Medialejátszó vagy DVD-lejátszó?
Sziasztok
Szükségem lenne a gyerekeknek egy lejátszó MAX 20e forintom lenne a dologra .
Nem tudom eldönteni hogy merjek venni egy andrandroid tv stick-et (pl. ConCorde Mini PC 402BT) amihez csatlakoztathatnám a külső merevlemezemet (usb2 csatival) . vagy vegyek egy dvd lejátszót a meglevő lemezekhez!
ki milyen alternatívát ajánlana nekem?
Nekünk valami ilyen kütyü van, amire usb-t lehet csatlakoztatni és mindent lejátszik
nem androidos, de nem is kell dvd-ket másolgatni.
Ha mindenképp választani kell, akkor inkább a médialejátszó.
Ideális esetben mindkettő jól jöhet. Nekünk van több kütyünk. Persze nem egy időben, nem egyszerre vásároltuk, ezért gyarapodott fel a számuk.
A videó és floppyi világ után jött a dvd olvasó, mely eleinte csak a számítógépben volt. Akkor rákötöttük a képcsöves tévére a pc-t, és vásároltunk egy 5.1 aktív hangrendszert. Közben megjelentek a pendrive-ok (518 mb-ossal kezdtem), kitalálták a tömörített videofájlokat. Ekkor már akár CD-kre is lehetett tenni a filmeket, illetve usb-re, később memóriakártyára.
Mikor elérhető árban voltak a DVD lejátszók, vásároltunk egy komoly házimozirendszert. (a kicsi hangfalszett persze még jó ideig működött a számítógépnél, de a kettőt össze sem lehetett hasonlítani)
Ezt követte a winchesteres DVD lejátszó. Általa jött a jó világ, a megállítható, visszatekerhető, felvehető tévézési lehetőség. (máig kiválóan működik, de ez analóg eszköz, a tévéjeleket illetőleg)
A pénzmegtakarítás miatt beszereztünk egy médialejátszót és az akkor már elérhető hordozható winchestert. Akkor nem kellett se cd, se dvd lemez.
Mindehhez hozzáadódott egy plusz eszköz, a settopbox, melyet a szolgáltató adott a tévézéshez.
Jelenleg annyi változott a helyzet, hogy nincs külön STB, mert a tévébe lévőt használjuk. Rá van kötve egy winchester (persze sokkal nagyobb, mint a legelső). Megtartottuk a winchesteres dvd-t, és a médialejátszót. Egyiket a dvd lemezgyűjteményt lejátszásához, másikat pedig, mert a tévé néha megmakacsolja magát és a 3D Full HD filmeket olykor nem játssza le, ellenben a médiabox az igen. A hangrendszer jelenleg egy nagy teljesítményű hifi, vakolatverő super bass hangfalakkal. :-)
Amint írtam, nem vagyunk gazdagok, de ügyeskedve, néha vaterázva mindig próbáljuk követni a technika fejlődését. :-)
Szerintem, vegyél egy usb bemenettel rendelkező dvd-t, amely médialejátszóként is üzemel. Így merevlemezről is tudtok filmeket nézni, és a meglévő dvd-ket is megtekinthetitek!
(Akár ezt akár a médialejátszót választod figyelj rá, hogy kezeljen minden tömörített film formátumot, és a nagy 2 terrás winchestereket is!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!