Mennyi Ohm-os Hangfalat tudok rákötni a hangkártyára (PC)?
Van egy asztali számítógépem.
Van egy erősítő is hozzá ,de nem szándékozom használni (kicsit már kivan, kábelei megtörtek potméter recseg) csak hangszórókat kötni rá.
Technikai részletek:
Alaplap
ASRock K8Upgrade-1689
Hangkártya
Realtek C850 @ ULi/ALi M5455 AC'97 Audio Controller
Milyen hangszórót tehetek rá?
Van itthon egy házimozi szett hangfalam, de ott van még a jelenlegi erősítőnek csak a hangfalai. Ha tudom milyet lehet rákötni (vagy érdemes) akkor megnézem ezen hangfalak ellenállását.
válaszokat előre is köszönöm!
?!
Ezt hogy érted? Hang nélkül többremegyek?!
Az (alaplapi) hangkártya kimenete általában nagyobb impedanciájú kis kimeneti teljesítményű vonal-/fejhallgató-kimenet, nincs benne nagy teljesítményű végfokerősítő, ami kis impedanciájú (4-8 Ohm) nagy terhelhetőségű hangszórókat/-dobozokat tudna kihajtani.
A hangkártya leírásában írják is:
"Both Front-Out and Surround-Out integrate 50mW/20ohm amplifiers"
Tehát akkor 6 ohmos hangszórót tudok rátenni?
20ohm -ot nem értem a leírásban olvastam én is. Tehát a tartomány 4-20 ohm -ig terjed? Vagy 4 - 8 ohm?
Nem a hangerő a lényeg nem vagyok hangoskodó és kisszobában vagyok. Erősítő sem volt még maxra teherve soha (félig se).
Tehát rátehetek 6ohmos hangfalakat... de azért fog szólni?
Gondolom a kissebb ellenállású fog hangosabban...
Nem.
20 Ohmos terhelést tehetsz rá. Kisebbet nem.
És 50mW a teljesítménye, vagyis 0.005W.
Alkalmatlan hangszóró meghajtására. Füleshez még jó.
Kell egy erősítő.
Egyszerűsítsünk (kiahgyva a logaritmusokat, impedenciákat...)!
Szóval a hangkártya kimenetésre nem tehetek rá hangfalat?!
van egy 6 ohmos hangfalam akkor az kevés, 20ohmos kell vagy egyáltalán nem lehet hangfalat rákötni, vagy csak olyan halkan fog szólni hogy nem hallom kb 1m -ről?
Fülhallgató, vagy aktív hangfal.
Egyébként lehetséges erősítő nélkül is, régi gépekhez volt valami ilyesmi :
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!