Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Miért van az, hogy mixeren...

Miért van az, hogy mixeren keresztül torzít a hang?

Figyelt kérdés

Van egy midi controllerem, amit át lehet kapcsolni sima mixerre, külön van A input és B input, és én át is kapcsoltam, be is kötöttem a gépemből, de egyszerűen olyan torz hangot ad ki magából a controller, hogy elviselhetetlen. És fogalmam nincs, hogy mi lehet a baj, a masteren is torz a hang, és a monitoron (fülesen) is. Próbáltam Genius hangkártyával és Audigy2 hangkártyával is, de mind a kettő ezt csinálja. Viszont ha a controller hangkártyáját használom USB-n keresztül, akkor szép tiszta a hangja. Próbáltam drivereket újra telepíteni, de semmi. Próbáltam a kapcsolókat kapcsolgatni, de vagy az van, hogy nem szól, vagy az van, hogy torzít. A bekötés így nézne ki: hangkártya -> mixer input -> hifi

Ami fura, hogy pár napja még működött egy másik átjátszó kábellel, de az is RCA - RCA volt, és ami most van az is RCA - RCA. Lehet, hogy a controller hangkártyájával van baj? Vagy esetleg próbáljam annak a driverjét újratelepíteni?

2014. dec. 23. 12:29
 1/5 anonim ***** válasza:
A hangkártya túlvezérli a mixert. Lejjebb kell venni a számítógépen a hangerőt.
2014. dec. 23. 12:38
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen, ezzel csak az a baj, hogy ha ezt teszem, és a hifit/mixert hangosítom, akkor sípol. Na mindegy, maradok akkor az USB-s megoldásnál. :)
2014. dec. 23. 12:54
 3/5 tamás-pc ***** válasza:
Túlfokozod az erősítőben lévő előerősítőt, én ezt megcsináltam egy hifivel meg egy végfokkal, a májam is kiugrott a helyéről :D
2014. dec. 23. 18:17
 4/5 A kérdező kommentje:
Megoldódott a probléma, az inputnál találtam valami kapcsolókat, azokat kellett átkapcsolni PH-ról LN-re :D Fogalmam sincs, hogy ezek mit jelentenek, de most szépen szól, úgy ahogy kell :)
2015. jan. 5. 18:11
 5/5 A kérdező kommentje:

Már nem vagyok annyira tudatlan, mint amikor kiírtam a kérdést. Annyi történt, hogy a mixerben bekapcsoltam a "phono" előerősítőt, és ezért lett túlhajtva az erősítő :)

ph = phono, ln = line

2016. szept. 22. 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!