'90-es évek eleji Sony hifi fémburkolata biztonságos? Ha megsimítom, enyhén bizsereg. (Lent a típusa. )
Lehet, hogy semmi jelentősége nincs, viszont érdekel, mireutal ez a bizsergés. Ha csak hozzáérintem az ujjam, semmi... Ha viszont végighúzom rajta, akkor jellegzetesen bizsereg. Ez netán alacsony (5/20/30 V) feszkó? Vagy más miatt van? Sose tapasztaltam még más tárgyaknál, esetleg az enyhe áramra hasonlít. Az emberi szervezetre ez ugye nem káros?
Trafo1 előtti válaszolónak:
Köszi, de asszem nem itt lesz a bibi. Ugye az olyan 220V-os dugalj, amiben ilyen réz fémlapocska van, az a földelt? Ezt említette nekem egy hozzáértő egyszer. Ugyanis a PC-m ilyenbe van dugva.
Ha pl a hifi erősítőm be sincs dugva 220V-ba, AKKOR IS BIZSEREG az erősítőm fémburkolata, amennyiben rányomom az AUX bemenetére a PC-m hangkártya kimenetét!
(Ez olyankor teszteltem csak, amikor PC-m áram alatt van, de ha érdekel valakit, tsztelhetem úgy is ,h nincs áram alatt az se, bár , gondolom, akkor semmi sem bizsereghet, és nem is az a "kunszt".)
Trafo1 :
tudok kölcsönbe fázisceruzát. Köszi az ötletet. Tehát csak érintsem a PC-m házéhoz? És mit jelent ,ha világít a fáziscerka? Akkor baj van? Pontosdan milyen baj? És mit tegyek akkor?
A másik válaszodra, kedves Trafo1:
"Még egy gondolt a mechanikai rezgés mellett, ha a hifi jelet kap, tehát rádugod a gépre és valami apróbb brummogást kezd felerősíteni akkor is már kezd dolgozni ami okozhat rezgés.
De ez csak tipp megen."
Mondom még egyszer, feleslegesen tippelgetsz, ha egyszer ne molvasod végig az e kérdésre írt kommentjeimet, plusz a válaszokat. ;)
Kiderült ez is időközben, hogy ha MÁST dugok a hifi erősítőre, akkor nem bizsereg, érintésre!
Szóval tovább aggódom, mert még mindig nincs megoldás... valaki segítsem már, plíz... ez egyértelmű elktromos áram, ami ér engem egy éven át... még ha csak, mondjuk, 20-30 Volt feszkó is.... azért nem mindegy...
Pár napon belül nincs lehetőségem megbízható szakembert felkeresni, pl mert kis településen élek, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!