Összeköthetem így a hangszórókat?
Figyelt kérdés
Adott egy 5.1-es házimozi rendszer. Van ugye két front, két surr és egy center ( na meg a mély ). Kérdésem, hogy 2.1-es módban ugye a két front és a mély szól ... esetleg a két front mellé beköthetem a két surr hangszórót is ? Nem cseszném el vele házimozi erősítő részét ?2015. aug. 14. 10:32
1/2 anonim válasza:
Kapcsold át az erősítőt extended stereo módba és akkor 4.1-ed van, csak a surroundból és a frontból is ugyanaz fog szólni.
Egy aljzatba kötöd, akkor az párhuzamos bekötés. Párhuzamos kapcsolásnál az ellenállás a felére csökken. Valószínű, hogy az 5.1-es erősítőd 6 ohmos, szinte mind az. A frontod és a surroundod is vagy 6 vagy 8 ohmos. Ha 6 ohmosak, akkor párhuzamos kapcsolásnál leviszed 3 ohmra, ez túlterheli a végfokot és le fog égni. Ha 8 ohmosak, akkor is 4 ohm lesz, az még mindig elég kevés, de talán alacsony hangerőn nem égne le.
2/2 A kérdező kommentje:
Igen, 6ohm-os minden ... extended stereo módot nem találtam :( Sony DAV-SA30 a házimozi amúgy.
2015. aug. 14. 13:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!