Két különböző Teljesítményű és Impedanciájú Hangfal összekötése! Össze adódik e a hangfalak Teljesítménye?
Van 4 db hangfalam 2 db Sanyo és 2db SChneider márkanévre halgató!
A Sanyo-nak a következő az adat táblája
Type SX 340
System: 3-way
MaxPower: 60W
Cont power: 50W
Ipedance 8 Ω
A Schneider adfat tálája:
Nennbalastbarkeit:50W
Musikbalastbarkeit: 70W
Nenncsheinwiderstand (gondolom Impedancia): 4 Ω
És egyébként ő is 3 utas
Most ők nekem csatornánként jobb és bal egy Schneider egy Sanyo-val van öszekötve soros kapcsolásba (párhuzamosan nem mertem mert akkor nagyon kicsi lesz az ellenállása) 6éve kifogástalanul működnek egy házilag barkácsolt erősítővel ami a PC hangkártyára van kötve. A házi barkács erősítő elméletileg 80 Watt és 4 Ω
És a kérdés az lenne hogy ráköthető ez a csatornánkénti párosítás Pl: egy pioneer a-20-as vagy pioneer a-10-es erősítőre bármiféle következmény nélkül?
Ugygondolod hogy 2 azonos tipusú hangfalat az A, körre
meg 2 azonos tipusút a B, körre?
úgy gondolom ahogy kérdezted,hogy a sanyo az egyik csatornára és a schneider pedig a másikra.
ha így rakod akkor marad mind a kettő olyan ellenálláson mint írtál,tehát 4 illetve 8ohm.
tehát ez erősítőt nem terheled túl mert nem lesz párhuzamosítva.
Ha a 4 Ohmossal párhuzamosan kötsz bármit, akkor 4 nél kisebb lesz az eredője, ezt meg nem fogják szeretni az erősítők.
Ha jól értem, akkor 2 erősítőd van 2 pár hangdobozzal.
Egyik pár hangdoboz az egyik erősítőre, másik pár hangdoboz a másik erősítőre és kész.
Ha viszont csak egy erősítőd van, akkor én NEM használnám a 4-et egyszerre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!