Egy basszusgitár mekkora feszültséget ad ki?
Attól függ, aktív vagy passzív.
Az én basszusgitáromra most rádugtam egy multimétert, de hibahatáron belül adta ki, szóval tuti, hogy 100mV alatt van.
Ezt írják az okosak:
The output voltage of magnetic pickups varies between 100 mV rms to over 1 V rms for some of the higher output types.[citation needed] A hard strum on all 6 guitar strings can produce a larger output voltage swing, typically peak voltages of +/- 5 volts for single coil pickups and +/- 10 volt peaks on dual coil pickups.[citation needed]
Én azt a 10V-ot erősen kétségbe vonnám, szerintem az a 100mV körüli érték reális, de máshol azt írják, hogy 100mV és 1V között valahol. Aktív bazzgitrnál meg darabja válogatja.
Hangszedőtől függ, a vintage passzív alacsonyimpedanciás pikapok 80-100mV-ot adnak.Mágnestől és magasságtól függ.
A magasabb impedanciás vintage-ek akár 180-250mV-ot is adhatnak vezetőkeresztmetszet és mágnes függvényében.
Az újak 280-350mV-al dolgoznak, illetve ha aktív ennél magasabb jelszintje is lehet.
Multiméterrel nem mérhető, mivel a multiméter átlagot számol, a hirtelen változó sok-sok váltakozó jeltől pedig megbolondul(hacsak nem egy 100ezres fluke-kal mérted, de nem hiszem)
Szkóppal tudod átlagolni, illetve spektrumanalizátorral szoktam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!