Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » TV-k által USB pendrive-on...

TV-k által USB pendrive-on keresztül lejátszott formátumok?

Figyelt kérdés

Árukeresőn a legtöbb LED TV termékleírásában odaírták, hogy milyen formátumokat játszik le pendrive-on keresztül. Olyan információk ezek, amelyek még a gyártók weboldalán sem találhatóak meg. Nekem fontos lenne, ha pl MKV-t is lejátszana. Honnan tudnék ezekről az adatokról megbizonyosodni? Gyártók annyit írnak pl, hogy DIVX SD/HD/PlusHD, azt kész.

Ehhez képest az árukeresőn: DivX, Xvid, MKV is szerepel.

Tegyük fel, hiszek az árukeresőnek. Vannak azonban olyan tv-k, amikhez nincsenek odaírva a formátumok. Akkor azok felől hol tudok informálódni?

2015. márc. 4. 09:00
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Szia!

Nagyon szépen köszönöm, hogy letesztelted. Kíváncsi vagyok, miért nem fut az az egy formátum. Remélem a neten található filmek kevés hányadát teszi ki. Egyáltalán hogy tudom megnézni egy filmfájl ilyen jellegű, részletes adatait?

Azért gondoltam smart tv-re internettel, mert úgy egy picit jobban tudjuk irányítani a tartalmakat, ami a tévéből jön. Pl nem szeretem, amikor a kislányom bámulja a tv-t, benne a sok beteg reklámmal, meg beteglellkű "gyerekműsorral", inkább pl youtube-on keresek valami értelmes, fejlesztő témát. Szóval nem szörföznék, inkább ilyesmi az oka. Alapvetően tv-t nem is nézünk, ha van érdekes, akkor felvesszük (T-Home box), s ha néznénk valamit, akkor azok közül lejátszunk valamit.

Jó a gondolatmeneted, én is gondoltam valami ilyesmire, de őszintén szólva analfabéta vagyok ezekhez, és hosszas netes kutakodás és lelki kimerülés nekem ezeket a témákat átlátnom. A tv keresés is megy már vagy 2 hete, mert egyikben ez a szar, másikban az a szar. Ez az LG eddig amiben a legkevesebb a kompromisszum. Ma voltam MM-ban, borzalmas képei vannak a legtöbb full hd tévének. Még ez az LG volt az egyik legszebb közöttük. 32-es Samsung katasztrófa, totál elmosódott arcok... Mint valami régi, rosszminőségű videókazis film... Nem tudom, miért mondják, hogy jóminőségű kép, stb. Szarabb, mint a CRT. Igazából azért vesszük, hogy ne rontsa tovább a szemünket a CRT + döglődik is már + gyerek is ül közvetlen előtte, és bambulja (én nagyon ellenzem).

Szóval hülye vagyok ezekhez, és sok időt és energiát kivesz belőlem, mire meg tudok hozni ilyen műszaki jellegű döntést, mert annyi félinfóval van tele a net, hogy borzalom. Az "okosok" 90%-a a divx meg az xvid között sem tud különbséget tenni. Szóval lehet nem vállalnék be egy ilyen HTPC-t, pedig tényleg jól néz ki. Tán legközelebb :)

2015. márc. 4. 16:49
 12/15 anonim ***** válasza:
mediainfo-t letöltöd és kiírja
2015. márc. 5. 01:32
 13/15 anonim ***** válasza:

Ha ez a meglátásod, természetesen jó lehet ez a megoldás.

Nekem lassan három éves a lányom, most kezdtük az ovit. A youtube-os videók közt a szívem hasad néha meg, mert berakják a horrorfilm reklámot a mesék közé. Csak akkor venni észre, ha a gyerek már nézi, vagy amikor tovább ugrik.

A film formátumokat sem én, sem egy laikus apuka nem fogja már követni, de a lényeges dolgokat lejátssza. A killa sample bitrátája 33,8Mbps ez durván 3-5ször nagyobb, mint az átlag filmjeim.(x264 kb 10-12Mbps)

Gondolom itt a bibi.

De soha nem találkoztam ilyennel a való életben.

A samu a sógórnak rettenetesen elmosott és zajos, pedig neki téhómos digitális beltérije van.

Nekem sima sd kábel tv, de az asszony is látja a különbséget az LG-vel. Nem bántam meg.

A laptop néha felkerül a tv-re, de pont a fent említett dolgok miatt nem erőltetem. Van egy 200Gb-os vinyó a tv-n, azt nézi a gyerek. Ellenőrzött és tudatos.

A sógor okos tv-je kb 5 db találatot dob ki a "traktor"szó keresésére a youtubon azt kifújt, pedig kb 3 perc alatt beírtuk a traktor szót a távirányítóval. Vesznek légegeret majd,de nekem akkor sem jön be.

Az online film lejátszók meg egyáltalán nem mennek, pont a bővíthetőség miatt, amiről írtam tegnap. De nem gond nekik. (Még)

Veszek egy okosító kütyüt és linuxal, androiddal teljesen meg leszek elégedve. Aztán így már nézhetek, rendes filmet és játékokat is játszhatunk a későbbiekben (esetleg).

2015. márc. 5. 09:49
 14/15 A kérdező kommentje:
Amúgy megvettem a tv-t, és ár-érték arányban nagyon nagyon megérte. De ez nem zárja ki, hogy vegyek majd mellé egy jó lejátszót, vagy ilyen kütyüt :) Végül is adott volt a hely, 3 centivel szélesebb tévé nem fért volna el, kisebbet nem akartam, és nagyon örülök, hogy ezt vettem meg. Eddig mindent lejátszik (Divx, xvid, mkv, mp4, x264, h264), egyedül azt a 33,8 bitrátás fájlt nem játszott le. Felirat is rendben megjelenik, gyors a wifije, youtube vidókat simán tudom tekerni, gyorsabban, mint a gépemen. 3d-je fenomenális, ha megfelelő filmet néz az ember (nem sokban marad el az óriási kijelzős 4K UHD-tól, amit a MM-ban nztem 3D-ben). Kb 10 perc volt összerakni, és kb 5 perc volt beállítani az egészet. A Képe is remek, sokkal szebb, mint a Samsungoké volt, amiket hasonló kategóriában néztem. Az egyetlen negatívum eddig, hogy a távirányítón nem optimális a gombok elhelyezése, hiányzik nekem a törlés gomb, és nem tudok a keresőben a numerikus gombokkal betűt beírni, hanem megjelenik a karaktertábla, és ott kell kiválasztanom a betűket, ill törölni is ott kell. De így is gyors vagyok, csak meg kell szokni. De lehet, hogy valahol ezt is be lehet állítani. Nagyon szépen köszönöm neked a segítséget, és a hasznos tanácsokat!
2015. márc. 6. 10:28
 15/15 anonim ***** válasza:
Szívesen.Én is örültem volna ezeknek az infóknak az ősszel, amikor vettem a TV-t.
2015. márc. 7. 06:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!