Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mi az az előerősítő és a...

Mi az az előerősítő és a végfok, hogy kell őket használni?

Figyelt kérdés

Tehát van az erősítő, amibe ugye elvileg mindkettő benne van.

Viszont ha én például vásárolok egy előfokot, mondjuk ezt: [link]

És vásárolok egy ugyanilyenbe végfokot: [link]

Akkor ehhez még vásárolnom kell ugye sztereó hangszórókat. Most nem erre a drága termékekre gondoltam, hanem úgy általában ezekre.

És ezt hogy kötöm be? Az előfokot és a végfokot egymással kell összekapcsolni, vagy csak a végfokba is belehet kötni simán a hangszórókat? De akkor kell egyáltalán előerősítő?

Sajnos nem értek hozzá, örülnék neki ha valaki elmagyarázná nekem a dolgokat.

Köszönöm a válaszokat!

2015. szept. 24. 13:18
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

[link]

Ennél jobban nehéz lenne megfogalmazni, mi a szerepe.

2015. szept. 24. 13:55
 2/17 A kérdező kommentje:
Köszi, de nem kaptam választ a kérdéseimre ebből.
2015. szept. 24. 13:58
 3/17 anonim ***** válasza:

"De akkor kell egyáltalán előerősítő?"

Nem kell, egy végfokkal is szól a rendszer, csak sokkal naturálisabb, nyersebb lesz a hangzás, mivel semmi "felesleges" elektronika nincs a hang útjában. Van, akinek ez tetszik, van, akinek nem, szubjektív.

Bekötés: Előerősítő kapja a lejátszótól a jelet, onnan tovább a végfokba és onnan a hangfalba, az előerősítőn nincs is hangfalnak kimenet, ha megnézed.

2015. szept. 24. 14:11
 4/17 A kérdező kommentje:

Köszi, így már értem!

Mivel jelenleg még csak rendelni akarok ilyen cuccokat, tehát még sohasem voltak ilyenjeim, és nem tudtam hogy hogy működnek. És az érdekelt volna, hogy ezen két cuccon kívül még kell -e valami harmadik, de ezek szerint ne.

2015. szept. 24. 14:13
 5/17 A kérdező kommentje:
Még annyit szeretnék megkérdezni, hogy ezeket a cuccokat (tehát az elő és végerősítőt, és végerősítőre csatlakoztatott hangszórókat) a számítógép hangkártyájába betudom -e dugni, hogy a gépről szóljanak akkor? Vagy maga a hangkártya már előerősítőként szolgál, és nem lehet így összekötni? Tényleg egyáltalán miről tudok ezeken zenét lejátszani? Gondolom a géphez kell bekötnöm vagy a telóhoz is köthetem, vagy dvd-hez? Bocs, ha hülyeségeket beszélek.
2015. szept. 24. 14:20
 6/17 anonim ***** válasza:

Alapból ahhoz, hogy szóljon a zene, kell egy forrás (PC, CD, bakelit, stb), kell egy végfok és kell legalább 1 hangfal:)

Menj be egy boltba, és hallgasd meg, hogy neked mire van szükséged. Vigyél saját zenét és szánd rá az időt, mert sok pénzt akarsz elkölteni és nem mind1, mi a végeredmény.

2015. szept. 24. 14:22
 7/17 A kérdező kommentje:

Ja igen, persze.

Viszont ugye a számítógép-hangkártyája is egy erősítő már gondolom. Akkor ajánlott hangkártyát a gépbe is vennem, és nem az alaplapit használni?

2015. szept. 24. 14:26
 8/17 A kérdező kommentje:

Illetve még sima erősítőt is vásárolok, tehát 5.1-est, és valamilyen hangfalat hozzá.

Van egy régi rendszerem. Amikor a gépre dugom rá, akkor jól szól. Mikor a telómmal, akkor szarul, hiába használom például poweramp lejátszót.

Ezek szerint nem mindegy hogy mi a forrás, mert az is befolyásolja a minőségét. Melyik az a forrás, ami a legjobb hangminőséget biztosítja, tehát ami lejátszóként funkciónál? PC, DVD, teló, mik vannak még ezen kívül?

2015. szept. 24. 14:29
 9/17 anonim ***** válasza:
Egy komoly hangkártya már önmagában szolgál előerősítőként is. Ha gépről szeretnél komoly minőségben zenét hallgatni, akkor vegyél egy ASUS Xonar D1 hangkártyát, ehhez tegyél egy használt végfokot, két használt minőségi hangfalat és komoly élményben lesz részed ezek után.
2015. szept. 24. 14:31
 10/17 anonim ***** válasza:

Legjobb forrás jelenleg a számítógép, azon túl is a HD felbontású 1526 kbps zenék, ez veszteségmentes formátum.

Zenélni akarsz vagy filmezni? Nincs olyan erősítő, ami mindkettőre tökéletes.

2015. szept. 24. 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!