Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Létezik passzív 3D-s plazma tv?

Lustig kérdése:

Létezik passzív 3D-s plazma tv?

Figyelt kérdés

v csak én nem találtam?

Tetszik a passzív 3d, de a plazma technológia is (jobban mint a LED LCD)

2014. júl. 9. 03:40
1 2
 11/18 kokokka válasza:
Pedig az XT50 a hírek szerint passziv. Az más kérdés, hogy kapható-e.
2014. júl. 11. 18:16
 12/18 anonim ***** válasza:

"azért szerettem volna passzívat, mert annak a szemüvegét könnyebb viselni (nincs semmi elektronika, akkumulátor), az aktív tv-knél meg van adva, hogy maximum hány szemüveget lehet szinkronizálni (és a szinkronizálás is néha macerás lehet), lemerülhet."

Az aktív szemüvegek sem mind nehezek, van pilla könnyű is,

habár ehhez a tv-hez azt hiszem tényleg kicsit vaskosat, régebbi darabot adnak. [link]

Lemerülhet, tölteni vagy elemet kell cserélni de a jobb kép minőség mindenképp megéri. Nem csíkos a kép mint a passzívnál. Nem hiszem, hogy önmagadnak kellene felbontásbeli korlátot "felállítani" már a kiválasztáskor.

A szinkronizálódó szemüvegek száma korlátlan lehet.

.

"A passzívat meg 20an is nézhetjük, csak áthoz a haver egy olcsó mozis szemüveget, és már ő is nézheti."

..de milyen minőségben? Ennyit várnál el egy új tv-től?

Szerintem az alap, hogy nézd meg a saját hozzá adott szemüvegével mondjuk a Médiamarktban az aktív és a passzív rendszerűt is abból a távolságból, ahonnan éppen már nem látszanak az elemi kép pontok, legfeljebb 2 méterről, nem távolabbról.

.

"Mivel még a blueray elég drága, ezért én nasról ncore-os filmeket gondoltam nézni (tudom kalóz vok, és nem becsülöm más munkáját), és ha így még elveszik a fele felbontás nem olyan nagy gáz talán. Viszont a képszínek nagyon is érdekelnek, és úgy gondoltam, hogy a plazma már tart ott, hogy teljesen kiküszöbölték a beégéssel kapcsolatos hibákat."

Az részlet kérdés, mondhatni magánügy, hogy milyen és honnan szerzett anyagot nézel rajta. Viszont jobbat nem is látnál, ha a passzívnál kötnél ki. A plazma meg egy idő után annyira elgyengül, mint régen a képcsöves tv-k szoktak. Egy ideig még rá állít az elektronika egy kis többlet áramot, de ettől egyre inkább gyengül, még ha ez azonnal nem is látszik meg rajta. Aztán lehet cserélni. Ezért szerintem kár pénzt kiadni. Persze mindenki maga tudja mire költi.

Sajnos a beégést talán soha nem fogják kiküszöbölni ennél a gázkisülés elvén működő rendszernél.

.

"Néha az lg tv-kről hallottam, h lassúak, lassan vált csatornát, nehezen dolgoz fel 1-2 feladatot. Ez igaz, vagy csak a nagyon olcsóknál van így?"

Erről nem tudok és nem is hallottam még, de össze kellene hasonlítani több félét.

.

Honnan tudom egy LED LCD-s Tv-nél, hogy back-led (hátsó led) megvilágítású? "

Az adatlapján kell szerepelni, hogy milyen. Általában a komolyabbaknál működik ez hátsó led mátrix megvilágítás. Ezek a kép világosság dinamikáját is követik (micro dimming). Ezáltal a sötétnél kevesebb és a feketénél nincs semmi világítás az adott terület mögött.

Pl van UHD felbontású tv 237.000,-ért, de csak 40"-osban, (nem minden boltban ennyi). Gondolom az kicsi.

Na mindegy, azért mutatom: [link]

Itt van a 237ezres UHD leírása: [link]

Ez back led microdimming (hátsó ledmátrix szabályozott helyi megvilágítás) van beépítve és a kép élességet is feljavítja a hagyományos tv-khez képest (upscaling).

