PS3 vagy XBOX360?

Figyelt kérdés
2010. febr. 27. 23:52
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
 131/281 anonim ***** válasza:
100%
Most, hogy nemsokára kijön az Xbox 360 slim (250gb, bár nemtudom minek ekkora vinyó, én a 120 gigábol bevallom 2 gigát se használtam ki, na mindegy), abban biztos lehetsz, hogy nem lesz 3 led-ed túlmelegedés miatt (de még az előző szériábol is vannak olyanok, amikbe már javítva vannak:)! Én játékok miatt vettem régen X-et, körülbelül 2éve. Egyszer volt 3-ledem, mert rátettem egy TV-hez járt valami-nemtudom, hogy mit, a lényeg hogy tűzforró volt az alja mindig, amire csak akkor jöttem rá, mikorra már megfőzte 2 hónap alatt az xboxot, olyan szinten, hogy teljesen kikellett cserélni benne a meghajtón kívűl mindent!:D Azóta nem is forrósodik úgy, új a dashborad stb.:) Van ps3-mam is Blu-ray miatt vettem anno (szóval 1 fat). Van is rá 1-2 only-for-ps3 játékom, amik bejöttek:) Nekem mind a 2 konzol bejön, de az xboxon szerintem könnyebb meg kényelmesebb játszani:) Persze több játék is van rá, ugyan is régebben jött ki. A ps3 persze erősebb, meg minden, de egyelőre csak a Crysis 2-ben tapasztalhatjuk meg majd ezt:) Azért, hogy szebben csillógó gólyókat lőjön ki a fegyverem, amiatt még nem érdemesebb ps3mat venni szerintem:) Ja, a slim-be elvileg lesz HD-lejátszás is.
2010. jún. 26. 15:29
 132/281 anonim ***** válasza:
0%
xbox slim nem jon csak szimplan uj xbox360
2010. jún. 26. 15:34
 133/281 anonim ***** válasza:
68%

Nevetséges ahogy egyes emberek fejtegetik, hogy a letöltés lopás. Ilyen alapon az is lopás ha én megveszek egy könyvet és kölcsönadom a barátomnak, hogy el tudja olvasni.

A gyártó, forgalmazó cégeknek egy fillérjébe sem kerül, hogy én letöltöm, kiírom, végigjátszom. Nem kéne egy betöréshez hasonlítani, ez csak idétlen propaganda amit a filmorgalmazó nyomatnak. A igazi lopás az amikor valaki másolt DVDket árul a piacon. Szal szerintem amíg anyagi hasznod nem származik belőle addig semmiképpen sem minősül lopásnak. Amúgy egyértelmű, hogy az árak amerikai, ny-európai fizetésekhez vannak igazítva, nem is vagyunk komoly piac, nem fog magyarország miatt csődbe menni a Microsoft.

2010. jún. 27. 12:20
 134/281 anonim ***** válasza:
55%

Utolsó, gondolkozz már. Ez KIESETT BEVÉTEL, méghozzá rengeteg!

Azzal hogy letöltöd a játékot, megfosztod a kiadót az őt megillető pénztől.

tegyük fel, hogy te villanyszerelő vagy. Kihívnak megjavítani 10 helyre 10 tv-t, de csak 2 ember fizet ki, 8 nem ad semmit.

Így mondjuk 20.000 forint helyett 4000-et kapsz. Anyagi károd nincsen, de mégsem kaptad meg a téged illető pénzt.

Nem éreznéd magad meglopva?

2010. jún. 27. 12:47
 135/281 anonim válasza:
Ps3 csakis!az x box is jo tenyleg ,de a ps3 jobb barki barmit mond.jatekokat is lehet mar olcson egy kis ebay-ezessel....
2010. jún. 27. 16:02
 136/281 anonim ***** válasza:
91%

12:47

Ha kimész villanyszerelőként akkor igenis van anyagi károd. Benzint és időt áldozol ami nem térül meg.

Ezzel szemben ha valaki megszerez egy játékot amit amúgy nem lenne pénze megvenni, akkor nincs kiesett jövedelmed. Akinek nem jelent gondot anyagilag megvenni 12000ftért egy játékot az úgysem fog flasheléssel, letöltéssel szenvedni és bemegy a boltba. Ráadásul vannak olyan játékok amikre ha pénzt adtam volna akkor a guta megütne. A Microsoft is ott hazudik és veri át a fogyasztókat ahol tudja. Azért nehogy már egy betörőhöz hasonlítsátok azokat akik letöltenek! Ráadásul a haszon jelentős része a forgalmazókhoz, keredskedőkhöz kerül akiknek a munkája teljesen feleslegessé válik a letöltés által. Én jobban sajnálom azokat a gyerekeket akik évi két játékkal tudnak játszani, mert egyeseknek van pofájuk elkérni 10-15E-et egy játékért, mint a Microsoftot akinek a másolás miatt van egy pár százalékos bevételkiesése. Az Xbox 360 volt az első konzol amelyik átlépte az egy konzolra jutó 7 eladott játékos határt. Ez szerintem elég sokat elmond arról, hogy mennyire van pénze egy átlagos fogyasztónak játékokra. Így is van egy pár játék amit megveszek eredetiben, mert örök darabok, illetve mert szeretném őket online játszani. De amíg ilyen magasak a játékok árai addig nem lesz lelkiismereti furdalásom azért mert nem fizetek értük.

