Kell kondenzátor? Bővebben lent.
a sub cső sehány Wattos mivel passzív alkatrész.
ha 10Wal hajtod akkor 10Wattot kap,a ráírt Watt szám terhelhetőség és nem teljesítmény.
teljesítménye az erősítőnek van és csak azt a Wattot kell számításba venni.
egyébként nem szükséges kondi ha megfelelő az erősítő és a kábelezés.
a gyenge generátor és gyenge akut meg nem tudja kiváltani,dinamika javításra jó a kondi valamint ha nem valami jó az erősítő és teszem azt alul van pufferelve akkor hozhat hallható javulást.
harmatos nagyon ez az erő.
én szerintem legjobban egy magnat rx44el járnál,van fent carstylingon 20ért.
4csatornás 80A bizti,tehát lenne 2 csatornád első hangszóróknak és másik kettőt tudnád hidalni a ládának.
arról a két csatornáról dupla annyi lejönne mint amit a kiszemelt sony tud,nem csak hogy 40A társul a két csatira /sony biztije 25A/ de hídban már 4ohm helyett csak 2ohmal terheled az erőt így a teljesítménye is nagyobb.
Igazából a páromnak venném szülinapjára én nem értek hozzá...
Tehát amit én szeretnék venni ahhoz nem szükséges kondenzátor???
nincs olyan hogy szükséges,a kondenzátor csak egy opció.
a kondenzátor nem termel áramot,nem helyettesíti az akumulátort sem,a kondi csak áramot tárol.
lényegében ő is egy fogyasztó mivel van önkisülése.
egy kondenzátor előnye abban rejlik hogy kisebb a belső ellenállása mint egy aksinak valamint mivel kisebb helyet foglal így közel lehet helyezni az erősítőhöz.
tehát duplán könnyebb az erősítőnek megfelelő mennyiségű áramhoz jutnia gyorsan mert nem 4-5méter kábelen keresztül veszi fel az áramot az akuból valamint a kondiból kisebb ellenállással vehető fel energia.
ez az elméleti rész ami alapján mindenki szaladna kondit vásárolni,azonban a gyakorlat más.
a gyakorlatban ha megfelelő a generátortoltés,aksiállapota megfelelő és az akis indító árama sem túl alacsony,megfelelő a kábelezés /kábel anyaga,csatlakozási pontok fémtiszták,nagy felületűek/ és az erősítő sem egy ócska vacak akkor a kondit nem nagyon fogjuk érzékelni.
kondit szoktak még használni akkor ha basszusnál villog a lámpa de igazából csak elfedi a problémát,abban az esetben akis vagy kábel gond van,amit elfed ugyan de az nem megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!