Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Ti cseréltetek már UPC által...

Ti cseréltetek már UPC által adott coaxot? Érdemes?

Figyelt kérdés

Hosszú történet röviden: UPC kolléga kicsrélt a ház bizonyos részén kihúzott koax-ot újra, amit természetesen ingyen kaptunk. Ezen az ágon újfajta "le nem vehető" csatlakozók lettek csatlakoztatva a kábelek végeire.

Mióta kicserélték a kábeleket, azóta a bejövő jel sokkal rosszabb, mint a régi kábeleken valaha.

Régi kébelek, jó vastag, sűrűn szőtt sárgaréz árnyékolású (!) ultrakemény 75 ohm-os kábelek voltak, amiket azzal cserélt a szerelő, hogy elöregedtek. Az újak - amit láttam a maradványukból -, már csak alumínium fóliás, ritkán szőtt szintén alu szálazott, ltvány "árnyékolással" vannak szerelve.

A vezeték minősége okozhatja a hirtelen jött jelminőség csökkenést? Mert mióta a hiba előjött, már kihívtam mégegyszer a szakit, de azt hazudta, hogy a mindig tv teljesítmény növelése zavarja a jelet, amivel nem tud mit kezdeni. Aztán mikor felsötétítettem, hogy eddig érdekes módón a régi vezetékkel nem volt gond, akkor csak annyit tudott hazudni, hogy az elmúlt egy hétben emelték a mindig tv adó teljesítményét. Én feladtam, mert gondoltam akkor vezeték csere lesz, de gondoltam előbb rákérdezek, hogy okozhatja-e a silányabb vezeték ezt a minőségi problémát?

2016. jún. 5. 20:49
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem rosszabbak ezek a kábelek a régieknél. Nálam egy egész hosszú szakaszt cseréltek ki, ráadásul toldani is kellett, azzal az újfajta toldóval, és +HD re is befizettem, és olyan lett a kép, mintha üvegből lenne kivágva.

Próbáld megmozgatni a kábelt, pl a TV bemenetnél, vagy a modemnél, szal ahol csatlakozás van

2016. jún. 5. 21:32
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha rosszul krimpeli, már lehet ilyen gond. Vagy ha valahol megtörte, aztán kiegyengette.

Hívj egy külsőst, aki először leméri és dokumentálja a vételi pontokon a jelszintet (egy normális antennáésnak van ilyen műszere, ami tud nyomtatni)

Utána cseréltesd ki vele a kábeleket RG6 TriShiled kábelre (fólia + harisnya + fólia háromszoros árnyékolás), és utána újra mérje le a jelszinteket.

A két mérési jegyszőkönyv birtokában hívd ki újra az UPC-s majmot, és kérdezd meg tőle, hogy megér-e neki az hogy ne rúgják ki, annyit, amennyibe neked került a móka. Ha iogen, lehet fizetni és viszont látásra.

2016. jún. 5. 22:07
 3/4 anonim ***** válasza:

Van rá esély, hogy a régi, de mégis minőségi kábelt cserélték le vadiúj "minőségire".

Attól még nem szar 1 kábel, hogy régi.

2016. jún. 5. 22:08
 4/4 anonim ***** válasza:

Ahány kábeltípus, annyi különböző csillapítás a különböző frekvenciákon.

Lehet hogy a rézharisnyás tényleg nem ideális erre a célra, az új pedig valahol hibás.

2016. jún. 6. 07:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!