Megéri 4k tv-t venni?

Figyelt kérdés
nagyon gondolkozom egy ilyen tv-n,mivel nem sokkal drágábbak 1080p társaiknál,de nem tudok dönteni mivel a tv adások nagy része a HD-t sem üti meg,a filmek nagy része is csak 1080p.Viszont egy barátom vett egy 4k tv-t és meglepődve láttam, hogy a ps4 képe sokkal szebb mint FullHD-n.Illetve e legtöbb HTCP rendszer pl. Nvidia Shield tv már támogadja a 4k-t.Ezeket mind összeadva szerintetek érdemes fejleszteni most?

2015. aug. 11. 22:31
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

A 40"-osat kb fél méterről kellene nézni, ha látni is akarnád a felbontását. Az tényleg csak vicc.

Viszont jó az már 55-65"-on is. Viszont 120"-os projektort meg lemossa mármilyen környezeti fény.

A projektort nem lehet nézni egy család életviteléhez mért normál világítási körülmények között, csak amikor valaki direkt arra készül, hogy most filmet nézünk s senki semmi ne zavarjon közben, legyen sötét a szobában. Csak így nézhető.

Szerintem a projektor annyira környezeti fénytől függő dolog, hogy az már egy normál családi élet közben nem is használható. Szóval az korlátoz a szabadságban.

Manapság viszont nem sokan tudnak (és akarnak) úgy nekiülni tv-t nézni, hogy akkor csak az világít ez az első. Kicsit a régi házimozi filmszalag vetítők kényelmetlenségére emlékeztet az kényes használati körülmények miatt.

Szóval nem 40"-os tv és nem is 120"-os projektor,

hanem legalább 55" vagy 65" UHD tv a leginkább célszerű.

2015. aug. 14. 01:49
 12/15 Osynho ***** válasza:

55" full hd-hez is közel kell ülni, valamivel 2m felett, uhd esetében lefejeled a kijelzőt. :D Pl egy 5.1es hangrendszernél a centerben fogsz ülni, a hátterek meg messze lesznek tőled.

A projektor esetében mi köze a használat körülményességének a nagy képátlóhoz illő felbontáshoz? :) Más a felhasználási terület, a projektor szigorúan házimozira való, nem bariközt nézésre reggeli mellé. Sötét falak segítenek, valamint egy értelmes vászon. Viszont az élmény kárpótol mindenért (még a jobb tv-khez viszonyított alacsonyabb kontrasztért is). Hozzátenném, rendes filmezéshez alap a sötétítés, lcd esetében is.

2015. aug. 14. 09:43
 13/15 anonim ***** válasza:
Így van, LED tv-t sem nézek fényben, ha filmezni akarok, minden fényforrást kikapcsolok. Projektornál valóban az élmény, ami fantasztikus, még ha kicsit "fakóbb" is a kép, bár a mai fullHD-s házimozi projektorok nem sokban maradnak el minőségben a tv-től. Nem arra való, hogy főzés közben nézd rajta a híradót, ez tény.
2015. aug. 14. 10:43
 14/15 anonim ***** válasza:
Azért igyekeztem a tv nézésre használatos körülményeket alapul venni a projektoros (sötétfalas, vásznas, félhomályos körülményeket igénylő) házimozizás helyett mert tv-ről volt szó a kérdésben. Ilyenkor a speciálisan kényes körülményeket igénylő projektoros házimozi már a legtöbbünknél alapból kiesik. Az egy speciális területe a házimozizásnak mert normál életvitel közbeni klasszikus "tv-zéshez" általában nem használatos.
2015. aug. 15. 01:18
 15/15 anonim válasza:
Igen megéri 4k s tévét venni ! Sokkal jobb mint a full hd ! Én is nem rég vettem egy samsung ue40ju6650 tv t 322 999ft -ért és sokkal jobb mint a barátom új full hd -s tv! Meg még sokkal több extra is van benne pl nanokrostály technológia purcolor stb!
2016. jan. 17. 18:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!