Rajz-padnál mindegy, hogy mekkora a tábla mérete?

Figyelt kérdés
Wacom Intuos Manga rajztáblát szeretnék venni, viszont még soha sem használtam digitális rajztáblát előtte. Láttam, hogy van többféle méretű gép is. Small, medium stb. A kérdésem lehet kicsit idétlen lesz, de az lenne, hogy ha veszek egy small méretű táblagépet akkor a gépen pl. egy A/4-es rajzlapra ugyan úgy tudok rajzolni mint pl. egy A/5-ösre? Már mint a rajztábla méretétől függetlenül? Vagy miben van jelentősége a tábla mértének? (úgy értem rajzfelület, egyéb alkalmazások?)
2015. jún. 15. 22:08
 1/3 Badattitude ***** válasza:
Ha nem akarsz abba a hibába esni, mint anno én, akkor most felejtsd el a digitális rajzolást. Grafittal fotorealisztikus képeket " műveltem " , majd jött a tecnikai kisérletező időszaokom és belekóstoltam grafikai programokba, számítógépes modellezésbe, animálásba, textúrázásba...És azt vettem észre egy nap, hogy képtelen vagyok kézzel rajzolni. Az agy átáll a digitális alkotásra, cserébe polcra téve az eredő tehetséget: a kézi alkotást. Abba hagytam minden digitális művészetet, és sok időbe telt, mire előjött a rajztudásom, majd később a stílusom. Ez nem elszigetelt eset, és nem ijesztgetlek, csak segítek, hogy igazán tudj mérlegelni. Végy egy pakk A4-est, rajz eszközöket a stílusodnak megfelelően, és alkoss! De ha a digitális világ jobban izgat téged, akkor a rajztábla mérete csak a kép rajzolási terjedelmének szab határt. A rajz méretét Te állítod be előre. Így egy DVD tok méretű rajztáblával is tudsz nagy méretű képeket rajzolni, csak macerássab a rajzolás. Sok sikert !
2015. jún. 15. 22:56
 2/3 A kérdező kommentje:
Igen, erről már többen is meséltek nekem, hogy ezáltal ki lehet jönni a gyakorlatból a "normális" rajzolás terén. Mindenféle képen szeretnék venni rajztáblát, hiszen már évek óta tervezgetem, viszont a sima rajzolást sem óhajtom elhanyagolni, sőt .. :D Minden esetre köszönöm a választ. :)
2015. jún. 15. 23:59
 3/3 anonim ***** válasza:

Attól, hogy egy kicsi táblát használsz, a programban beállíthatsz akármekkora papírméretet. Ebből a szempontból lényegtelen igazából, maximum kicsit körülményesebb a dolog.

Viszont ha megszoktad, hogy nagy vonalakkal, lendületesen rajzolsz, mert mondjuk A3 méretnél kisebbre nem rajzolsz és nem az apró részletezésről vagy híres, akkor az életben nem tudsz megszokni egy kis táblát.

A másik véglet én vagyok, sajtpapír méretben apró vonalakat használok, nekem tökéletes egy kicsi tábla is, sőt a nagyobb kényelmetlenebb nekem.

Persze egy kicsi táblát professzionális célokra nem hiszem, hogy nagyon használna bárki is, hobbicélra viszont jó lehet.

De azért érdemes kipróbálni, mielőtt megveszed, mert még a legkisebb sem filléres tétel.

2015. jún. 16. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!