Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Hogyan köthetném rá a 2Ohm-os...

Just A. Guy kérdése:

Hogyan köthetném rá a 2Ohm-os hangszórókat egy 4Ohm-os erősítőre? Sorba kötött ellenállás szóba jöhet?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy a kisebb ellenállás miatt nagyobb áram folyna rajta ami az erősítőben lévő tranyókat hazavágja, azt is tudom hogy nem okés ez az egész így, viszont már adottak ezek a BOSE hangszórók és nem szeretnék másikat ha már megvan. Bridge-be nem köthetem a kimeneteket (autós fejegység, nem akarom a csatiját variálni, és a másik 6 hangszórót sem piszkálnám), viszont nem tudom az ellenállás megfelelő megoldás-e. Természetesen valami méretesebbre gondoltam, bírja a terhelést és ne melegedjen agyon. Félek attól is h felborul így az RL kör és rosszul fog szólni... vagy hogy sorba kötve melyik oldalra kössem... valahogy a hangszóró negatív oldala szimpatikusabb. Minden esetre előre is köszönöm a válaszokat.

2015. jún. 24. 12:37
 1/3 dirtboy ***** válasza:

Két 2ohmos hangszórót ha sorba kötsz akkor 4ohm lesz.

Így nem kell be iktatni ellenállást.

Mondjuk nekem kicsit zavaros hogy pontosan mit is akarsz először erősítőt írsz aztán már fejegységet.

2015. jún. 24. 13:03
 2/3 A kérdező kommentje:
elnézést ha zavaros voltam, egy autós fejegység beépített erősítőjéről van szó. A hátsó ajtókban lévő 1-1 hangszórót cserélném ki ezekre, viszont a gyárilag benne lévők 4Ohm-osak, amitket be szeretnék építeni helyette azok 2Ohmosak, és nem szeretném elfüstölni az erősítőt, ezért gondoltam az ellenállásra, mivel másik hangszóróval nincs lehetőség sorba kötni, egy ellenállás viszont elférne még ott ha nincs más megoldás.
2015. jún. 24. 13:23
 3/3 dirtboy ***** válasza:

Én úgy tudom ellenálás felüláteresztőként viselkedik.

Szóval ezt azért egyeztesd le egy szakival hogy miféle ellenálás is lesz jó neked.

2015. jún. 24. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!