Egy basszusgitár mekkora feszültséget ad ki?

Figyelt kérdés
2015. jan. 5. 22:26
 1/4 anonim ***** válasza:

Attól függ, aktív vagy passzív.

Az én basszusgitáromra most rádugtam egy multimétert, de hibahatáron belül adta ki, szóval tuti, hogy 100mV alatt van.

Ezt írják az okosak:

The output voltage of magnetic pickups varies between 100 mV rms to over 1 V rms for some of the higher output types.[citation needed] A hard strum on all 6 guitar strings can produce a larger output voltage swing, typically peak voltages of +/- 5 volts for single coil pickups and +/- 10 volt peaks on dual coil pickups.[citation needed]

Én azt a 10V-ot erősen kétségbe vonnám, szerintem az a 100mV körüli érték reális, de máshol azt írják, hogy 100mV és 1V között valahol. Aktív bazzgitrnál meg darabja válogatja.

2015. jan. 6. 00:53
 2/4 anonim ***** válasza:

Hangszedőtől függ, a vintage passzív alacsonyimpedanciás pikapok 80-100mV-ot adnak.Mágnestől és magasságtól függ.

A magasabb impedanciás vintage-ek akár 180-250mV-ot is adhatnak vezetőkeresztmetszet és mágnes függvényében.

Az újak 280-350mV-al dolgoznak, illetve ha aktív ennél magasabb jelszintje is lehet.

Multiméterrel nem mérhető, mivel a multiméter átlagot számol, a hirtelen változó sok-sok váltakozó jeltől pedig megbolondul(hacsak nem egy 100ezres fluke-kal mérted, de nem hiszem)

Szkóppal tudod átlagolni, illetve spektrumanalizátorral szoktam.

2015. jan. 6. 11:25
 3/4 anonim ***** válasza:
Természetesen én a normális üzemszerű hazsnálati feszültségeket írtam, nem a minden húr "atomszétszaggatva-megrángatva" üzemmódot.
2015. jan. 6. 11:27
 4/4 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat :)
2015. jan. 6. 12:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!