Az Xbox 360 E konzolomat szeretném lecserélni Ps3 160gb slimre. Szerintetek megéri?

Figyelt kérdés

Gta 5-tel szeretnék rajta játszani,meg kisebb autós játékokkal.

Fogyasztás szempontjából melyik jobb?

2016. nov. 2. 09:54
 1/7 anonim ***** válasza:

PlayStation párti vagyok. Szerintem igen. Olvasni sokfélét, saját otthoni méréseim szerint többet fogyaszt a PS3, igaz nem sokkal. Viszont azt se felejtsük el, hogy jóval erősebb a PS hardvere mint a Box-é, így ez érthető is.

PS3:---------------------------------

CPU:

Cell Broadband Engine

45 nm csíkszélesség

1 központi PPE egység és 8 párhuzamosan dolgozó SPE egység

2,5 MB L2 cache (1 x 512KB + 8x 256 KB)

208 gigaflops művelet

VGA:

24 milliárd képpont/másodperc

550 MHz-es órajel

SmartShader 4.1 támogatás 96-utas shader futószalagon

Max felbontás FullHD 1920x1080

24x-es vonalsimítás (MLAA), 16x-os anizotróp szűrés támogatása

Memória:

256 MB XDR RAM 3200 MHz + 256 MB RSX RAM 700 MHz

48,7 GB/s memóriabusz–sebesség

Audio:

Dolby Digital 7.1

Dolby TrueHD

Dolby Surround HD

44.1/48/96 kHz 32-bit audio kimenet

64-bit processing

512 audio channels

Xbo360:---------------------------------

CPU:

PowerPC-alapú Xenon CPU

90 nm csíkszélesség („Jasper” típusú alaplapokon 65 nm)

3 szimmetrikus mag, egyenként 3,2 GHz-en

1 MB L2 cache

95,2 gigaflops művelet

VGA:

4 milliárd képpont/másodperces ATI GPU

65 nm csíkszélesség Jasper típusú alaplapokon

500 MHz-es órajel

10 MB eDRAM

12-utas lebegőpontos shader futószalag

Memória:

512 MB, 700 MHz GDDR3 RAM

12,4 GB/s memória busz-sávszélesség

64 GB/s memória sávszélesség az EDRAM felé

18,6 GB/s frontside busz

Merevlemez:

20, 60, 120, 250, 320 vagy 500 GB-os lehet

Audio:

Többcsatornás Dolby-Surround-kimenet

48 kHz 16-bit audio kimenet

16-bit processing

64 audio csatorna

2016. nov. 2. 19:27
 2/7 A kérdező kommentje:
Értem,köszönöm.Nekem annyi a lényeg hogy ne menjen hamar tönkre.Nem vagyok nagy szakértő az ilyen konfigurációk terén.
2016. nov. 2. 21:41
 3/7 anonim ***** válasza:
Én csak annyit tennék hozzá, hogy ha olyan játékért akarod lecserélni a gépet amelyik mindkét gépen van például GTAV meg a legtöbb autós cucc, akkor igazából csak költséget csinálsz magadnak. A két gép fogyasztása között elhanyagolható a különbség ha sokat megy. Ha meg keveset akkor végképp mindegy. A multiplatform játékok vagy tök egyformák a gépen vagy kicsit jobban futnak Xboxon, mert az előző genben az volt a népszerűbb, de az az igazság ha nincs egymás mellett a két gép nem fogod észrevenni. Ha kijátszottad az exkluzívokat vagy nem érdekelnek boxon max, de PS3on igen akkor válts, mert semmi értelme egyébként.
2016. nov. 3. 13:27
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!Az a legnagyobb problémám hogy a multizásért fizetni kell.
2016. nov. 3. 15:01
 5/7 anonim ***** válasza:

Ja értem, erre nem gondoltam. Viszont egy játék ára és kapsz érte kettőt X360ra minden hónapban.

Akkor érdemes végiggondolni mennyit spórolsz a cserével. Vagy fizeted a Liveot 13e / év - jobb helyeken, nem 19e mint hivatalosan - még valahány évig amíg játszol a gépen, vagy lecseréled a gépet (biztos nem ingyen) és lecseréled a játékaidat (ami ugyancsak költség). PS3on nem kell fizetni az Onlineért, de nem is kapsz játékokat cserébe.

2016. nov. 4. 08:23
 6/7 anonim ***** válasza:

Jut eszembe kikerestem neked a fogyasztásokat.

X360E maximum 120W (minimum 70)

PS3 Slim maximum 150W (minimum 90)

A maximum természetesen minden 3Ds nagy dobozos játék esetén folyamatosan annyi. Videonézés, kisebb 2Ds játékoknál van kevesebb meg a Dashboardon ülve.

Pénzügyekhez meg matekoztam egy kicsit. Mivel most már szolgáltatói árszabás van egy átlagos bekötési helyen 1kWh (=1000Wh) áram ára 38 forint körül van átlagosan. Tehát 1000W fogyasztás egy órán keresztül 38 forint (nyilván ennyit nem fogyaszt a géped ezért nézzünk egy hosszabb fogyasztást, hogy egyszerűbb legyen). Extrém példa: ha te mondjuk 10 órán keresztül játszol az xboxon minden nap az 1.2kW fogyasztás egy napra (10*120W) ami 45.6 (38*1.2) forint vagyis 4 forint 56 fillér óránként. Ha egész hónapban minden nap így játszol akkor az kb 1387 forint csak erre a gépre egy hónapra. Ez évente kb 16645Ft. PS3ra levetítve az éves költség nagyjából 20807Ft.

Persze ebben a TV vagy az internetes modem fogyasztása nincs benne.

Extra sok folyamatos játékkal max 4200Ftot tudsz spórolni a boxal évente. Persze fizetni kell érte, de ma már az áram nem akkora tétel a háztartásokban, mint pl a fűtés meg a gáz.

2016. nov. 4. 08:56
 7/7 A kérdező kommentje:
Az a 4000 forint évente nem nagy különbség,naponta max 3 órát játszok,megvagyok elégedve a boxszal is bár ahhoz vettem egy pendrivét hogy fusson rajta a gta5.Csak a multi zavar nagyon hogy fizetni kell.Ezért is szeretném lecserélni.Köszönöm a választ!
2016. nov. 4. 09:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!