Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mitől búg/sípol a tv-m? A TV...

Mitől búg/sípol a tv-m? A TV egy JVC modelszáma pedig : LT-32HA45E, ledes tv.

Figyelt kérdés
Sokáig nem használtam és miután újból beüzemeltem azt vettem észre hogy a tv sípol/búg amit régen nem tapasztaltam. Amíg nem használtam sokáig áram alatt volt és néha azt vettem észre, hogy elkezd világítani a logó alatti része mint amikor bekapcsolna csak el is múlt ez pár másodpercen belül( eközben is tapasztaltam sípolást, búgást ) . Mivel nem tudtam hova tenni ezt , inkább kihúztam. Sok mindent próbáltam de nem akarja abbahagyni.

2016. máj. 17. 22:59
 1/3 vatafak ***** válasza:
tápegység hibának tűnik, szervizt neki...
2016. máj. 18. 06:28
 2/3 xoralm válasza:

Na részletesen:

Egy kapcsolóüzemű tápegység úgy működik, hogy egy piszok magas frekvencián ki és bekapcsol egy tranzisztort és a ki és bekspcsolás aránya adja meg a kimenő feszültséget. Ami hang kijöhet, az 50hz ha egy dióda a leegelején halt be, 100hz ha kiszáradt a kondenzátor a diódák után és ha NAGYON magas bizzegő hangot ad, akkor egy kimeneti kondi mehetett szét vagy egy tekercs magja lazulhatott ki. Ha van olyan ismerősöd aki ehy alkatrészt át tud forrasztani akkor először veke beszélj mert azokra a 300 forintos darabokra addig fölösleges szervízdíjat kidobni szerintem. De a baj az egyértelműen táp és ha fütyül akkor az legtöbbször egy csepp ragasztót kíván

2016. máj. 18. 10:32
 3/3 D.O.81 ***** válasza:

Üdv!

konkrétan szárazak a tápegységben a puffer elkók, főleg primer körben. Ez okozza a sistergő-sípoló hangot némi hálózati frekvenciás beütéssel. Ezzel eléggé jól lehet gyilkolni a tápegység félvezetőit. Ez később a kimeneti feszültségek megszaladásához vezethet, vagy a táp teljes leüléséhez.

A jelenség a tápegység teljes átkondizásával orvosolható, illetve lehet reménykedni, hogy mást időközben nem ütött agyon a készülékben.

Üdv.

2016. máj. 19. 12:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!