Kondenzátor hiba lenne? Mennyibe kerülne a javítás?

Figyelt kérdés

Van egy 10 éves képcsöves tévénk.

A probléma:

- 1. bekapcsolásnál pici kép, majd feketeség, de hang van. Van mikor le is kapcsol magától ilyenkor.

- 2. bekapcsolásnál felül fehéren csíkozódik, meg villog a kép

- 3. bekapcsolásnál teljesen jól működik, mintha semmi probléma nem lenne.

A típusát nem tudom, annyit csak, hogy Samsung. (tudom ez nem mond semmit :D)

A fent említett "tüneteket" okozhatja kondenzátor hiba? Nagyon drága tévé volt anno, nem szeretném veszni hagyni :(

2015. aug. 10. 22:32
 1/4 anonim ***** válasza:

Mivel nem tudjuk milyen elven működik a tévéd, a diagnosztikája is elég komplikált így.

De kezdjük az elején: miért gond az, hogy harmadszorra kapcsol be, ha működik. Minek akarsz valami olyat javíttatni, ami egyébként jó?

Miért gondolod, hogy kondenzátor okozza a hibát?

2015. aug. 10. 23:15
 2/4 anonim ***** válasza:

Én gyengélkedő tápegységre gondolok így a leírt hibajelenség alapján.

Általában a tápban lévő elektrolit-kondenzátorok idővel kiszáradnak, kapacitásukat vesztik.

Ilyenkor érdemes a táp összes elektrolit-kondenzátorát újakra cserélni, mind a primer, mind a szekunder oldalon.

Tanács: Ha a táp már ennyire vacakol, nem nagyon ajánlott nagyon eröltetni, mert könnyen megszaladhat a feszültsége, és akkor visz a készülékben minden egységet, a hangvégfoktól az osd- processzoron át, a sorvégfokik.És ekkor már egyáltalán nem lenne érdemes javítani.

Szerintem egy tisztességes szaki olyan 5-6000 ft-ért átnézné, javítaná.

2015. aug. 11. 02:19
 3/4 A kérdező kommentje:

Azért erre gondoltam, mert a "tünetek" végülis illenének rá és pont tegnap olvastam egy régebbi cikket, miszerint voltak már gondok pár éve a Samsung kondenzátoraival, egyszerűen rosszak voltak, aztán a cég beszállítót váltott. Aztán ez ültette a bogarat a fülembe :D

#1 Használni így nem igen szeretném, mert azért nem normális állapot.

#2 köszönöm :) Ha 10 alatt maradna a javítás nagyon boldog lennék :D

2015. aug. 11. 09:25
 4/4 Szirty ***** válasza:

"miért gond az, hogy harmadszorra kapcsol be, ha működik. Minek akarsz valami olyat javíttatni, ami egyébként jó?"

Az ilyesmi egyértelműen rendellenes működés!

Mint ha a boltba háromszor kellene bemenned hogy végre azt adjanak a pultnál amit kértél...

"Miért gondolod, hogy kondenzátor okozza a hibát?"

Persze más oka is lehet, de a kiszáradó elkók tipikusan ilyen hol volt, hol nem volt hibákat produkálnak szinte mindig.

2015. aug. 11. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!