TV-k által USB pendrive-on keresztül lejátszott formátumok?
Árukeresőn a legtöbb LED TV termékleírásában odaírták, hogy milyen formátumokat játszik le pendrive-on keresztül. Olyan információk ezek, amelyek még a gyártók weboldalán sem találhatóak meg. Nekem fontos lenne, ha pl MKV-t is lejátszana. Honnan tudnék ezekről az adatokról megbizonyosodni? Gyártók annyit írnak pl, hogy DIVX SD/HD/PlusHD, azt kész.
Ehhez képest az árukeresőn: DivX, Xvid, MKV is szerepel.
Tegyük fel, hiszek az árukeresőnek. Vannak azonban olyan tv-k, amikhez nincsenek odaírva a formátumok. Akkor azok felől hol tudok informálódni?
6 éves Samsung TV-m lejátssza az mkv fájlokat. Akkor szerinted a maiak közül melyik nem?
Ezen kívül a gyártók a használati útmutatóban leírják.
Pont a Samsung, ami mindenevő, tehát nem az aggaszt engem. Kinéztem egy LG tévét (LG 39lb650v), és a leírásban szerepel: DivX, MKV, de nincs Xvid.
Na most az MKV lehet Divx és Xvid is. Akkor ha az MKV Xvid-es tömörítésű, akkor azt le fogja játszani, vagy sem? Mert ugye MKV-t lejátszik, de Xvid-et nem...
Viszhont azt sehol nem tudom megnézni, hogy az MKV, amit letöltök az DivX, vagy Xvid. Kezd agyrémmé válni ez az egész.
Sajos Samsung Tv 1 cm híjján nem fér be a kialakított helyre, így marad LG 99cm-es.
Biztosan van olyan bolt ahol ki van állítva pl MEDIA MARKT ahol megkéred az eladót, hogy had próbálj ki egy Xvid kódolású fájlt.
Az LG a:
x264_killa_sample.mkv
kívül mindegyiket lejátsza.
Hozzáteszem a samsung smart sem játsza ezt le!!!
needee, nagyon szépen köszönöm! Épp azon agyaltam, hogy el kéne vinni egy XVID-et valahova lecsekkolni, de azt nem tudtam volna megállapítani, hogy melyik fájl XVID és melyik DIVX. Nagyon szuper, köszönöm szépen!
Te LG 39lb650v-n, vagy hasonlón próbáltad ki?
Nekem LG LB325610 van.
Megteszteltem ismét letöltött formátumokat, a x264_killa_sample.mkv
96 MB H.264 (MKV) 1080p AVC High@L5.1
48,0 KHz, 6 csatorna AC-3 33,8
ezzel nem birkózik meg, a többi megy.
Viszont van egy meglátásom.
Gondolkodj el, hogy szükséged van okos tv-re, vagy esetleg veszel egy sima tv-t és egy okosító eszközt, egy android boxot vagy egy HTPC-t, vagy NAS-t?
Belegondolsz komolyabban, hogy netezel a tv-vel???
Esetleg torrentet is használsz??? Ha esetleg változik a trend és a videóformátumok megváltoznak pár évente, akkor a tv-re még lesz szoftverfrissités vagy majd úgy járunk, mint a videóval, majd a dvd-vel meg a videó cd-vel, majd az avi-val..... sorolhatnám.
Hány dvd lejátszót dobtál ki eddig, mert nem játszotta a közkedvelt formátumokat már??? Én már párat az biztos.
Tudod, hogy 3 év mulva mit nézünk? Lesz majd addigra támogatása a TV-nek, vagy majd dugjuk bele ismét a pénzt egy újba??? A gyártók ezt szeretnék, de mi már nem biztos, hogy bírjuk anyagilag.
A HTPC egy rendes pc-csak kisebb. Kb 30 ezer. Bedugod és van egy rendes rendszered. A TV-n lévő az engem csak bosszant. Nem használható rendesen.De neked kell dönteni. A te pénzed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!