Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Hogyan oszthatom ketté az UTP...

Hogyan oszthatom ketté az UTP kábelben lévő jelet?

Figyelt kérdés
Arról van szó, hogy a T-home bevezette a TV-Internet csomagot, a modem a tetőtérben van, onnan kapja a wifi jelet a földszinten lévő két számítógép. És onnan kapná az IPTV jelet a földszinten lévő két külön TV is.De csak az egyik szobában van ilyen kábelcsatlakozó. A szerelő azt mondta, egy sima routerrel ketté tudom választani a meglévő egy db kábelt, de valami miatt mindkét TV-nél működik, de akadozik az adás. Mit csináltam rosszul?
2016. febr. 6. 16:11
 1/6 anonim ***** válasza:
Routerre lehet elosztani az internetkapcsolatot, te milyet vettél?
2016. febr. 6. 16:12
 2/6 A kérdező kommentje:
Remélem, nem értetted félre a kérdésemet: tehát az internet kapcsolat rendben van, mert a jelet mindkét PC veszi a tetőtéri wifi routerből vezeték nélkül. De a két földszinti tv beltérihez kettő db kábel kellene ugyanebből a készülékből, de csak egy UTP kábel van beépítve a falba, pedig mindkét szobába kellene. Az általad kérdezett routeren (amit ajándékba kaptam) a következő adatokat lehet olvasni: Broadband Router 2.4 GHz, WRT54G, 4Port Switch. Ide dugtam be a tetőtérből lejövő UTP Tv kábelt, majd további 1-1 kimenetbe csatlakozva a két szobába innen vittem át a kábeleket a tv beltéri egységekhez. A kép mindkét Tv-n időnként lefagy. Erre keresem a megoldást.
2016. febr. 6. 19:20
 3/6 anonim ***** válasza:
A hiba az, hogy az IPTV lefogja a sávszélességet, és ha sok eszköz van fent a neten, akkor a kép akadhat. A kábelezés jó, nem kell kettéosztani az UTP kábelt, hiszen azt a routered csinálja. Ha mindkét tv ugyanazon a porton lenne, akkor összeakadnának.
2016. febr. 6. 22:07
 4/6 A kérdező kommentje:
Tehát ez a mostani nem lehet végleges megoldás? Akkor mindenképpen hozzak le még egy kábelt a másik TV-hez is a tetőtéri modemből? Pont ezt nem akartam, mert frissen újítottuk fel a házat, és nem akartam mennyezetet fúrni, meg falat vésni. Már hallottam olyan módszert is, hogy TV-jelet is lehet wifin továbbítani, csak a megfelelő eszközöket meg kell venni hozzá.
2016. febr. 7. 08:56
 5/6 anonim ***** válasza:

Utp kábel 8 eres, de csak 4et használunk, így a kábel kettèosztható. Egyik csatlakozón a színsorrend narancs-fehèr, narancs, zöld-fehèr, ès a 6. Pozícióba a zöld.

A másik csatlakozó kèk-fehèr, kèk, barna-fehèr, 6. Pozícióba barna sorrendet kap majd, így egyszerre kèt fèle jel tud futni ugyanazon az utp kábelen. Kell hozzá spec dogó ès rj45 csati.

2016. febr. 7. 10:17
 6/6 A kérdező kommentje:
Ok, rendben, egyelőre köszönöm a válaszokat!
2016. febr. 7. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!