Milyen e-könyv olvasót javasolnátok nekem az alábbi szempontok alapján?
Szerintem nem vagy teljesen képben ebook olvasás terén, mert igényeid furcsák és értelmetlenek. (talán képregényt vagy mangát akarsz olvasni?)
Miért?
Az ebook olvasók általában fekete-fehérek (mint a valódi könyv), olvasásra ez pont megfelel;
igaz már létezik színes eink is, de sokkal drágább. (az olcsóbb színesek, nem eink kijelzősek hanem tft, hosszabb olvasásra nem igazán jók, ezek inkább egy gyenge tabletek)
PDF- a pdf NEM ebook formátum! Megjeleníti szinte mindegyik, de a pdf nyomtatásra lett kifejlesztve, a szövegformázást megőrzi, nincs tördelés, betüméret állítás, ezért a viszonylag kis kijelzőjű ebook olvasóra nem alkalmas,
de a pdf könnyen konvertálható ebook formátúmra (epub, mobi, prc), pl. a Calibre progival. [link]
'pendrive-val lehet felrakni rá könyveket' -ilyet még nem hallottam, ezek külső meghajtót nem kezelnek, de felesleges is szerintem, a számítógépre rádugva egyszerűen rámásolod, vagy a legtöbb rendelkezik wifi-vel, és akkor egyszerűen ráküldöd.
Méret: a 6" az általános, átlagos, ez pont akkora mint egy normál könyv, jó olvasni, és könnyen hordózható méret.
A magyar menü jó, de nem létszükséglet, a menüt nagyon ritkán használod, és elég egyszerű.
Érintőkijelzős már sok van, az újabb, jobb készülékek szinte mind.
Ha ebook olvasót szeretnél, akkor ajánlom az Amazon Kindle, Barnes & Noble Nook, PocketBook készülékeket.
Ha fenti igényed fenntartod, akkor inkább egy tabletet vegyél, az jobban megfelel a szükségletednek.
(a 'nem vagy képben'-el nem megbántani akartalak)
Természetesen, olvashatsz magyar könyvet.
Olyan nyelven olvasol amilyen nyelvű könyvet rátöltesz.
(Sajnos többen beszélnek angolul mint magyarul, az internet nyelve az angol, a webáruházak általában a gyári promóciós képeket használják, ezért láttál angol nyelvü képeket. 'Én is csak beszélni magyar' :), mégis az angol menüs Kindlen magyar könyveket olvasok)
A menüje egyszerű, minimális angol tudással használható (settings, open, delete, ezeket gondolom PC és nethasználat során ismered), illetve a betüméret, kijelző elforgatást ábrák képek segítik.
Az elején én is meghackeltem és raktam rá magyar nyevü menüt, de annyira egyazerű a menüje, hogy visszaállítottam angolra.
Na meg egyszer kell beállítani, utána már az olvasás a lényeg.
Mind a kettő jó.
(elfogult vagyok, nekem is Kindle van)
A Paperwhite-nak jobb a kijelzője és van egy beépített világítás (nem háttérvilágítás, hanem a keretbe épített ledek), ez sötétben, buszon, utazás közben hasznos.
Viszont a PW sokkal drágább.
Ha a beépített világítás nem lényeges, akkor bőven jó az olcsóbb Kindle 5 is. (vagy akár a K4 is, a K4 és a K5 között nincs lényeges különbség)
Kindlekben kétfajta változat van,
- van a reklámmentes,
- és van a reklámos (úgynevezett Special Offer), ezen a képernyővédőn, menüben egy reklámcsík jelenik meg, DE OLVASÁS KÖZBEN SOSEM, viszont jóval olcsóbb.
Ha nem ragaszkodsz bolthoz, akkor a hardverapro.hu -n is árulnak vadonatújat kedvező áron (~20e).
Jó döntés, ha szeretsz olvasni, imádni fogod.
Ami ne zavarjon:
- tárhely 2-4 Gb, bőven elég, egy ebook ~0.5 mb, több ezer ráfér (ez nem tablet, nem filmeket tárolsz rajta /le se játsza/, ez olvasásra van)
- üzemidő, egy töltéssel kb.1 hónap! (a kijelző csak lapozáskor fogyaszt)
Rendelhetsz az amazon.com-ról is. Átszámítva nagyon jó ár!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!