70-80 cm-es Tv hez elég a HD ready felbontás?
Szerintem itt jó választ kapsz:
Én most nemrég vettem egy fullHD 3D-s LG-t, ez 106 cm-es képátlós, kb. 2 méterről nézem, a 720p és az 1080 p filmek közt alig észrevehető a különbség.
Szóval szerintem egy 720p-1080i képességű, 80 centis tévé 2 méterről megkülönböztethetetlen egy fullHD 1080p-től.
Igazán a teljes felbontás nekem is csak akkor válik érezhetővé és értékessé, ha a számítógépem képernyőjét küldöm át rá, ilyenkor közelebbről is nézem.
Baromi olcsók már a fullHD tévék, HD ready-t nem is tudom, hogy árusítanak-e még. Most már a 4K kezd előre törni, így csökkentek az árak.
Szerintem 2016-ban hülyeség 1080p alatt venni, amikor már konkrétan az 50 ezres telefonomban is ekkora van, pedig azt max fél méterről nézem. Nem olcsóbb annyival, mint amennyivel rondább.
Nekünk itthon 2 db 80 cm Full HD tévénk van. Ritkán tévézek ülve, mert állva valahogy jobban szeretek, így viszont megfelelő helypozíció miatt csak kb. 1 méterről tudom és szoktam nézni. Egy este a vihar rendesen bezavart a HD csatornák vételének, így akkor csak normál felbontásban tudtam nézni ugyanazt a csatornát, kissé pixeles volt ugyan, de azért nézhető, nem mondanám, hogy olyan hű de elmosódott lett volna a kép!
Ráadásul már egyre több jó minőségű Full HD tv kapható egész jó árban, tehát már nem éppen luxus, ez persze attól is függ, hogy neked mennyi pénzed van rá, vagy hogy esetleg ki-e néztél már konkrét típus(oka)t!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!