Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Miért nem tudom átállítani a...

Miért nem tudom átállítani a TV-n a felbontást?

Figyelt kérdés

Szóval a napokban vettem egy LG 32LF5610 32"-os TV-t.

Külső HDD-ről (merevlemez,pendrive) játszok le filmeket,de mindig ott van alul és felül is a fekete csík...A TV képaránya 16:9,és se a 720p se a 1080p-s videók nem teljes képernyősek...

Ugyebár ezt úgy lehetne megoldani hogy a beállításokban nagyítani,felbontást állítani..(Nem zavar ha levág a képből..)

Próbáltam,de ugyanúgy ez a probléma jelentkezett nálam.:(

Kérem valaki segítsen,megy a pacsi!

Előre is köszönöm!

2016. aug. 22. 23:10
 1/10 Boda Gergő ***** válasza:
73%

Ne a felbontást csesztesd, a képarányt állítsd át 16:9-ről! A fekete csík a 16:9 képarány miatt jelentkezik, mivel a szóban forgó filmek nem 16:9 képarányú felvételek, ezért neked kell 4:3-ra átállnod a tv-n.

4:3 arány: A (1,3:1) hagyományos arány jellemző a legtöbb tévékészülékre és számítógépes képernyőre. A némafilm-korszak 35 mm-es filmjére megy vissza; ma Super 35 néven használják. Ehhez közeli a hangosfilm beköszöntével létrehozott 1,375:1-es arány, ezért nem kellett átszerkeszteni a filmeket a televízió korai szakaszában, vagyis az 1940-es és az 1950-es években. Mivel a tévé a mozi veszélyes vetélytársává vált, Hollywood bevezette a széles vásznú filmet.

16:9 arány: A 16:9 (1,7:1) arány a HDTV nemzetközi szabványa. Ezt használja a nem HD digitális tévé és a PALplus analóg széles vásznú tévé. A japán Hi-Vision 5:3 aránnyal indult, de azóta ők is átváltottak 16:9-re (5⅓:3). Sok digitális videokamera tud felvételt készíteni ezzel az aránnyal, és ez az egyetlen széles vásznú arány, amit a DVD alapértelmezetten támogat. A gyártók a kép függőleges méretének beszűkítésével 1,85:1 és 2,39:1 arányú filmeket is kiadhatnak.[1] Sok 1,85:1 arányú film azonban, például az amerikai-olasz koprodukcióban készült Man of La Mancha viszonylag jól illik a HDTV arányaihoz, és anamorfikus technikával adják ki, így nincs szükség a függőleges méret szűkítésére.

2016. aug. 22. 23:16
 2/10 Boda Gergő ***** válasza:
100%
A képarányokról és , hogy melyiket hol használják bővebben itt olvashatsz: [link]
2016. aug. 22. 23:17
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hosszú választ,de hiába állítom a képarányt 4:3-ra,semmi változás...
2016. aug. 22. 23:20
 4/10 anonim ***** válasza:

nem ír semmit a használatija, én egy firmware frissítésre rácsekkolnék

[link]

2016. aug. 22. 23:25
 5/10 A kérdező kommentje:
és ez a firmware frissités mit takar pontosan?
2016. aug. 22. 23:39
 6/10 anonim ***** válasza:

A tv-d szoftverét frissíti, ha nem a legújabb van már eleve fent.

Lehet abban már meg van oldva, hogy automatikusan beigazítsa a képet a 16:10 / 16:9 stb. képarányhoz megfelelően.

A távirányítón nincs PICTURE vagy hasonló feliratú gomb?

2016. aug. 22. 23:46
 7/10 A kérdező kommentje:

Csak simán futtassam ezt a fájlt?

Ratio nevű gomb van,amin a videolejátszást lehet beállítani teljes vagy eredetire..,de teljesnél se történik semmi.

2016. aug. 23. 00:01
 8/10 anonim ***** válasza:
Először is battyogj le a boltba és vegyél egy hdmi kábelt. Utána több kérdésed nem lesz.
2016. aug. 23. 00:25
 9/10 anonim ***** válasza:
(vannak olyanok, akik ráégetik a filmre a fekete csíkot... Szóval baszhatod a tévét képernyőjét... Ezért voltak a 16:10-es monitorok anno, ott nem volt ilyen hiba.
2016. aug. 23. 00:26
 10/10 anonim ***** válasza:
Szerintem a fekete csík a film része, és nem kell állítanod semmit, főleg, hogy gobdolom pal formátumu filnet töltöttél le.
2016. aug. 23. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!