Megoldható, hogy SONY Bravia tévéből kimondottan VHS-re vegyek filmeket? És ha esetleg DVD-re kiírok laptopról egy filmet, azt át tudom másolni videokazettára? Kivitelezhető?
És most legyetek szívesek, ne oltsatok le olyan szövegekkel, hogy: "Minek használod ezt a halott technológiát? Hiszen a DVD sokkal jobb!"
Igazság szerint én ragaszkodom a VHS-hez, noha a mai kor mércéjével nézve elavultnak számít. A legtöbbjüket, ami megvan Nekünk, csak párszor néztem meg, így a kép- és hangminőség szinte semmit sem romlott. Rengeteg olyan videokazettám van, ami 10-15 éves, és remekül bírja a strapát, a legtöbbjüket azóta nem is vagy csupán egyszer, esetleg kétszer vetítették a TV-ben. Mivel a Samsung videomagnónk beadta a kulcsot pár hónapja, 2 hete vettünk egy Hitachi 6 fejes videomagnót, hiszen hiányzott nekünk! A 11 éves kishúgom is nagyon szereti a VHS formátumot. DVD-re csak abban az esetben íratok ki filmet, ha az adott filmet nem adták ki DVD-n, vagy pedig sosem vetítette a TV, és nem is nagyon van kilátásban. (Pl. az Édenkert a sikátorban című Stallone-film, vagy éppen az Édes kis mackóm 2.)
Az egyik tévénknél a beltéri egység merevlemezes, a másik tévénél pedig Philips, beépített Start kártyával, tehát nem a legújabb típus, ennek ellenére ma is gyártják és használják is sokan.
Ennyi idióta baromságot a kérdéssel együtt még az ezóba se látok.
Ennyire tudatlan, nem hozzáértő, DE okos embert...
Az még nem baj, ha neked elég a rossz is, de direkt lerontani a jobbat az már a hülyeség netovábbja!
Találtam pár képet. [link]
A DVD is elavult, viszont a DVD-n nem csak DVD videó lehet. Vegyél egy gépet, oszt HDD-n tárold a filmeket!
A videótól még a régi 700Megás avi-k is legalább 10x jobbak... A videóba meg amúgy sincs DVB-tuner, úgyhogy az antennát hiába dugnád be, a TV-k SCART-jába úgysincs bekötve a videó kimenet, és ha meg arra, hogy elbszd, még pénzt is akarsz áldozni, arra már tényleg nem lehet szépen beszélni.
1. Miért baj ha valaki szereti a retró dolgokat? Nekem is sokkal jobban tetszett a VHS korszak, megvolt a hangulata, ha a kérdező feltesz egy kérdést akkor nem lehurrogni kell, hanem válaszolni a kérdésére.
2. Csak a nagyon gagyi tévék scartján nincs videokimenet, én amiket láttam mind működött oda és vissza is, máskülönben semmi értelme nem lenne scart csatlakozót tenni rá.
Hülye vagy te csak nem forogsz. Vagy ki tudja...
Válaszoltam a kérdésére. Attól, hogy te se láttál 20 évnél fiatalabb TV-t, még nem lesz igazad.
De jó, hogy pont te beszélsz megint értelemről.
Valószínűleg fogalmad sincs a SCART csatlakozó lábairól, mit tudod te, hogy abból melyik van bekötve, pláne annyiból, hogy ránézel.
A TV-n ma már nem azt szokták elsődleges funkciónak venni, hogy belőle jöjjön ki valami, hanem, hogy azon nézzék. Pláne nem analóg videó kimeneten, márpedig a SCART-on csak az van. Ha TV-ből akar felvenni, akkor meg vegyen EPG rögzítésére képes TV-t, vagy Set Top Boxot!
De ne akarja már az USB-ről videókazettára venni, ha lehet, akkor se, mert elbssza a jó/jobb videót vele!
Plusz 1eFt 1db 240perces kazetta, és egy 8GB-os PenDrive.
Ha csak a DVB-T-t nézzük, és a legnagyobb bitsebességgel számolunk a legkisebb felbontáson, ami ezek szerint
B MUX 24,88Mbps /15 SD adás = 0,20733MBps/adás *240*60 = 2985,6MB Vagyis majdnem 3 kazetta fér rá 1 kazetta árára.
Arról nem beszélve, hogy a nagyobb kapacitású PenDrive se nagyobb, és, hogy lehet másolni.
12eFt 500GB HDD Ez 12 kazetta ára, és ráfér 500/2985,6/1024 = 171,4 kazetta.
És egyből nézhető, és egy kazetta méretű.
1 kazetta 504cm3 *171 = 86 l lenne kazettából.
És a nagyobb kapacitású HDD se nagyobb.
500/0,68=735 db 700MB-os film, ami jobb, mint a kazetta. Ami 504*735=0,37 m3 kazetta lenne.
De ott van még a felbontáscsökkenés, a zaj, a torzítás, a tekerés, a kopás, a nyúlás, a mágneseződés, a piszok, a penész, a rojtosodás, gyűrődés, sebességingadozás.
Meg felesleges indokolgatni, hogy miért hülyeség, mert minden szempontból értelmetlen, és rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!