Mi mindenre lehet használni a SMART Tv-ket a tévé nézésen kívül?
Megérik az árukat?
Ha igen, milyen márkát érdemes venni?
Nem érik meg az árukat.
A TV-t vagy TV adást nézni veszi az ember, vagy otthon filmet nézni. Mi a francnak egy TV-re wifi, facebook, internet, stb... mikor minden háztartásban van laptop vagy asztali számítógép? Youtube-on filmet nézni, vagy netről filmezni? Komolyan ezért vesznek egyesek, 1080 pixeles TV-t, mikor a youtube-os filmek 80%-a 360 pixeles, a "HD filmek" minősége meg nem éri el egy mezei DVD anyag minőségét? Parasztvakítás. Ez olyan, mint ha Ferrarit vennél a vácszentlászlói földútra...
Másrészt, van egy olyan oldala is a dolognak, hogy ha veszel 200 eft-ért egy SMARt TV-t, nem a kép méretét/minőségét fizeted meg, hanem a wifi antennát, internetezésre alkalmas hardvereket (végül is egy komplett számítógép van bennük), 86 ezer HDMI csatlakozót, holott az átlag felhasználónak a birtokában nincs is olyan videó anyag, ami miatt szükséges lenne, mivel egy 1080 pixeles film tömörítve is 10-12 gigánál kezdődik. Aki meg rászánja magát, vagy van bluray lejátszója, bluray lemezekkel, annak is elég 1 HDMI bemenet, max. 1 kimenet egy háizmozi erősítőt tovább fűzni. De az erősítőkön is van 86 ezer HDMI, szóval onnan is lehet fűzni a TV-be.
Tök fölösleges parasztvakítás, ha mozizni akarsz vegyél egy jó plazmát, ha inkább TV-t nézel vegyél egy LCD-t. Az hogy LED vagy fénycsöves tök mindegy, bár utóbbit már szerintem nem is árulják.
Elmész egy boltba és kipróbálod...:)
Ameddig értelme van a funkcióknak szerintem: zene,film lejátszás és hálózat elérés. A többi beleerőltetett. De tök egyszerű, csak nézd meg mennyibe kerül egy skype kamera a tv-hez, majd vérmérséklettől függően sírj vagy röhögj :)
3# Akármit mondasz, interneten filmet nézni, egy 1080 pixeles TV-n: egyszerűen nincs értelme...
Vagy te ismersz olyan embert, aki ki is használja ezeket a funkciókat és a TV előnyeit egyaránt(!)? Én nem. Szerintem te sem.
Okos telefon teljesen más világ. Ne menjünk bele...
Amit leggyakrabban használunk, az a DLNA. Fenn vannak a filmek a számítógépeken, és DLNA-n keresztül lehet nézni őket a TV-n. Ez lehet Wi-Fi vagy vezetékes kapcsolat, mindegy.
A másik hasznos funkció, a videó megosztók közvetlen elérése. Nem értek egyet néhány előttem szólóval. Lehet, hogy sok film gyenge minőségben van fenn, de még mindig kényelmesebb kanapén vagy fotelben ülve, nagyképernyőn tévézni, adott esetben közösen az egész családnak, mint a számítógép előtt ülve.
A Skype is jó lenne (pl. ha az egész család akar videotelefonálni), de a TV-khez illeszthető speciális kamera egyszerűen túl sokba kerül. Ezen kívül, ha üzeneteket is akarsz írni, szükség lesz egy vezeték nélküli billentyűzetre is. Összességében valahogy kényelemsebb skype-olni számítógépen.
A Facebook-hoz és böngészéshez is billentyűzet kell, és -különösen, ha nem egyedül használod a TV-t- akkor a Facebook-ot praktikusabb más eszközről elérni (számítógép, okostelefon)
A gyártók által kínált "okos" tartalmak -szerintem- elég szegényesek, vagy még én nem találtam számomra hasznosat. Ugyanaz a helyzet velük, mint a FB-val, számítógépen vagy telefonon jobban használhatóak (pl. időjárás app, játékok stb).
A fizetős online videótékák sajnos nálunk nem igazán terjedtek el. Ami elérhető, ott siralmas a választék.
Milyen márka? Szerintem nincs ökölszabály. Nekünk LG van (47LA660s), ismeretségi körben Samsung és Panasasonic. Talán a Samsung valamivel gyorsabb, mint a másik kettő, de lehet, hogy azért, mert magasabb kategóriás készülék. A Smart funkciók között nekem a DLNA képesség volt az elsődleges amikor választottam, és a többivel nem is foglalkoztam túl sokat. Ezzel együtt érdemes nem a kategória legaljáról választani, elsősorban a sebesség miatt.
De hozzá tudsz kötni valamilyen video kábellel (HDMI, vagy VGA) számítógépet a TV-hez.
A DLNA-nak a lényege, hogy ez a kommunikáció a hálózaton (Ethernet, vagy Wi-Fi) zajlik, így a számítógép lehet egy másik szobában is, le tudod játszani a rajta lévő filmet (fotót, hangot). A YouTube-re a DLNA éppen nem jó. YouTube videót vagy a számítógépről indítod el (ehhez nem kell smart TV, bármilyen TV-n elmegy, amit össze lehet kötni a géppel), vagy ha smart TV-d van, akkor a TV közvetlenül tud kapcsolódni a YouTube-ra. Ilyenkor számítógép egáltalán nem kell. Kényelmesebb :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!