'90-es évek eleji Sony hifi fémburkolata biztonságos? Ha megsimítom, enyhén bizsereg. (Lent a típusa. )
Lehet, hogy semmi jelentősége nincs, viszont érdekel, mireutal ez a bizsergés. Ha csak hozzáérintem az ujjam, semmi... Ha viszont végighúzom rajta, akkor jellegzetesen bizsereg. Ez netán alacsony (5/20/30 V) feszkó? Vagy más miatt van? Sose tapasztaltam még más tárgyaknál, esetleg az enyhe áramra hasonlít. Az emberi szervezetre ez ugye nem káros?
...a jobb karom egy kicsit zsibbad is, mintha máskor is szokott volna... nehogy embóliát kapjak, se valami más bajt... :S
Köszi h segítesz! Földelve? az a helyzet, h nem igazán értek az elektronikához, az ilyesmihez eléggé hülye vagyok, meg a fizikához általában. Annyit tudok a földelésról, hogy az emberi testben levő enyhe elektromos töltés levezethető radiátoron, ezt javasolták is nekem számtech-es emberek, ha pl merevlemezt cserélek a számítógépházban. Ezen felül fogalmam sincs ,mi a földelés. A földbe levezetődik az áram?
Hogyan tudjam meg, h a PC-m le van -e földelve?
Segíts kérlek továbbra is, ez már életvesélyesnek tűnik! Basszuskulcs, most már sejtem, miért zsibbadt olykora karom! Orvos ki tudja mutatni, ha rendszeresen elektromos áram bajt okozott a testemben? Hallotam arrol, h nagyon rossz jel, ha zsibbad a karja az embernek! Most, h a biszergést éreztem, zsibbadt a jobb könyököm felett, asszem máskor is szokott a hifi burkolat érintése után, de alig észrevehetően. Nem gondoltam eddig az összefuggésre...
Biztos hogy nem mechanikai bizsergés???
szórj a tetejére valamilyen magot, bors, bab vagy valami hasonló, ha rezeg akkor mechanikai és nem káros, volt aki az elektromos bizsergést összekeverte a mechanikaival.
Kedves Trafo1, tudom, h jo szandekbol irsz, de nem olvastad végig a kérdésemre irt valaszokat... Abból kiderulne számodra, h ne mmechanikai rezgésról van szo, mivel kideritettuk a másik beiro segitségével, h CSAK akkor bizsereg, ha a számitogepem hangkimenete van a hifi erositomra kotve! Akkor hát gondolom nem lenne logikus feltételezni, h mechanikai... Hiszen ha mechanikai lenne, akkor MINDEN esetben rezegne, vagy rosszul kovetkeztetek??
Nagyon kérem, vki sgeitsen, hogyan tudom megoldani, hogy ne keruljon át semmi kóbor áram, vagy mit tudom én, akármi áram bármibe, amit a számitogepemre kotok! Elore is koszonom...
Még egy gondolt a mechanikai rezgés mellett, ha a hifi jelet kap, tehát rádugod a gépre és valami apróbb brummogást kezd felerősíteni akkor is már kezd dolgozni ami okozhat rezgés.
De ez csak tipp megen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!