Autóhifihez milyen akksit válasszak?
Sziasztok!
Nos adott egy Astra F autó amibe be szeretnék bekötni egy kisebb hangteknikát! Az erősítő egy Mac Audio zxs 4000 lenne 2x25A biztosítekkal. A mély egy pioneer ts w311d4 de valószínű hogy kissebbre fogom váltani! Jelenleg az autóban egy 45Ah 360A akksi dolgozik. Szerintetek milyet kellene választanom hozzá? Egy kiszemeltem van mégpedig egy Exide 47Ah 460a akksi. Elég lenne hozzá? Egyébként az autó 1.4 benzin és 55A generátor dolgozik benne.
Válaszokat előre is köszi!
A 360A az akku paramétereinél, az indító áram, azaz pár másodpercre annyival lehet terhelni maximálisan az akkut.
Mivel egy ez átlag benzinmotor, azért van benne 360A-as, 460A-es dízelekbe kell, ahol a nagy kompresszió miatt, kajakabb az indítómotor.
Autóhifi szempontjából lényegtelen ez a paraméter.
A kapacitása az Exide-nek meg két Ah-val több, így felesleges a csere!
első hülyeséget beszél
az erősítőd nem lesz óriási fogyasztó,viszont a generátorod meglehetősen gyenge.
az exide jó márka, a 47-es aksi végül is megfelelő lehet de ha befér kicsit nagyobb méretileg akkor az nem hátrány.
bármekkorát hiszen 1A-rel is fel lehet tölteni ezektől nagyobb aksit is csak sokáig tart,de ha bele gondolsz akkor egy átlag aksi töltő 4A-es.
a generátorod meg 55-re képes.
akkor van gond mikor az autó egyéb fogyasztói is mennek,a generátor ahhoz van méretezve,most hogy megyünk ki a télből nem kell szélvédőt fűteni,kocsit fűteni,kevesebbet kell fényszórózni majd így jobban bírja tölteni majd az akist,télen néha azért érdemes néha töltőt rátenni.
rövidtávú használatnál,sok indítás miatt viszont jó időben is érdemes töltögetni.
egyébként most néztem meg a ts w311d4 dupla tekercses,hogy azt miként párosítod össze egy 4 csatornás erősítővel azért érdekelne.
remélem nem 2-2 csatorna híd és úgy párhuzamba mert azt azért nem kedveli a tekercs.
egy erős 2ohm stabil 2csatornás vagy monoblokk való a dupla 4ohm tekercselésű nyomóknak.
nekem Optima akkum van, még nem volt lemerűlve, pedig éjszakázott kint -20 fokba. A kocsiba egy erősítő van egy kisebb mélyládával és két első szettel.
Mondanám, hogy ajánlom az Optima akkukat, de nem tudom hogy neked megéri egy 80-90 000 ft-ot kiadni egy spirálcellás akksira
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!