Van értelme az UHD TV-nek, vagy elég a Full HD egy UPC digitális adáshoz?
Az UHD készülékek fel tudják konvertálni és szoftveresen fel tudják javítani a kép minőségét elég szépen. Közelebbről nézhető szebb képet fogsz látni egy UHD-n mint egy Full-HD -n mert erre gondoltak a mérnökök, hogy a szem részére a képet fel kell javítani, hogy minden régi szabvány szebbnek látsszon a nagyobb felbontáson nézve.
Valahol erről már sokat írtunk.
Megvan! Itt lehet olvasni pontosan erről a típusról:
Ahhoz, hogy ezt valóban meg is jelenítse, megfelelően be kell állítani. Láttam már a linkelt típust úgy beállítva, hogy csapnivaló volt a javítás, de láttam már UHD tv-t úgy is, hogy a normál tv adást hiheetelnül jó minőségben lehetett látni, ha bár azért észrevehető volt, kicsit hogy javított. Igaz, annak 720 X hatszázvalamennyi volt a felbontása amikről fel kellett javítani. Hatalmas a felbontásbeli különbség az UHD-hez képest és tényleg hihetetlenül jobb volt.
A FULL HD és az UHD között nem is nagyon lehet észrebenni a különbséget, ha rendesen be van állítva feljavításra, viszont az eladók nem nagyon tudják sok helyen, hogy kell azt bekapcsolni, viszont ha igen, akkor működik.
"Az ultra HD minőségjavítás növeli valamennyi kép minőségét
A Samsung UHD Picture Engine-nek köszönhetően majdnem UHD-szintű képminőséggel élvezheti a különféle típusú tartalmakat még akkor is, ha azok nem UHD forrásból származnak. A Samsung innovatív képfeldolgozása javítja a TV-műsorok és filmek közvetítését, akárcsak bármelyik videó felvételedét vagy egyebekét. Ez azt jelenti, hogy nem csak az UHD forrásokat dolgozza fel kristálytiszta 4K-s felbontáson, hanem még az alacsonyabb felbontású tartalmat is olyan szintű tisztaságra, mintha Ultra HD lenne."
Ez így azért reklámszöveg, hogy mindent képes UHD-re konvertálni, azért az túlzás mert bármilyent nem javít tökéletesre, de mindenképp jobbat hoz ki belőle mint egy kisebb felbontású képernyőn.
Már régóta akarok venni egy nagyobb UHD-t de azért várok még mindig, mert egyre jobbak jönnek ki és egyre inkább elérhető áron.
"Ez a felskalazas az egyik legnagyobb atveres, amivel a tevegyartok etetik a nepet :)"
...mondod te.
Viszont én meg láttam már rosszul beállított felskálázást ami jobb tartalomról nem csinált használható képet,
..és láttam már gyenge tartalomról jó minőségű felskálázást is, tehát a saját szememmel láttam, különben én se hinném el csak úgy bemondásra.
Ezért merem állítani.
Ezekre a dolgokra csak azt tudom mondani, hogy be kell menni egy két gyártó bemutató termébe, ott értenek hozzá és be kell tudják jól állítani a készüléket és esetleg viszel magaddal valami kisebb felbontású anyagot kártyán és megkéred, hogy mutassák meg, milyen minőséget lehet kihozni egy általad hozott, lehetőleg jó minőségű de kisebb felbontású anyagból.
Nem kell hinni se nekem, se másnak, csak annak amit a saját szemeddel látsz majd. Ha az a kép nem felel meg akkor a "nem jó" neked a válasz, Ha megfelelőnek, sőt kiválónak látod, akkor viszont az a válasz amit magad látsz az ismert forrású anyagból.
Azt mondják, a legjobb javító szoftvert a SONY használja az UHD tv-inél.
Amit jó minőségű felkonvertálást láttam, az is egy SONY-n volt.
Egyébként érdemes utána olvasni, pl. az iMax mozikban milyen módszerrel hoznak létre akár 35 mm-es szemcsés zajos homályos kisfilmekből beszkennelt filmet ami a hatalmas vásznon is gyönyörűnek hat. Ott nyilván azt a hatalmas felbontásbeli különbséget nem lehet "real time" valós időben megoldani, viszont az UHD tv négy-nyolc-magos processzora képes valós időben jól kezelni a konverziót és a javításokat az UHD házimozi méretéhez, az nyilván meg sem közelíti a 18 x 24 méteres vászonhoz szükséges részletességet.
Tessék csak nyugodtan utána olvasgatni, mielőtt bárki butaságot beszél csak úgy, a saját feje alapján (apró betű, de lehet nagyítani az olvasáshoz):
Ehhez hasonló algoritmusok dolgoznak a kép javító és felkonvertáló rendszerekben. Szóval létezik ilyen.
Tudatlanul semmit nem szabad elhinni amit nem láttál, viszont addig nem szabad állítani sem, amíg nem láttad. Ezt én már láttam UHD tv-n, azért merem mondani!
Azért FULL HD adásnak illik már lennie egy kábel tv rendszeren, ha már UHD minőséget szeretnél. Azt már fel tudja javítani, talán észre sem veszed a különbséget a kettő között, fullhd-ből már annyira jó. Na de menj el és kérd meg, hogy mutassanak olyant feljavítva.
Ne nekünk, a saját szemednek higgy, bármi is az eredmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!