Most mit tegyek? Kivagyok teljesen
Bakker! Először tanulj meg írni, majd érettségizz le. Utána majd jobb esélyeid lesznek összeszedni a pénzt ilyen játékokra.
A helyesírást nem az egy-két elgépelt szó miatt mondtam. Leírsz egy regényt mindenféle írásjel nélkül (tudod: pont vessző, kötőjel és a társai) a másik meg bogarássza ki, hogy éppen mit is szeretnél. Nem véletlenül használjuk ezeket a magyar nyelvben.
Le is írtad a lényeget! :)
Ők ismernek téged, tehát valószínűleg tudják is mire gondolsz. De egy ismeretlen nem tudhatja, hogy hogyan is akarod tagolni a mondandód. Ennek van is egy iskola példája (majd érettségin jussod eszedbe :) ).
Majd, ha lesz egy kis időd, akkor olvasd az alábbi linken lévő cikk második részét. Hátha akkor átértékeled egy kicsit az írásjelek jelentőségét. :)
lol, te tényleg nem tudsz magyarul. Tessék:
Tiéd:
"2 haverjaimmal mindig így chatelek és ők is velem mégis megértjük kötőjelet pedig használtam vesszőket pedig felsorolásnál szoktam használni haverjaim mégis megértik és nem gondolkoztak hogy mit akarhattam"
Írásjelekkel:
"#2 Haverjaimmal mindig így chatelek, és ők is velem, mégis megértjük. Kötőjelet pedig használtam, vesszőket pedig felsorolásnál szoktam használni, haverjaim mégis megértik, és nem gondolkoztak, hogy mit akarhattam"
Helyes:
"#2 Haverjaimmal mindig így chatelünk, mégis megértjük egymást. Kötőjelet pedig használtam, vesszőket pedig felsorolásnál szoktam használni*, haverjaim mégis megértik."
Na mármost a szó- és mondatrészismétlésről, meg a fogalmazási hibákról ne is beszéljünk.
*Vesszőt nem csak felsorolásnál kell használni. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!