Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Meg szeretnék tanulni gitározn...

Meg szeretnék tanulni gitározni, de otthon, egyedül. Egy kis segítséget kérhetek? Véleményekre lenne szükségem.

Figyelt kérdés

Nos, avval szeretném kezdeni, hogy a negatív, abszolút rosszindulatú hozzászólásokat inkább el se küldjétek, köszönöm! Teljesen tudatlan vagyok ezen a téren, épp ezért kérem ezt. Teháát...jelenleg 15 éves vagyok és nagyon szeretnék már megtanulni gitározni, viszont rendes zenesuliba vagy tanárhoz nincs lehetőségem beiratkozni, koleszos vagyok, tanulni is sokat kell, csak saját magamtól szeretnék megtanulgatni, kottaolvasás nélkül. Írnátok, vagy linkelnétek nekem olyan oldalakat/videókat ahol leckék vannak teljesen kezdőknek is? Ami fokozatosan halad, ha értitek mire gondolok. A másik pedig az lenne, hogy mivel nem gitárt kértem karácsonyra, most zsebpénzileg nem állok úgy h vegyek egy új, komoly gitárt, viszont a szobatársam felajánlotta, hogy össz-vissz 8 ezerért nekem adja a régi gitárját ha gondolom, de ez csak egy régi fajta, gyerek gitár, a márkája most tuti nem fog eszembe jutni, g-betűvel kezdődik, lehet h már nem is gyártják, bár azért nem olyan öreg, kb 5 éves. Én kipróbáltam, és úgy éreztem h pont jó a kezembe, merthát hiába vagyok 15, elég pici vagyok, és a rendes nagy méretű gitárok valahogy hatalmasnak tűnnek nekem mármint nem áll kézre, na, egy szóval nagy nekem, viszont ez mégis csak egy tanuló gyerek gitár. Szerintetek azon is meg lehet tanulni gitározni? Érdemes megvennem tőle? Bár azért 8 ezer forint semmi a 30-40 ezres rendes gitárokhoz képest. Késöbb természetesen ha megy a dolog, szeretnék egy komolyabb gitárt, de gondoltam kezdetnek talán ez is jó lesz.

Köszönöm szépen mindenkinek előre is, és várom a válaszokat.

2016. jan. 1. 20:11
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Használd a Youtube-t drága fiam, itt biztos nem fogsz megtanulni. Elég sokmindent meglehet tanulni videókból.
2016. jan. 1. 20:16
 2/15 anonim ***** válasza:

YNGWIE MALMSTEEN lessons Steve Vai Lessons Slash Lessons

A legelső ROSS BOLTON leckéi legyenek funky de ha azokat az exampokat megtanulod soha nem lesz ritmusérzékeddel baj akkordokat is mutat de megtalálsz mindent a youtubon riffeket skálákat trükköket ...elsőre csak torzítás és mindenféle effekt nélkül gyakorolj ...KEZDÉSNEK a legjobb az ALAPI gitársuli szintén youtubon !!!!!!!!! Naponta 5 6 órát kell gyakorolnod nagyon szigorúan és így 5 év alatt profi lehetsz (persze nem minden múfajban) mert ahhoz egy élet kevés de nem árt ha az ember tud ebböl is abbolis egy kicsit :)) sok sikert

2016. jan. 1. 20:21
 3/15 anonim ***** válasza:

"Írnátok, vagy linkelnétek nekem olyan oldalakat/videókat ahol leckék vannak teljesen kezdőknek is?" - Részemről: nem.

Amennyi időbe/erőbe telt az a butus kérdés kiírása, magad is találhattál volna tucatnyi ilyen oldalt.

Ha gondolod, nekem van egy bontatlan "gitárcsomagom" - egy felnőtt akusztikus gitár, egy oktató CD, és egy oktató füzet. Eladó!

:-)

2016. jan. 1. 20:22
 4/15 anonim ***** válasza:

Kezdetnek teljesen jó az a 8 ezres gitár. Kottaolvasás nélkül azért elég nehézkes, szerintem első körben fektess abba energiát, hogy megtanulod, nem ördöngösség, és nem kell nagyon profi szinten.

Öcsém is otthon tanult meg gitározni, nem egy Santana, de a bandájukban jól funkcionál. Ő még nyomtatott könyvből.

https://www.youtube.com/watch?v=Lbd9DVtLw9w

[link]

[link]

Ez csak ízelítő, rengeteg van még a neten. Válassz ki egyet, és csináld végig következetesen. Sok sikert!

2016. jan. 1. 20:24
 5/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Én a következő utat javasolom, főleg ha egy kicsit is szeretsz énekelni. Vedd meg a Muszti-Dobai Gitáriskolát. Ott elég jól el vannak magyarázva az akkordos énekkíséret alapjai. Ez azért jó, mert hamar sikerélményed lesz, nem megy el a kedved a gitározástól az első nehézségek miatt. Ha elkezdesz gitározni, akkor pár héten belül kiderül majd, hogy egy csomó barátod is gitározik, és biztos segíteni fognak (nem kell sokat, de egy-egy elakadásnál átsegíthetnek).

