Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Hogyan húzhatom át videóról a...

Hogyan húzhatom át videóról a felvételt a számítógépemre?

Figyelt kérdés

Mit mivel kellene összekötnöm, illetve milyen program lene hozzá szükséges?

Úgyértem klasszikus VHS-ről a felvételt PCre és utána azt milyen programmal tudnám AVI-formátumba konvertálni?

2010. ápr. 11. 18:30
 1/3 anonim ***** válasza:

első tanácsként azt mondanám, hogy ne nyúlj a VHS kazikhoz digitalizálás előtt, mert minden egyes lejátszás rontja a képminőséget!

a videók hátulján szokott lenni Euro-Scart csatlakozás, vagy ideális esetben sárga belsejű Video-Out (AV csatlakozós, olyan mint az RCA hangkábel) Esetleg S-Video, ez lenne a legjobb, mert itt két vezetéken szállítja a képjelet szemben az AV egy vezetékével.

kell még egy videó digitalizáló kártyát is venned a gép és a videó közé. Itt kezdésnek körülnézhetsz:

[link]

de vannak gépbe építhető PCI foglalatos kártyák is.

Az ökölszabály itt is igaz: minél drágább, annál jobb a képminőség...

Tunerkártyát nem ajánlok videó összekötésre, mert nem vesznek fel túl jó minőségben. Eddig amikkel találkoztam, nagyon igénytelenül volt megcsinálva az AV / S-video bemeneti áramkörük. (semmi földhurok leválasztás, vagy valami kezdetleges árnyékolás nyoma, á minek az? :) )

2010. ápr. 11. 20:53
 2/3 anonim ***** válasza:

az előző vagyok: kiválasztásnál nézd meg, hogy hardweresen támogatja-e az Mpeg szabványt! (vagy kitűnő esetben alapból divx-ben tömörít) mert akkor nem terheli agyon a géped processzorát, amiatt nagyon szaggatni fog a felvett videód, lehet akármilyen négymagos pentium négyed.

De akkor jársz a legjobban, ha veszel egy DVD író, VHS kombó készüléket, mert ezzel DVD-re rögzíti közvetlenül a videódat, a gép megkerülésével. Ez egy célhardver, erre tervezték, szemben a "mindenből egy picit tudó, de azt rossz minőségben" PC-vel.

2010. ápr. 11. 20:57
 3/3 anonim ***** válasza:

Nekem Pinnacle PCTV tuner van a gépemben már 3 éve. Én is húztam át VHS videókat. Ne ijedj meg az előző kozzászólótól, nem olyan vészes a dolog.

Én azért választottam ezt az USB változat helyett, mert fogad tv műsort kábelon, van RCA és SVIDEO csatlakozás rajta, és külön 3,5mm jack a hangnak.

Azt kötök rá amit akarok.

TV nézés és felvétel készítés a gépen nem gond, hardveresen tömörít a kártya.

Webkalerám nincs, helyette egy Panasonic kamera van rákötve a kártyára, kiváló minőségű képet ad.

Földhurok probléma csak akkor keletkezik, ha az elektromos hálózatod földelése nem megfelelő. Ezen lehet segíteni, én összekötöttem a TV-t videót hifit gépet mindent egymással egy vezetékkel, amit a földeléshez kötöttem. Így nincs potenciálkülönbség, nem probléma ha üzem közben húzok ki valami csatlakozót, nem fog gondot okozni.

Itt egy kép működés közben: [link]

Ha már rögzítetted a felvételed, bármilyen konvertáló progi megteszi aviba alakítani. Kezdőknek ez nagyon alkalmas: [link]

2010. ápr. 12. 09:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!