Milyen tapasztalataitok vannak a Nintendo Wii U konzollal kapcsolatban?
Kérem, hogy azok írjanak, akiknek van / volt, szóval aki ki is próbálta, és nem csak videókon látta.
Mennyire felhasználóbarát?
Mennyire jó ez a tablet szerű kontroller?
Grafikai teljesítmény?
Internet böngésző mennyire használható?
DivX-et játszik dvd-ről és pendrive-ról?
Szia!
-Szerintem teljesen felhasználóbarát, kényelmes, könnyen elérhetőek a funkciók.
-A kontroller meglepően könnyű és kényelmes, bár kevés játék használja ki érdemlegesen, a legtöbb csak sima kontrollerként használja, és az alsó képernyőn esetleg ugyanaz jeleníthető meg, mint a TV-n, néha valami hasznosabb van alul (pl. térkép, menü), és van, amikor igazi részévé válik a játéknak, mint a sok gép mellé adott Nintendo Land esetében.
-Grafikai teljesítménye kb. olyan, mint egy PS3-nak, elméletben még egy picit jobb is, de ha valaki Nintendo konzolt vesz, általában a grafikai stílusuk és a művészi kreativitás szemponjtából szép játékokra számítson, ne a valóság imitálására, bár ilyen játékok is akadnak bőven, bár általában nem ezek az exkluzívak.
-A böngésző jó internetkapcsolat esetén nagyon kényelmes és pöpecül működik. Kb. úgy kell elképzelni, mint amikor tabletről netezel, ha úgy van megoldva, hogy a TV-re is sugározhatod, amit ott látsz.
-Fogalmam sincs, ennek utána kell nézni, nem nagyon próbálgattam. Egy játékkonzolról van szó.
Egyébként eléggé érdekes kérdéseid vannak... Mármint nem tudom, számomra egy konzolnál olyasmi kérdések merülnének fel elsősorban, hogy milyen játékok vannak rá, mik az exkluzívok, mit érdemes kipróbálni, hogy érhetőek el a játékok, képes-e lejátszani Wii U játékokon kívül más játékot is, stb...
Köszi a választ.
Amilyen felmerülő kérdéseket az utsó bekezdésben felsoroltál, azokra is kiváncsi vagyok, csak nem akartam regényt írni a kérdéshez. Kérlek válaszolj rájuk. Előre is köszi.
Nincs mit :)
Sajnos nem igazán indult még be a Wii U, de azért vannak rá igen jó exkluzívok, mint pl. a Donkey Kong Country: Tropical Freeze, a Super Mario 3D World, a The Legend of Zelda: Wind Waker HD, a Sonic Lost World, a Pikmin 3, a Wonderful 101, a New Super Mario Bros. U, a Nintendo Land, és még néhány. Nem szabad elfelejteni, hogy hamarosan jönnek rá más nagy címek is exkluzívként, mint a Super Smash Bros. for Wii U (!!!), a Bayonetta 2, vagy a Mario Kart 8.
Alapjában ugye a Wii U játékok lemezen vannak, de a legtöbbet le lehet tölteni az online boltjából is digitális módon. Ebból a boltból egyébként le lehet tölteni "kisebb" játékokat is, amik lényegesen olcsóbbak, mint a teljesértékű, lemezes játékok (5-20 euró), illetve régebbi konzolokra elérhető retro játékokat is.
Emellett van a konzolon egy "Wii Mode" opció, amire ha rámegy az ember, akkor a konzol egy Wii-t fog szimulálni egy az egyben, és képes lesz lejátszani a Wii-re kapható lemezes játékokat is, amik között szintén sok must-have cím fordul elő (mint a Super Mario Galaxy 1-2, Mario Kart Wii, Donkey Kong Country Returns, Zelda: Twilight Princess, Zelda: Skyward Sword, WarioWare: Smooth Moves, Wario Land: The Shake Dimension, Kirby's Adventure Wii, Beat the Beat: Rhythm Paradise, New Super Mario Bros. Wii, Super Paper Mario, Fire Emblem: Radiant Dawn, The Last Story, Xenoblade Chronicles, Pandora's Tower, stb), és a Wii mostanra elég nagy választékú online boltja is elérhető lesz, amiben mégtöbb retro konzolra érhetőek el régi játékok, és még több (és más) kis, olcsó letölthető játékok is vannak.
Ezek jól hangzanak.
Engem picit az aggaszt, hogy azt olvastam, hogy nehéz lesz portolni rá játékokat, a másik 2 nextgen gép hatalmas hardware erőfölénye miatt. És pl Fifából 2014-es nincs is erre a gépre, meg Assasin's Creed 4 sincs, csak 3. (vagy nem jó helyen kerestem)
És ha nagyon szigorúan vesszük, a Nintendónak már két asztali konzolja is megbukott, legutóbb a Gamecube, és a céget a kézikonzolok húzták ki a kakiból. :)
Nade még pár kérdés, remélem nem bánod:
- A kontrollert milyen gyakran kell tölteni? Gondolom a képernyő miatt elég gyakran.
- Miért árulnak hozzá pro kontroller néven a szokványos ps3, xbox kontrollerre hasonlító kart? Miben jobb az, hisz azon képernyő sincs.
- Van benne hdd, vagy csak 32gb memória van benne? Telepíteni kell a lemezes játékokat? Mekkora helyet foglalnak?
- a store-ba be lehet regelni magyar címmel, vagy hazudni kell mint a sony-nál?
- vannak játékok magyar felirattal is?
