Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Egy laptophoz mekkora (W-os)...

Egy laptophoz mekkora (W-os) áramátalakító kell?

Figyelt kérdés
Kocsiba-kamionba kellene

2015. dec. 24. 23:45
1 2
 11/16 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

19,5V - 65W

ilyen adapterje van

ehhez ha kivalto "autos" adapter kell akkor ilyen deszultsegu kell es ilyen W wattu vagy nagyobb (ertepmetlen sokkal nagyobb jobb ha max 75W os vagy ugyan akkora)

ez ugy 12 vagy 24V ra lenne dugva es kozvetlen laptopra (termeszetesen a tapcsatlakozo fejenek is egyeznie kell, de van hogy egy rakat fejet adnak)

ha pedig 230V os atalakitora dugod akkor

100-150W os kellene kb. de felesleges es ertepmetlen nagyobb

viszont 65W os sem idealis de ennel kisebb semmikepp ne legyen

300W ost is vehetsz csak tok ertelmetlen valoszinu felesleges veszteseg is tobb keletkezne vele

en tobbet nem tudok mondani ehhez, mivel te magad se tudtal infokat aki pedig lenyeges lenne mivel ha valami nem megfelelo akkor csak tonkreteszel mindent...

Szia

2015. dec. 25. 16:50
 12/16 A kérdező kommentje:

Hali, köszi tényleg az eddigi válaszokat, és bocsi, de az elektronikához nem értek. Igen, kamionról lenne szó, azokban ált mindig van egy 12v és egy 24v-os gyújtó is, és olyan áramátalakítóra gondoltam ami 12 és 24 voltoson is megy egyszerre (azt mondták vannak ilyenek), de amit nézegettem az csak 24, mivel 12+24-est nem találtam még.

[link]

De ez alapján akkor lehet sok is lesz

2015. dec. 25. 16:56
 13/16 anonim ***** válasza:

Nem kell félni. Én 24 V 300 W-ost használtam, munkaszüneti napon, amikor nem tudtam hazamenni, volt, hogy egész nap ment az állófűtés, nap közben a belső világítás (behúzott függöny), a rádió, és az áramátalakító a laptop miatt. 20 óra állás után állt le a hűtőszekrény. DAF-nál ebből tudod, hogy meg kell járatni a motort, mert a DAF-ok nem írják ki a feszültséget, viszont ha a hűtő védelme leállította azt, akkor még beindul, csak rá kell tölteni egy 30-60 perces motorjáratással. Szóval nem kell félni. 300-600 W az olyan gyenge-közepes kategóriának számít.

Van, aki 1000-1500 W-osat használ, mert van mikrohullámú sütője, de ahhoz már be kell indítani a motort is, úgy tudom.

Arra figyelj, hogy 24 Voltost vegyél, ugyanis pl. a DAF gyári szivargyújtója a 12-esre valami 75 W-ot engedélyez, a 24 Voltosra meg talán 375 W-ot, szóval ez alatt még nem kell külön az akkura kivezetékezni az áramátalakítót, nyugodtan mehet a 24-es szivargyújtóról, bírni fogja. 300-400 W kényelmesen elég a számítógéphez, telefontöltéshez stb.

2015. dec. 27. 18:02
 14/16 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

ez akkus inverter kerdezo ahogy nezem

laptpodnak boven eleg egy 12V ra kotheto sziivargyujtos inverter

aminek 75W a maxa #13 alapjan emiatt se keljen aggodni

10ezer ha jol latom, annyiert egy 300 as nagyon

olcso, szoval en nem igazan vennem...

ha csak a laptopot dugod ra akkor nem kell erosebb

es ha huto is van kamionba akkor meg a laptop megsem kotyan az akkunak (foleg ha nem is mennek extrs fogyasztok netan futes)

12 es 24 alatt egyszere alatt nem tudom mit ertesz

ket kulonbozo feszt osszeketni nincs ertelme

netan valthato eszkozre gondolsz, de az nem egyszere megy hanem at kell kapcsolni arra amilyenre radugod

2015. dec. 28. 01:50
 15/16 anonim ***** válasza:
Ha lehet 24V-os kivitelt válassz.
2015. dec. 28. 09:01
 16/16 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat!
2015. dec. 28. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!