Hogyan húzhatom át videóról a felvételt a számítógépemre?
Mit mivel kellene összekötnöm, illetve milyen program lene hozzá szükséges?
Úgyértem klasszikus VHS-ről a felvételt PCre és utána azt milyen programmal tudnám AVI-formátumba konvertálni?
első tanácsként azt mondanám, hogy ne nyúlj a VHS kazikhoz digitalizálás előtt, mert minden egyes lejátszás rontja a képminőséget!
a videók hátulján szokott lenni Euro-Scart csatlakozás, vagy ideális esetben sárga belsejű Video-Out (AV csatlakozós, olyan mint az RCA hangkábel) Esetleg S-Video, ez lenne a legjobb, mert itt két vezetéken szállítja a képjelet szemben az AV egy vezetékével.
kell még egy videó digitalizáló kártyát is venned a gép és a videó közé. Itt kezdésnek körülnézhetsz:
de vannak gépbe építhető PCI foglalatos kártyák is.
Az ökölszabály itt is igaz: minél drágább, annál jobb a képminőség...
Tunerkártyát nem ajánlok videó összekötésre, mert nem vesznek fel túl jó minőségben. Eddig amikkel találkoztam, nagyon igénytelenül volt megcsinálva az AV / S-video bemeneti áramkörük. (semmi földhurok leválasztás, vagy valami kezdetleges árnyékolás nyoma, á minek az? :) )
az előző vagyok: kiválasztásnál nézd meg, hogy hardweresen támogatja-e az Mpeg szabványt! (vagy kitűnő esetben alapból divx-ben tömörít) mert akkor nem terheli agyon a géped processzorát, amiatt nagyon szaggatni fog a felvett videód, lehet akármilyen négymagos pentium négyed.
De akkor jársz a legjobban, ha veszel egy DVD író, VHS kombó készüléket, mert ezzel DVD-re rögzíti közvetlenül a videódat, a gép megkerülésével. Ez egy célhardver, erre tervezték, szemben a "mindenből egy picit tudó, de azt rossz minőségben" PC-vel.
Nekem Pinnacle PCTV tuner van a gépemben már 3 éve. Én is húztam át VHS videókat. Ne ijedj meg az előző kozzászólótól, nem olyan vészes a dolog.
Én azért választottam ezt az USB változat helyett, mert fogad tv műsort kábelon, van RCA és SVIDEO csatlakozás rajta, és külön 3,5mm jack a hangnak.
Azt kötök rá amit akarok.
TV nézés és felvétel készítés a gépen nem gond, hardveresen tömörít a kártya.
Webkalerám nincs, helyette egy Panasonic kamera van rákötve a kártyára, kiváló minőségű képet ad.
Földhurok probléma csak akkor keletkezik, ha az elektromos hálózatod földelése nem megfelelő. Ezen lehet segíteni, én összekötöttem a TV-t videót hifit gépet mindent egymással egy vezetékkel, amit a földeléshez kötöttem. Így nincs potenciálkülönbség, nem probléma ha üzem közben húzok ki valami csatlakozót, nem fog gondot okozni.
Itt egy kép működés közben: [link]
Ha már rögzítetted a felvételed, bármilyen konvertáló progi megteszi aviba alakítani. Kezdőknek ez nagyon alkalmas: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!