Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Miért ilyen lassú a net a tv-men?

Miért ilyen lassú a net a tv-men?

Figyelt kérdés
Nem rég vettem egy lg 42la691s típusú 3d smart tv-t. Régebbi routerem volt ami csak g-s wifit és 54 mbit-et tudott azzal mikor neteztem tv-n akkor eléggé lassú volt minden, videót sok idő alatt töltött be. Vettem egy új routert n-s wifit is tud 300mbites. A laptopon, telefonokon, tábla pcken minden tökéletesen működik gyors letöltés, meg videók minden király. Na de a tv-n ugyan olyan lassú mint eddig, sőt van olyan, hogy be akarok tölteni egy videót és elakad a dolog és az oldal újra megnyitása után kezdi le lejátszani a videót, de azt is úgy, hogy ugyan olyan sok ideig tölti be! Elkezdődik a videó majd 30 másodperc múlva leáll és megint tölt. És nem 2 órás videókról beszélek, bár annak sem kéne gondot okoznia, hanem 4-5 perces videók. Összeseégében még rosszabb, mint mikor g-s volt. Mikor beüzemeltem a routert, n-s re állítottam, és a tv-n is újra csatlakoztattam, tehát már érzékeli, hogy n-es. Gépen, laptopon, mobilokon csináltam speed testet letöltés feltöltés ping minden kiváló volt. A tv-n is leteszteltem, letöltés, feltöltés kiváló, de a ping valami borzalmas. Mit kellene beállítanom? Tv-n nem lehet semmit csak csatlakoztatni, tehát gondolom valamit a router menüjében kellene gépészkedni, de mit? Nem nagyon akarok látatlanba belenyúlni mert a végén még a laptopokon is elromlik a wifi. 80/25 mbits digi netem van. Előre is köszönöm a segítséget.

2014. ápr. 25. 09:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
66%

Semmit nem tudsz vele kezdeni, ezek a TV-k annyira gyenge processzorral rendelkeznek, hogy minden siralmasan lassú rajtuk.

Ha nagyon netezni akarsz TV-n vegyél egy androidos okosító stick-et vagy egy magasabb árkategóriájú TV-t.

2014. ápr. 25. 12:34
 2/12 A kérdező kommentje:
Ismerősömnek is ilyen tvje van és minden megy neki ugyan olyan gyorsan mint laptopon, interneten lévő videókon is amin ilyen tvk szerepelnek minden szépen megy, leírás alapján dupla magos processzor van benne. és 200 ezer forint volt a tv tehát nem olcsó kategória!
2014. ápr. 25. 13:03
 3/12 anonim ***** válasza:

Nem rosszból mondom de, ha egy magos a processzor a TV-ben akkor ne várj csodát mivel mostanában már a 2magos TV-ket érdemes venni, főleg ha netezni is akar vele az ember.

A 200 az sok volt érte mert 169ropiért lehet venni újonnan, szóval 30ropival lehúztak.

[link]

2014. ápr. 25. 20:24
 4/12 A kérdező kommentje:
Mint leírtam dupla magos processzor van benne, 3 hónapja vettem, és azért került 200 ezerbe mert 3 év helyett 6 év garanciát kértem hozzá amúgy 175 ezer lett volna tehát nem húztak le!
2014. ápr. 26. 00:37
 5/12 anonim ***** válasza:

Bocs, hogy ezt mondom, de... Én rohadtul nem értem, ha már volt egyszer laptopod, akkor miért vettél Smart TV-t 175/200 ezerét? Olcsóbb lett volna egy sima Full HD-s TV. Oké, persze, a Te dolgod, Te döntötted el. Csak most kiadtál több pénzt egy Smart TV-ért /ha 175-be került volna, az is jóval drágább, mintha vettél volna egy nem smartosat/, aztán most kénytelen vagy ezzel bajlódni, hogy lassú rajta a net.

