'90-es évek eleji Sony hifi fémburkolata biztonságos? Ha megsimítom, enyhén bizsereg. (Lent a típusa. )
Lehet, hogy semmi jelentősége nincs, viszont érdekel, mireutal ez a bizsergés. Ha csak hozzáérintem az ujjam, semmi... Ha viszont végighúzom rajta, akkor jellegzetesen bizsereg. Ez netán alacsony (5/20/30 V) feszkó? Vagy más miatt van? Sose tapasztaltam még más tárgyaknál, esetleg az enyhe áramra hasonlít. Az emberi szervezetre ez ugye nem káros?
Nem, nem káros.
(A finomabb bőre miatt valószínűleg még jobban érzi ezt a hatást.....:)
ha a védőföldelést igénylő tip. csatlakozású, akkor minden képpen KELL a védőföldelés megléte is a csatlakozó aljzatban!
Ha kettős szigetelésű, nagyon valószínű, hogy sérült a kettős szigetelés, valahol áthúz, szivárog a feszültség.
(a tápegység 230V~ feszültségű áramkörében keresd a hibát!)
mérd meg ezt a szivárgó feszültséget! a burkolat és a lakás védővezetője között, mekkora ez a feszültség érték?
Lényeges! "hideg" hagyományos analóg műszerrel!! (a digitális ez esetben csal!)
még egy,
...próbáld ki, hogy ha megfordítod a hálózati csatlakozó dug-villáját a dug-aljzatban, akkor is fenn áll-e a bizsergés?
Nincs műszerem, nem vagyok műszaki ember, és nem tudom, mit jelent h a lakás védőburkolata, DE RÁJÖTTEM SEGÍTSÉGEDDEL, MIKOR BIZSEREG! Huh, talán most segítségeddel dűlőre jutunk.
A köv. a helyzet: kipróbáltam fordított villával bedugni a konnektorba most, ahogy javasoltad, DE ELŐTTE MINDEN DUGASZT KIHŐZTAM, AMI EDDIG BENNE VOLT! Életemben először figyeltem fel arra, hogy NEM BISZEREG ÍGY ,HOGY KI VAN MINDEN CSATLAKOZÓ HÚZVA belőle! :) Mindnesetre tehát kipróbáltam a 220V-os dugó villáját emígy is ,meg fordított villával is bedugni, de így ,h hónapok során előszor semmi eszköz nem volt rácsatlakoztatva (tehát MOST kihúztam mindent, amit rákötöttem eddig), ennél fogva bárhogyan nyomtam a dugót 220V-ra, NEM bizsereg már! :)
Ez azt jelenti ,h közelebb jutopttun ka megoldáshoz, mivel ezek után rádugtam a fejhallgatót, ami eddig MINDIG rá volt nyomva, de továbbra se bizsergett! Majd kihúztam azt, és rádugtam a másik eszközt, amit olykor szoktam csak rádugni, és ez egy pici rádiójelet sugárzó eszköz, egy vezeték nélküli fejhalglatóhoz: ekkor se biszergett a hifi! Ez után ezt is kihúztam és rádugtam azt a harmadikként szokásosan a hifire kötött eszközt, ami MINDIG rá volt dugva, és ez a számítógépem hangkártyája, NA EKKOR BISZERGETT!! Ez valami ellenállás probléma lehet? Próbáltam az amúgy közismertem kiváló soundblaster hangkarimra is, és a beépített hangkarira szintén ,mindkét esetbe nbiszereg, sőt, ha be van kapcsolva a hifi is ,a számítógép is, akkor a hangfalon hangosan zizzenő hangot hallatt , fél másodpercre. Majd biszereg a hifi burkolat a szokásos módon: ha megérintem ,akokr nem ,de ha húzom az ujjam rajta, akkor biszereg!
Mit tegyek és mit vélsz a probléma okának?
Ez azt jelenti ,hogy JÓ A HIFIM ÉS S SZÁMÍTÓGÉPEM? CSAK "NEM BÍRJÁK EGYMÁST"?
Ezentúl nem javasolt számítógép hangját kivezetnem hifire? Vag yszabad? Jó lenne, de inkább az egészségem biztonsága, ha kockázatos...
Nem okozott kárt az egészségemben, hogy közel egy éven át naponta hozzáértem a biszergő burkolathoz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!