Ssj4Songoku kérdése:
Hangláda építés, Hogyan?
Figyelt kérdés
Van egy 20 cm SAL mélynyomóm és ahoz akarunk ládát építeni a hangszóró Thiell Small paramétereit sajna nemtudom. De a teljesitmenyt igen 100 vagy 120 watt körül van és 8 ohmos a hangszórómembrám anyaga kevlar ezt leszabad fujni fujos festékkel? a ládát egy kis éjjeli szekrényből akartam,annak a szekrénynek a belső méretei:31cm magas,29 cm széles,és 24 cm vastag hátrafelé. Szerintetek ez a méret jó lenne hozzá?2015. dec. 4. 07:22
2/21 A kérdező kommentje:
Akkor nemjo az egész?
2015. dec. 4. 10:26
3/21 anonim válasza:
A hangládákat pontosan kell méretezni a hangszóró paramétereinek megfelelően, illetve az anyagválasztás és illesztés is nagyon fontos a hangzás szempontjából.
Ha fogsz egy éjjeliszekrényt és belehánysz egy gagyi SAL szórót, abból egy dünnyögő, zümmögő f#s lesz, nem hangfal. De ha mondjuk úgy is le akarod festeni, hogy végképp használhatatlan legyen, akkor még szobadísznek jó lehet.
4/21 A kérdező kommentje:
Értem. De sajna a,Thiell Small paramétereit a hangszórónak nemtudom nincs rairva.mdf lapokból csinálnám ragasztva lenne és csavarozva
2015. dec. 4. 12:32
5/21 anonim válasza:
Akkor zsákbamacska a dolog, de nagyobb valószínűséggel lesz rossz a végeredmény, mint jó.
6/21 A kérdező kommentje:
Hát igen így tényleg zsákbamacska. De lehet nagyobb lesz sztem 40x40x40
2015. dec. 4. 14:37
7/21 ThodEE GoD válasza:
A hangszórónak nincs teljesítménye, csak terhelhetősége, a SALnak van hangfal terv katalógusa, a hasra ütés szerűen épített ládák általában nem szólnak jól, a legtöbb éjjeliszekrény hátlapja 2milis furnér lemez ami végkép nem jó, döntened kell a pontosság és a hangerő közt is, ilyen minőségű hangszórónál reflex ládát választanék. ;)
8/21 anonim válasza:
Próbáld ki, látatlanba senki se mondja meg mi lesz. 100% hogy pl. egy átlag, belépő szintű gyári subládához képest kifejezetten vacak hangzása lesz, hangerőben sem fog odaverni, de elképzelhet, hogy arra amire neked kell,tökéletes lesz. Csináld meg, ha tetszik oké, ha nem, csinálsz másikat.
9/21 A kérdező kommentje:
Értem. Hát a funért kicseréltem volna de már amúgyse az éjjeli szekrénybe lesz mert már mereteztem neki egy másikat 40cm széles 35 cm hátrafelé és 30 cm magas(belső méretek) a katalógus megvan csak nem mindegy milyen dobozba milyen hangszórót teszek nekem egy SAL van narancssárga a membránnal nemtudom ismeritek e.
2015. dec. 6. 14:29
10/21 A kérdező kommentje:
Szerintetek ez a belső doboz méret jó egy 20 cm es hangszórónak? A láda fekvő lesz tehát 38 cm széles, 22 cm magas és 26 cm hátrafelé ebbe jön a hátlapra meg az elolapra belülre a vata így lecsokken olyan 20 vagy 22 re
2015. dec. 25. 09:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!