Milyen tapasztalataitok vannak a Nintendo Wii U konzollal kapcsolatban?
Kérem, hogy azok írjanak, akiknek van / volt, szóval aki ki is próbálta, és nem csak videókon látta.
Mennyire felhasználóbarát?
Mennyire jó ez a tablet szerű kontroller?
Grafikai teljesítmény?
Internet böngésző mennyire használható?
DivX-et játszik dvd-ről és pendrive-ról?
Krisipoke:
Látom, hogy Te nagy Nintendo ismerő és fan vagy, és értesz is ehez a konzolhoz, viszont most válaszolj nekem elfogulatlanul, ha megkérlek:
Van értelme most Wii U konzolt venni?
Az eladási adatok förtelmesek, a játékkínálat szegényes és egysíkú! Komoly kiadók közül sokan nem állnak a gép mellett. (pl az EA sem) Én úgy érzem, hogy az a bizonyos kard ott lóg a gép felett, és hogy a Nintendo bármikor bedobhatja a törölköződ a géppel kapcsolatban.
Arról nem is beszélve, hogy a Ps4 kb 40 ezerrel kerül többe, és mind hardware, mind játékkínálat tekintetében fényévekkel előrébb van. (és nem minden 2. játék Mario ez vagy az)
Ez az új kontroller pedig nem életképes. Nem tudom, hogy a 106cm-es képátlójú tv-m helyett akarok-e le-lenézegetni a kontrollerre. Szerinted erre van igény?
Szóval elfogultság nélkül: Te most vennél Wii U-t?
Utolsó:
Elfogultság és minden nélkül: én várnék egy hetet. Akkor lesz ugyanis a Nintendo E3 bemutatója, valószínűleg akkor derül ki, hogy egy éven belül mit szeretnének kezdeni a géppel. De utána viszonylag hamar döntenék, ugyanis június folyamán van olyan akció, hogy ha veszel egy Mario Kart 8-at (ami egyébként egy nagyon jó játék), akkor választhatsz 10, már megjelent Wii U játék közül egyet, amit letölthetsz mellé ingyen (és többnyire nagyobb címek vannak, mint pl. a Pikmin 3 vagy a Zelda: Wind Waker HD).
Igaz, hogy a Wii U egyelőre nem a legjobb konzol, de meg van benne a lehetőség. Az, hogy sok más cég nem szívesen fejleszt rá, ez sajnos igaz, de a Nintendo nagykonzolokat az ember már az N64 óta szinte kizárólag a belsős fejlesztések miatt vesz, amik között, lássuk be, rengeteg fantasztikus játék van.
Az pedig, hogy PS4-re jobb/nagyobb a játékkínálat, szerintem abszolút nem igaz. De mondj példákat nyugodtan, lehet, hogy én tévedek.
A Gamepad-ben én látom a lehetőséget, és lenyűgöző, hogy gyakorlatilag 0 késéssel képes rá streamelni a gép a képet és a hangot (állítólag ilyen teljesítményt előtte senkinek nem sikerült elérni), csak az a sajnálatos, hogy sok cég nem igazán tudja, hogy mit kezdjen vele, rosszabb esetben meg is ijed a konzoltól.
Egyébként meg szerintem egy játékkonzol vásárlásánál az elérhető játékoknak kéne lenniük a döntő szempontoknak, a plusz funkciók, grafikai teljesítmény, stb szerintem sokkal kevésbé fontos. Legalábbis én elsősorban a játékélményért játszom.
Köszi a választ.
Szeretnélek megkérni, hogy ha lezajlottak ezek a sorsdöntő események, pár sorban leírnád ide, hogy mi várható/milyen bejelentéseket tett a Nintendo.
Szerintem ez ellen a kérdés kiírójának sem lenne kifogása, én pedig nagyon örülnék egy szakértő értékelésének.
Szóval ha van kedved hozzá várom majd a beszámolódat.
Krisipoke:
Mi a véleményed a Nintendo E3-as szerepléséről, a várható játékokról, és a cég marketing hozzáállásáról?
Na, itt vagyok, bocsánat, hogy csak most válaszolok, de mindenképp meg akartam várni az E3 három napjának a végét (mivel közben is voltak még bejelentések), a hosszú hétvégén meg végig dolgoztam, és szó szerint nem volt időm felnézni sem ide.
Szerintem jól teljesítettek az E3-on. Ez igazából nem is kérdéses, bárhol megnézi az ember a szavazásokat, mindenhol a Nintendo nyert magasan a "melyik cég szerepelt a legjobban a 2014-es E3-on" kérdéseknél.
Ezt többnyire a sok új érdekes címével érte el.
Ott van pl. a Smash Bros. 3DS-re és Wii U-ra, amit eddig is a legtöbben vártak, de még több információt osztottak meg róla, többek között, hogy Pac-Man is a harcosok között fog szerepelni, így az előző évszázad négy legnagyobb videojáték-ikonja négy különböző cégtől harcolhat egymás ellen: Mario, Sonic, Pac-Man, és Mega Man.
