Mekkora képarány?
Van egy LG42LA620S-es LG 3D TV-m. Mekkora képarányú filmeket írjak ki, hogy ne legyen fekete csík felül meg alul?
1920x1080-as felbontás
1,78:1 vagy 2,40:1 ?
Na kíváncsi vagyok, hogy miért is?! Gondolom fogalmad sincs, hogy miről is van szó. Mivel a felbontás illetve a képarány nem ugyan az így anélkül, hogy felnagyítanám a 2,40:1-hez arányú képet levágva ezzel a széleket vagy torzítanám a képet FEKETE CSÍK jelenik meg a képen fent és lent. Ellenben az 1,78:1-hez képaránnyal ami 42"-es TV-n minden fajta módosítás nélkül fekete csík nélkül Teljes képernyőn jelenik meg. Máshol megkaptam a választ.
Ha nem tudod, hogy miről van szó, akkor már retardált ne legyél!
Nem akarom variálni egy leforgatott film képarányát. A kérdés abszolút nem ez volt. A mozifilmek 99%-a jön a 2,40:1 képaránnyal, ezt csak levágással tudom teljes képernyőn nézni a TV-men.
A kérdés az volt, hogy milyen képaránnyal nem lesz fekete csík, hogy ha kiírok egy filmet Bluray lemezre, ne legyen már zavaró, pláne 3D-nél!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!