Miért ilyen lassú a net a tv-men?
Figyelt kérdés
Nem rég vettem egy lg 42la691s típusú 3d smart tv-t. Régebbi routerem volt ami csak g-s wifit és 54 mbit-et tudott azzal mikor neteztem tv-n akkor eléggé lassú volt minden, videót sok idő alatt töltött be. Vettem egy új routert n-s wifit is tud 300mbites. A laptopon, telefonokon, tábla pcken minden tökéletesen működik gyors letöltés, meg videók minden király. Na de a tv-n ugyan olyan lassú mint eddig, sőt van olyan, hogy be akarok tölteni egy videót és elakad a dolog és az oldal újra megnyitása után kezdi le lejátszani a videót, de azt is úgy, hogy ugyan olyan sok ideig tölti be! Elkezdődik a videó majd 30 másodperc múlva leáll és megint tölt. És nem 2 órás videókról beszélek, bár annak sem kéne gondot okoznia, hanem 4-5 perces videók. Összeseégében még rosszabb, mint mikor g-s volt. Mikor beüzemeltem a routert, n-s re állítottam, és a tv-n is újra csatlakoztattam, tehát már érzékeli, hogy n-es. Gépen, laptopon, mobilokon csináltam speed testet letöltés feltöltés ping minden kiváló volt. A tv-n is leteszteltem, letöltés, feltöltés kiváló, de a ping valami borzalmas. Mit kellene beállítanom? Tv-n nem lehet semmit csak csatlakoztatni, tehát gondolom valamit a router menüjében kellene gépészkedni, de mit? Nem nagyon akarok látatlanba belenyúlni mert a végén még a laptopokon is elromlik a wifi. 80/25 mbits digi netem van. Előre is köszönöm a segítséget.2014. ápr. 25. 09:21
11/12 anonim válasza:
Helló!
Egyelőre én is ezzel a problémával küzdök, hálás lennék, ha le tudnád írni mit bütyköltél a routeren. Előre is köszi!
12/12 anonim válasza:
Megpróbáltad egy hosszabb kábellel DirectLAN-ba bekötni? Nekem néha HD Ready (720p) stream-hez egyszerűen muszáj, pl. zenetévé. FullHD esetén a késleltetés nem meglepő és az első hozzászólóknak van igaza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!