Kamionosok mekkora áramátalakítót szükséges venni kamionozáshoz, ha tv, laptop ellátásához kell?
Ha lehet valaki adjon infót,hogy hol érdemes venni .
A tv -vel kapcsolatban még annyit,hogy néhány elektronikai üzletben van szivargyújtós csatlakozású tv így lehet,hogy majd inkább azt választom.
De érdekelne ,hogy inkább 12 voltosat vagy 24 voltosat érdemes?
Köszi a válaszokat .
Nem vagyok kamionos, de azt hiszem lényeges hogy:
- Olyan TV-t vegyél amelyik akkora feszültségről is üzemel amennyi a szivargyújtó csatlakozóban van. Tehát ha 12V van ott akkor 12V-osat, ha 24V van akkor 24V-osat.
Ha ettől eltérsz, akkor csak a baj lesz vele.
- A laptophoz olyan átalakítót vegyél amelyik elbírja. A laptop adapterén ált. van teljesítmény adat. Ha az nincs akkor van szekunder fesz és áramerősség, ebből kiszámítható. Eszerint válassz, nem árt egy kis ráhagyás is. Általában 70-120W-os inverter egy laptophoz elég.
"De ha áramátalakítóról akarnám a tv-ét használni akkor ha jól értem egy bekapcsolva 30 w-os fogyasztású kis tv-nek minimum 300w-os átalakítót kell vennem?"
Pusztán ahhoz nem kell.
Egy 300W-os inverter nem attól 300W-os, hogy mindenképpen 300W-ot fog fogyasztani.
A 300W-os inverter annyit fogyaszt amekkora fogyasztót rákapcsolsz. Ha az egy 30W-os TV, akkor 30W-ot fogyaszt (kicsit többet, mert van vesztesége is).
300W azt jelenti, hogy az inverternek az a maximális teljesítőképessége. Tehát maximum 300W-al lehet terhelni.
Nekem már csak az lenne ezzel kapcsolatban a kérdésem,hogy a 300 w az 300w-os átalakító legyen vagy úgy legyen 300w ,hogy 600w-os de a folyamatos amit lead az 300 w. Mert a hirdetés mindig így írja Pl :- 300 Watt folyamatos terhelhetőség
- 600 Watt csúcsterhelhetőség és ezt 600w-osnak hirdetik.
Amúgy mindenkinek köszi a válaszokat és természetesen ment a pozitiv jel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!