Idézek:

"SAMSUNG UE40HU6900 Ultra HD Smart LED televízió leírása

Wide Color Enhancer

A Wide Color Enhancer egy csúcstechnológiát használó képjavító rendszer, melynek köszönhetően a képminőség jelentősen javul, valamint soha nem látott részletességet biztosít."

.

Itt csak egy kicsi ablakot nyitottam az újabb, javított technológia felé. Aztán nézelődj tovább.

Ebben a minőségben a nagyobbak már kicsit húzós árban vannak.

A 140 centis 700e Ft és a még nagyobb már millió fölött lenne.

2014. júl. 12. 01:12
 13/18 A kérdező kommentje:

köszi szépen a válaszokat mégegyszer!

Én is olyan vagyok hogy ha már lúd, legyen kövér, de azért az uhd-k még kicsit drágák nekem (mármint a 237ezres meg kicsi), szóval valószínűleg maradok a hd tv-knél, de abban meggyőztél, h már nem plazmát szeretnék, hanem ledet

2014. júl. 17. 14:04
 14/18 anonim ***** válasza:

Igazán nincs mit.

Örülök, hogy segíteni tudtam.

Az UHD-re én is már gyűjtögetem néhány éve a rá valót. Sajnos egyből nem menne. Majd ősszel vagy télen talán megveszem valamelyik 140-est, ami nem fogyaszt 150W fölött. Addigra talán még lejjebb mennek az árak, vagy gyűjtök tovább. Végül is a technológia fejlődése és az elérhetősége nekünk dolgozik, mert az árak folyamatosan, évről évre, tavaszról őszre csökkennek, ha megfigyeljük.

Mostanában el fogják lepni a piacot ezek a nagyobb felbontásúak, később meg jönnek a 8k-sok is, ami már tényleg csak fél falnyi mérettől és irtózatosan vastag bukszánál lehetne érdekes.

Ráadásul nálam még az is fontos lenne, hogy másfél-kettő méterről is nézhessem és onnan szinte mozivászon hatásúan nagynak látsszon a kép.

A minőségi felkonvertálás, az az úgynevezett bűvész trükk (mint az IMAX élesítésénél használnak), amire azt mondjuk, nem az érdekel miként teszi, hogyan csapja be a szemem csak elég hitelesnek tűnjön. Ez ilyenkor már elengedhetetlen egy FULL HD minőségnél is.

A különböző felbontások arányai egymáshoz képest:

[link]

2014. júl. 17. 22:14
 15/18 anonim ***** válasza:

Egyébként, amikor elkezdtem gyűjtögetni egy másik, egy újabb full hd-re valót (a meglévőhöz képest), akkor még nem is mertem sejteni, hogy UHD lehetne belőle, mert az ára akkor még több (négy) millió volt és csak néztem reménytelenül. Szinte alig mertem megnézni, nehogty beleszeressek. Csak egy jobb, nagyobb FULL HD-t akartam, ami megfizethető és többet tud technológiai vonatkozásban. Aztán valahogy nem akartam elkótyavetyélni a meglévő pénzmagot, inkább mindig vártam és tettem hozzá apródonként. Ez nekem se lenne megfizethető, ha nem azóta gyűjtögetném a rá valót, és nem ment volna lejjebb az ára már eddig is kb 20%-ára, a megjelenés korihoz képest.

Emlékszem, még nagyon sok, (közel tíz) évvel ezelőtt egy hasonló méretű sima full hd-s LCD került ennél még többe.

2014. júl. 17. 22:37
 16/18 anonim ***** válasza:

Azóta megint nézegettem az árakat és találtam valamit

Ez 55"-os és most 460e Ft:

[link]

[link]

Ez a leírása:

[link]

Mondom én, hogy érdemes várni, megy az lejjebb is ahogy látom..

2014. júl. 18. 00:01
 17/18 anonim ***** válasza:

..hoppá, létezik, hogy ez nem 3D..?

Azt írják az adatlapon.

Pedig ez óriási visszalépés lenne.

Azért lehet a "fele" ár..

Szerintem még érdemes várni.

2014. júl. 18. 00:06
 18/18 A kérdező kommentje:
én is pont ezt néztem
2014. júl. 18. 03:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!