Blu-Ray lejátszó, médialejátszó vagy maradjak inkább a DVD-nél? Bővebben lent.
DVD lejátszóm van, amivel a többnyire 700x300-as felbontású filmeket szoktam nézni. Kiírom őket DVD-re, lemezenként általában 3-4 filmet, mérettől függően. Már egész gyűjteményem van. :D
Viszont megtetszett az, hogy egyes filmeket HD felbontásban is lehet nézni. Viszont ezeknek a mérete olyan 5-6 gigától kezdődik, ami ugye egy DVD-re nem fér rá... de ha rá is férne, többnyire MKV formátumban vannak, amit amúgy se játszana le a lejátszóm.
Ugyanakkor e filmek közül a kisebb méretűek - amik 10 giga alatt vannak - még nem olyan túl nagy felbontásúak, kb. 1280x580-as filmek. Csak ezekért lehet, hogy ne érné meg váltani, mert nem sokkal jobb a 700x300-nál.
Viszont az 1080p-s filmek már 15-20-30, sőt akár 40 gigát is elfoglalhatnak... Erre inkább Blu-Ray vagy médialejátszó érdemes? Mert pl. egy 40 gigás filmet nem tudom, hogy írok ki egy 25 gigás Blu-Ray diszkre...
Na meg ha leszedek sok ilyen filmet, egy idő után halmozódik, de szeretném őket megtartani, akkor az ilyen bazi nagy méretű filmeket hogy tudom tárolni???? /a gépemről törölni akarom, hogy a helyet ne foglalja/
Köszi előre a válaszokat!
Elrakni pedig azért szoktam őket, mert ha éppen unatkozok, akkor hideg téli estéken jól esik válogatni közülük, hogy "na most akkor mit is nézzek?". :)
Az pedig, hogy újra letöltöm, nem mindig megy, ugyanis van olyan film, amit leszedtem annak idején, de mára már sehol nem találom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!