Persze már késő bánat, mert megvetted. De így is úgy is lehúztak volna valamennyivel akkor is, ha 175 ezerért vetted volna meg. Minek kerül egy Smart TV többe? Azért, mert lehet vele internetezni, Facebookozni és van benne wifi? Na bumm. Soha nem értettem ezt, ha már van az embereknek számítógépe, akkor miért adnak még ki pénzt azért, hogy TV-n netezzenek? FELESLEGES. Ráadásul valakinél még jelentkezhet is a probléma /mint most ugye Nálad/, hogy lassú lesz a TV-n az internetkapcsolat, ami azon a számítógépen /amivel eddig is neteztél/ gyors maradt.

Egy másik hozzászóló jól írta /szintén ezen az oldalon/: parasztvakítás, népbutítás az egész...

2014. máj. 1. 19:39
 6/12 A kérdező kommentje:
3d-s tv, nem csak smart tv és azért került ennyibe, mert tényleg rengeteget tud és gyönyörű lépe van, na meg magic távirányítója van javaslom nézzetek utána mi elött valamiről beszéltek össze vissza tudatlanúl, abszolút nem azért vettem, hogy internetezzek rajta, hanem a 3d és a gyönyörű képe miatt, egyébként megoldottam a dolgot a routeren kell állítani, mostmár minden fasza, tehát aki eddig okoskodott, hogy lassú a processzor meg hogy parsztvakítás, annak javaslom máskor ne pofázzon bele olyan dologba amiről fingja nincs
2014. máj. 11. 23:10
 7/12 anonim ***** válasza:

A passzív 3D (LG), egy aktív 3D-vel (Samsung) szemben azt kell mondjam sehol sincs.

Mivel a passzív 3D-ben 1920x540p-re feleződik a felbontás, még az aktív 3D-nél marad 1920x1080p felbontás.

2014. máj. 13. 12:14
 8/12 A kérdező kommentje:
Utolsó most aztán nagyon nagy okosságot mondtál. Ez hogy jött ide???? Amúgy közlöm veled, hogy vásárlás előtt kipróbáltam a samsungot is, és semmivel nem volt jobb, mint az lg, sőt a samsung aktív szemüveg ha néztem a képet én vibrálást láttam ami zavart!!!! Azért döntöttem az lg mellett mert szemüvege könnyebb, nem kell az elemmel szarakodni. Meg ugye az lg- nél ott van a magic távirányító is. ami rengeteg dologra jó.
2014. máj. 15. 13:06
 9/12 anonim ***** válasza:
33%

Kérdező: ha a gyönyörű képe miatt került annyiba, akkor oké. Egyébként az nem tudatlanság, hogy leírtam: rohadtul nincs semmi értelme annak, hogy egy TV-n legyen internet. Értelmetlen. Én TV-n netezek ugyan, viszont annyi különbséggel, hogy a TV mindössze kijelzőként működik. Magyarul ugyanúgy gépen netezek, csak hozzá van kötve a géphez a TV egy DVI-HDMI kábellel. Nem is értem, hogy ezt a Smart hülyeséget minek találták fel. :S

És azt sem értem, hogy mi az a sok minden, amit egy TV-nek tudnia kéne? Számomra annyi elvárás van egy TV-vel szemben, hogy legyen legalább 82 centis képes, legyen Full HD-s, legyen kiváló hangzása, legyen rajta azért legalább 2-3 HDMI csatlakozó, illetve USB-ből is legalább 1-2. Ennyi. Minden más felesleges. Bár ha valaki ennél is többre vágyik, annak egészségére. Én azért veszek TV-t, hogy TV-zzek rajta, így a felsoroltaknál többet nem is várok el.

2014. jún. 22. 20:30
 10/12 anonim válasza:
Le tudnád írni hogy hogy sikerült megcsinálnod mert nekem is ez a problémám?? :)
2014. szept. 14. 12:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!