A koncepción felül is egy csomó mindent tudtunk meg a Yoshi's Wooly World játékról, ami a Kirby's Epic Yarn elbűvölő stílusát ötvözi a Yoshi's Island sorozat fantasztikus játékmenetével.
Az új, Wii U-s Zelda játékból ugyan nem mutattak sokat, de amit igen, az lenyűgöző: arról nem is beszélve, hogy a sorozat rendezője, Aonuma azt mondta, hogy egy hatalmas, Skyrim-hoz hasonló világban fog játszódni. A lehetőségek határtalanok.
Ott van aztán a Mario Maker, szintén Wii U-ra (valószínűleg letölthető címként), amivel Mario pályákat vagyunk képesek csinálni, mindenféle eddig nem látott elemmel, és választhatunk, hogy a régi, vagy az új Mario játékok stílusával akarjuk játszani. Nem egy "nagy szám", de ettől függetlenül érdekes, és szórakoztatónak tűnik.
Ott van aztán a Xenoblade Chronicles X, ami a méltán népszerű, mindenhol az egekbe dicsért Wii előd folytatása lesz. Szintén egy fantasztikus látványú, nyitott világú RPG.
A Bayonetta 2 érdekesebbnek tűnik szerintem, mint eddig. Az első résznek is sok rajongója volt, és mivel az nem jött ki Nintendo konzolra (ez meg exkluzív lesz), ingyen hozzácsomagolják az első részt is, és extra, Nintendo-hoz kötődő képességeket/ruhákat/pályákat is tesznek bele, például a Zelda, Mario, és Metroid játékokból.
A Hyrule Warriors egy Dynasty Warriors - Zelda kereszteződés, ahol az ember elvileg "rengeteg" Zelda karaktert irányíthat, nekünk egyelőre csak négyet mutattak. Akik szeretik a Zelda vagy az ilyen hack & slash jellegű játékokat, mindenképp nézzen rá.
A Splatoon, vagyis a Nintendo új lövöldözős játéka szintén elég érdekesnek tűnik Wii U-ra. Olyasmi, mint egy sima, csapatra épülő FPS, de a Nintendo sokkal képzeletdúsabb világával. Gyakorlatilag festéket kell szórni a többiekre, ahelyett, hogy lelőnéd őket. Ez a festék magára a pályára is hatással van, ugyanis a karakterek képesek tintahallá változni, így el tudnak bújni/képesek úszni a saját tintájukban, amivel gyorsabban tudnak mozogni, vagy képesek felmenni olyan magaslatokba, ahova amúgy nem tudnának. Több játékmód is van, például a sima mellett olyan is, hogy az a csapat nyer, akinek több terület van befestékezve.
Ott van még az új Kirby játék, ami a meglepően népszerű, DS-es Kirby: Power Paintbrush folytatása. Az a játék egyébként sokak szerint az első igazán jó DS játék volt, mindenhol nagyon jó értékeléseket kapott, és ez a rész elég hasonlónak tűnik hozzá.
Aztán ott van még az új Starfox játék Wii U-ra, amiről nagyon nem tudtunk meg sokat, de már rengetegen várták, hogy mikor lesz új rész. Meg aztán aki szereti az űrhajós-lövöldözős játékokat, annak valószínűleg eleve bejönne.
Volt még egy ilyen robotépítős-harcolós, meg egy ilyen tower defense szerű játék, amikről egyébként sokan úgy gondolják, hogy a Starfoxban lesznek.
Nagyjából ennyi volt a Wii U részleg, 3DS-re kevesebb figyelem irányult (ami talán jó is, mert most a Wii U-ra kell koncentrálni), ott csak a Smash Bros, a Pokémon Omega Ruby/Alpha Sapphire, egy új Final Fantasy, és egy új játék, a Code Name: STEAM jött szóba, ami egy belsős fejlesztésű, steampunk stílusú stratégia-TPS.
Tehát összességében szerintem elég jól szerepeltek, én úgy gondolom, hogy a Wii U végre tényleg beindult. Igazából már két hete, amikor kijött a Mario Kart 8, jól megugrottak az eladások, ami jó jel.
Köszönjük a részletes beszámolót.
Az eladási adatokat hol leheet nyomon követni?
Árcsökkenésről nem volt szó a wii u-val kapcsolatban? Valahol azt olvastam, hogy 2015-ben lesz érdemes gépet venni, mert az új Zelda előtt állítólag jön egy olcsóbb kiadás.
Erről hallottatok valamit?
Én semmit. A Wii U eredeti ára már így is csökkent. Viszont a most bejelentett játékok nagyrésze valóban jövőre jön.
És én a vgchartz.com weblapon szoktam nézni az eladásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!