Tervezem, hogy meglepem magam egy ilyen géppel, azért kérdezgetek ennyit. Ha van kedved, ezekre válaszolj még, és megígérem, hogy tovább nem zaklatlak. :)
Én nem mondanám, hogy megbukott a Gamecube, 22 millió eladott példány sehogy sem megbukás... De akkor ennyi erővel az első Xbox is megbukott.
A Fifa 14-et meg szerintem ne hozzuk fel... :) Még ha esetleg valakit ez érdekel, nem hinném, hogy annyival kevesebb tartalom lenne mondjuk a Fifa 13-ban (ami viszont kijött rá).
-Viszonylag gyakran, de töltés közben is lehet játszani.
-Mivel sok játék egyáltalán nem, vagy csak alig használja ki a kontrolleren a képernyőt, ezekhez a játékokhoz a Pro Controller egy plusz lehetőség annak, aki jobban hozzá van szokva a "hagyományos" kontrollerekhez. Ezt egyébként meglepően ritkán kell tölteni, tehát szerintem minimum 50 óra játékidőt kibír, ha nem többet.
-Tudtommal "csak" 32 GB extra felhasználható memória van benne (tehát ami számodra teljesen szabadfelhasználású), de ez növelhető SD kártyával. Nem kell telepíteni őket.
-Sajnos itt is hazudni kell, mert nem igazán van magyar támogatás... Magyarországgal sajnos nem nagyon éri meg foglalkozni a nagyobb vállalatoknak.
-Tudtommal van 1-2, de nem ez a jellemző.
Semmi gond, gondoltam, hogy ezért kérdeződködsz, meg hát egyébként erre van ez a weblap. :)
Engem sem a fifa érdekel, csak példának hoztam a 2 játékot. Remélhetőleg ez nem lesz tendencia, hogy jó játékok (nem a fifa) megjelennek majd mindkét konkurens gépre, wii u-ra pedig nem, mert nem tudják/akarják majd portolni.
Ds-en láttam olyat, hogy a gyertyát szó szerint el lehet fújni, ha ráfújsz a ds-re. Szerinted lesz ilyen varázslat ezen a konzolon is? Az új kontroller adott hozzá.
Mert én ilyesmit várnék egy nextgen géptől, nem x-el több magot meg memóriát. :)
Jut eszembe: szerinted a basic pack is jó választás? Ha úgysem telepít semmit. Vagy a store-os játékok több helyet foglalnak?
Ja, a DS azt simán a mikrofonjával csinálja, van ilyen a Wii U gamepad-en is, bár nem tudom, hogy konkrétan van-e olyan játék már, ami így használná ki.
Én nem igazán vennék Basic Pack-et, megmondom őszintén... És mások sem nagyon, nem véletlenül vonták be viszonylag hamar a gyártását. Nem kerül annyival kevesebbe, hogy megérje, főleg, hogy ugye a fekete verziók mellé még játék is szokott járni... Tehát ha megveszed a Basic Pack-et, meg a játékot, amit adnának a Pro-hoz, már valószínűleg több pénzt költöttél, mint egy Pro csomaggal.
És ugye amellé adnak más dolgokat is, mint nagyobb belső memória (ami tényleg nem nélkülözhetetlen, de pl. ha sok letöltős játékot szeretnél venni, vagy játékokhoz DLC-t, esetleg teljes, lemezes játékot akarsz digitálisan megvenni, akkor nem árt), állvány a géphez és a controllerhez, illetve egy Sensor Bar, ami érzékeli a Wii kontrollerek mozgását: ugyanis azok is használhatóak a géphez. Igazából az utóbbi nélkül nem is nagyon tudsz mondjuk Wii játékokat működtetni, meg van pár eleve Wii U-ra fejlesztett játék, ami használni képes, sőt, a többjátékos módok szinte kizárólag Wii controllerrel működnek a többi játékos számára.
Ezt a kontrolleres dolgot picit beszéljük át: :)
Megveszem ezt a gépet:
Ezzel minden wii u-ra készült játék játszható?
Mert pl ennél a játéknál:
azt írja, hogy pro kontroller igen, klasszik nem. A klasszik alatt mit ért? A kijelzős kontrollert? Muszály pro kontrollert is vennem, ha játszani akarok ezzel a játékkal?
Picit más...
Ha wii-s játékot töltök le, azok nem működnek a kijelzős kontrollerrel? Azokhoz wii-s irányítót kell venni? Azt is kezeli a wii u? És wii-s játékos lemezt is vehetek, azt is lejátsza? Mert sok wii-s játék baráti áron kapható pl a neten.
Ismered azt a játékot, amit belinkeltem?
Ha igen, mi a véleményed róla?
Az IGN eléggé lehúzta, de user score-t még nem láttam róla.
A Classic Controller a Wii egyik kontrollere. A kijelzős kontrollert Gamepad-nek szokták hívni.
Igen, mint mondtam, lejátssza a Wii játékokat, viszont csak Wii kontrollerrel. Tudom amúgy, hogy kaphatóak baráti áron, én is vettem már jópár használt Wii játékot olcsón.
Csak hallottam erről a játékról, de még nem játszottam vele sajnos. A neten egyébként elég közepes értékelések vannak minden verziójáról.
Olvastam, hogy ha a netet kábelen keresztül szeretném használni a gépen, akkor kell valami kütyü hozzá. Ez miért kell? A dugó nem szabványméret az egész világon?
Nekem itthon wifi-s netem is van. Azt gond nélkül használja?
Te hogy oldottad meg a netkapcsolatot a gépeden?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!