2010. jún. 28. 00:21
 137/281 anonim ***** válasza:

Én nem akarok beleszállni ebbe a vitába, de akkor én is előjönnék a saját verziómmal:

Az előttem válaszolónak: akkor ne villanyszerelő, hanem játékprogramozó helyébe képzeld magad!

Dolgoznod kell egy adott játékon: kb. 2-3 éven keresztül napról-napra a monitort bámulod és próbálod a lehető legjobbat kihozni a játékból, gyakorlatilag napi 6-7 órát ezzel foglalkozol, ezen idegeskedsz.

Elérkezik az a nap, amikor végre-valahára befejezed te és a csapat többi tagja a játékot, tehát már csak a boltokba kell kiszállítani a mondjuk 50 millió dollárba fájt, több éven át szerkesztett programot!

Én nem tudom, te mit szólnál hozzá, de most ha mondjuk felmennél a legnagyobb torrentoldalakra és látod, hogy kb. 500-an vannak az egyik torrentnél, 600-an a másiknál stb. - kíváncsi vagyok, mi lenne a véleményed?

Dolgoztál évről évre naponta több órát a játékon, megpróbáltál mindent, hogy nagyon jó legyen és várod vissza a pénzt - kb. 1000 ember az első 2 torrentnél kb. fél óra alatt, akik egy Ft-ot sem adtak neked!

Nem akarok nosztalgiázni, semmi ilyesmit, de annyit, hogy néha-néha nekem is nehéz beszerezni az eredeti játékokat! De nem kell azon a szinten leragadni, hogy 12 000 Ft-tól kezdődik: mert ez a 12 000 csak a csodálatos hazánkban a szállítás, adó és egyéb költségek miatt ilyen magas!

Nézd csak meg egy külföldi aukciós oldalt(pl. ebay), keress ki egy játékot és hasonlítsd össze mondjuk a vaterával!

Használt játékkal, cserebeszámítással 2-3000 t-ba kerülnek!

Igaz, így sem támogatod a kiadókat és a fejlesztőket, de attól függetlenül egy eredeti játék van nálad, az árért pedig akár egy kis ráfizetéssel új játékot is vehetsz - sokkal olcsóbban!

2010. jún. 28. 09:33
 138/281 anonim ***** válasza:

Kettővel ezelőtti vagyok. Itt szerintem alapvetően az a kérdés, hogy hány százalék az a bizonyos kiesés. Mert az 500 letöltőnek kb az 1%-a venné meg a programot eredetiben.

Amúgy pedig pont a fejlesztő az egyetlen akit sajnálok a történetből. Kíváncsi vagyok, hogy ő mennyit kap abból a 12000ft-ból, amiről leszedi a maga hasznát a konzol gyártója, a kiadó, szállító, kereskedő...

A cégek sem arra törekednek, hogy minél több emernek minél jobb áron elérhetővé tegyenek minél több játékot, hanem arra hogy profitot maximalizáljanak, sokszor elég mocskos módszerekkel. Ezek után nem várható el senkitől, hogy a saját ellensége legyen, és kiadjon rengeteg pénzt csak azért hogy utána verhesse a mellét, hogy ő milyen becsületes.

2010. jún. 29. 13:17
 139/281 anonim ***** válasza:

De ha nem lenne torrent és gyakorlatilag semmilyen olyan módszer, aminek segítségével az internetről ingyen le tudná tölteni, akkor nem lenne más választás!

A 12 000 Ft meg pont azért ilyen nagy, mert, ahogyan írtad, leesik a többi haszon+ugyebár a torrentek és egyéb internetes letöltések.

Ha az eredeti játékokkal játszók lennének többségben, sokkal olcsóbban menne a dolog!

Meg, ahogyan jól leírtad, a konzol gyártója is a legtöbb esetben rajtuk keresztül keres egy csomó pénzt(licenc díj stb.)

Sajnos ez egy ilyen helyzet.

Nekem is vannak másolt játékaim, de az az igazság, hogyha minden játékom eredeti lenne, hiába venném külföldről, tönkrementem volna benne anyagilag.

De ha pl. 3000 lenne/játék...

2010. jún. 29. 21:34
 140/281 anonim ***** válasza:
91%

"Ha az eredeti játékokkal játszók lennének többségben, sokkal olcsóbban menne a dolog!"

Ez szerintem egyáltálán nem igaz. PS3-on csak eredeti játékkal lehet játszani, mégis rettenet drága. Az árat alapvetően úgy határozzák meg, hogy maximalizálják a profitot, nem pedig az eladott játékok számát.

Az eladási árat nem az határozza meg, hogy mennyibe kerül előállítani a játékot, hanem az hogy emberek mennyit hajlandóak fizetni érte. És mivel az átlag Ny-európai fizetése többszöröse az átlag magyarénak, és alapvetően az ő fizetésükhöz igazították az árakat, ezért a magyar Xbox360-ak 80%-a flashelt, mert az embereknek nincs pénzük 12000ft-ért játékokat venni.

2010. jún. 30. 08:59
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!