Ha továbbra is buzog benned a kitartás, akkor áttérhetsz a klasszikus (jellegű) gitározásra. Ha nem akarsz kottát olvasni, akkor olvass tabulatúrát - ez is el van magyarázva a fenti könyvben. A kedvenc dalaid tabulatúrájára érdemes rákeresned az interneten, sokminden megtalálható. Én több év akkordozós gitározás után feküdtem rá a tabulatúra olvasós klasszikusra, és pár hónap után már egész kellemes hallgatni, amit produkálok. Gyakorlatilag a Taize énekek gitárkíséretein edződtem meg, ezeket is tudom ajánlani, akkor is, ha nem vagy keresztény (a Taize dalok egy ökumenikus keresztény közösség dalai), mert könnyűek is vannak köztük, de szépek, és a rövid, sokszor ismétlendő kíséretekkel itt is hamar sikerélményed lesz.

2016. jan. 1. 20:28
 6/15 anonim ***** válasza:
Nem kell kotta szép dolog az de ma már van TABULATURA kifejezetten gitárosoknak !!! abbol tanulj azt hamarabb megérted mint a kottát ..kezdőként
2016. jan. 1. 20:31
 7/15 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, Kedves Harmadik, egy csomót találtam én is a neten, azért írtam ki ezt a "butus kérdést",mert kíváncsi voltam, mások melyikeket ajánlanák leginkább, hiszen valóban rengeteg van, pont ezért... Hűű ez a gitár csomag azért érdekelne, bár valószínüleg nem tudom most megvásárolni de azért nna...írok privátban rendben?
2016. jan. 1. 21:10
 8/15 Waff ***** válasza:

Azokat a fenti linkeket felejtsd el....nem hasznosak...tapasztalat...főleg a "gitáregyetem" oldaltól óvakodj...az se tudja rendesen az alapokat aki "oktat",akkor hogy taníthatna meg bárkit is ha maga se tudja...?

Én is a Muszty-Dobay féle Gitáriskolát javaslom,tökéletes kezdőknek,alapakkordok,tabulatúrák,és kották is vannak benne,lépésről lépésre vannak megszerkesztve a gyakorló dalok,alap pengetési technikák,stílusok...szóval egy jól összeszedett könyv.A netes "tanfolyamok" és oktatóvideók sokszor úgy vannak kitalálva hogy néhány leckét,alapfogást megmutat,de utána hogy továbbléphess már a fizetős leckék,anyagok következnek,szóval 1-2-3 hónap alatt eljutottál valahová,de utána már meg kell venned a cd vagy dvd anyagot,különben nem ért semmit az előző 1-2-3 hónap...szóval olyan pénzcsalós dolog az egész...ne érts félre értem én hogy nincs semmi sem ingyen és nekik is munkájuk van benne...de ezek a netes tanfolyamok úgy vannak hirdetve hogy "ingyenes"...meg hogy 30 nap alatt megtanulsz gitározni....stb...szóval becsapós és csak a pénzedre utazik.Szerintem vegyél egy gitáros könyvet gyakorolgatni, havi egy-két alkalommal pedig menj el gitártanárhoz,úgy a legcélszerűbb.

2016. jan. 2. 21:27
 9/15 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen mindenkinek. szerintetek a Stagg vagy a Romanza a jobb márka, mert most úgy néz ki, mégsem a fennt említett 8 ezres lesz, hanem ezek közül valamelyik. a Stagg-ről nincs sok infóm, annyi h le van festve ami kifejezetten nem tetszik mert kék:"D de jónak tűnik a Romanza az egy Rom. 395-ös ami nem tudom mit jelent, de nna..:D az elég szép, mondjuk drágább is kicsivel.
2016. jan. 2. 21:36
 10/15 Waff ***** válasza:

Azt a "Romaza" típust csak és KIZÁRÓLAG annak ajánlom aki otthon a falra dísznek szeretne egy gitárt....de jobban utánagondolva még arra se jó mert egy kidolgozatlan,ronda jószág :) Nem vicc,az a "romanza" "gitár" egy torzszülött,csak arra jó hogy elvegye a kedved egy életre a gitározástól....MEG NE VEDD!!!!!!!!

Gondolj bele....az auchanba vagy a teszkóba a zöldség és a hús pult között akciósan 12-13 ezed ft-ért árult "gitár" mégis milyen lehet?Hidd el semmire se jó,nem lehet behangolni,egyszerűen iszonyatos,az a termék a hangszer kigúnyolása....

A Stagg-ról se sok jót hallottam habár az még nem volt kezembe,így inkább nem mondok róla semmit...de ha utána olvasol,nem valami bizalomgerjesztőek a vélemények....

20-25 ezer forint alatt nem veszel elfogadható klasszikus gitárt.

És csak is HANGSZERBOLTBA szabad hangszert venni (újan)

Annyi pénzt minimum szánj rá,mert hidd el azon alul csak a pénzedet dobnád ki az ablakon.Ha nincs annyi pénzed akkor várj még egy kicsit még összegyűjtöd,de "romanzát" NE VEGYÉL!

2016. jan. 3. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!