Ha veszek egy 3D TV-t, akkor azt "meddig tudom használni"?
LG Cinema 3D TV-t akarok venni.
Mármint hogy nem lesz az 1.5 év múlva, hogy kitalálnak egy új technológiát, vagy valmit és már nem tudom egyáltalán kihasználni a 3D-sségét(a kijövő filmeket már ez a technológia nem tudja megjeleníteni stb.)?Mikorra várható akkora változás a 3D-s TV-k közt, hogy ez már elavultnak számít?Meddig lesz még korszerű?Kb. hol tart ez az LG Cinema 3D-s dolog(a csúcspontja még elöttünk van még a csúcspontja, amikor a legtöbb film jön ki stb.)?
Megéri venni?
Vagy rosszul gondolom, most ez egy 5 évig korszerü lesz egyre több 3D Blu-ray film jön ki?
Igazábol most akarok TV-t venni és néztem a 3D-seket.De attól félek, hogy 1-1.5 év múlva már ez egy elavúlt dolog lesz.
Vagy várjak még ezzel és vegyek egy simát?
Mert ez úgy szokott lenni, hogy mikor kitalálnak vmi nagy dolgot(jele esetben 3D) akkor először kijön pár nem sokba eltérő technika, ezek pár hónapig-1 évig korszerűek, aztán kitalálnak egy jobb technológiát és az akkor 5-6 évig korszerű(apróbb fejlesztésekkel, de a kitalálás után 6 évvel még a 6 éves eszköz is maximálisan használható, de a régebbi, "párhónapos" techológiájú eszkezök már nem nagyon. - legalábbis én így látom.
Ez alapján is ez a jelenlegi technológia már a "nagy", vagy csak a "kisebbek" kközé tartozik?
Remélem értitek mire gondolok(Bár így visszaolvasva elég össze-visszának, zavarosnak és érthetetlennek tűnik.)
"Mert ez úgy szokott lenni, hogy mikor kitalálnak vmi nagy dolgot(jele esetben 3D) akkor először kijön pár nem sokba eltérő technika, ezek pár hónapig-1 évig korszerűek, aztán kitalálnak egy jobb technológiát és az akkor 5-6 évig korszerű(apróbb fejlesztésekkel, de a kitalálás után 6 évvel még a 6 éves eszköz is maximálisan használható, de a régebbi, "párhónapos" techológiájú eszkezök már nem nagyon. - legalábbis én így látom.
Ez alapján is ez a jelenlegi technológia már a "nagy", vagy csak a "kisebbek" kközé tartozik?"
pl. a telefonoknál is így volt. Megjelent az érintőképernyő. Jöttek ki a különböző telefonok(Sasung, LG, stb. és mindegyik más technológiát használt; most az oprendszerre gondolok. TouchWiz stb.)Megvettem egy LG POP-ot. Nyáron lesz 2 éves. Aztán megjelent az Android, azóta majdnem minden érintős telefon az, és ott van az LG POP-om, de már nem tudom túl sok mindenre hasznlni, mert az Androido alkalmazások nem jók rá(ilyen lehetnek a Tv-knél a filmek, pl. más technológiával oldják meg a 3D hatást) De ha vártam volna vele egy kicsit, akkor vehettem volna egy kicsit akkor vehettem volna ugyanennyi pénzért egy Androidos telefont, amit még mindig teljesen ki tudnék használni(és itt is jött egy új technológia, ami sokkal tovább tart, mint az első néhány kicsi és ezen belül csak néhány változtatás volt; de zuod frissíteni a telefonodat és máris a lehető legkorszerűbb, de én a POP-ot nem tudom frissíteni, mert az még a első pár régi technológia "szüleénye", nem az utolsó, hosszantartó nagyé.
Lehet, hogy ez egy kicsit eröltetett volt, de azért értitek, hogy mitől félek, nem akarok megin így járni, most inkább várok 1-2 hónapot, ha kell.Az a kérdés, hogy kell-e?
Nem olvastam végig, de gondolom csak kifejtetted jobban a kérdést.
Jelenleg még pár évig marad a 3D, aztán valószínűleg majd jön a hologram tv, de erre még nagyon nagyon sokat kell várni, ha 10 évet mondok akkor az még kevés is.
Aztán hogy közben kitalálnak-e valamit nem tudni.
De akkor már nem a 3D elavultsága miatt aggódnék, hanem inkább az miatt, hogyha már elérhető árban lennének jövőre az OLED tv-k én meg mondjuk pont idén vennék egy szaros kis LED tv-t
Összehasonlíthatatlan.
Bár nekem a LED nem tetszik, mert túl mesterségesek a színei, inkább plazma-párti vagyok ez miatt, szóval lehet nekem az OLED sem tetszene, de a LED-nél ezerszer jobb.
Még vékonyabb, még kevesebb fogyasztás, még szebb.
Nem véletlen, hogy egy 55 colos OLED még ~2,5 millióba kerül.
De nemsokára olcsóbb lesz, pár hónapja még egy 11 colos került fél millióba.
ha folyamatosan félsz a fejlődéstől akkor életed végéig várhatsz egy tv-vásárlással..
én most inkább projektort venék..azon tényleg látható a 3d
amugy 2015-re tervezik a szemüveg nélküli 3d-s tévék forgalomba hozatalát.ugyh még 2 évig menő vagy...
amugy meg ha nem felvágni akarsz akkor várd meg míg normális ár/érték arányban lesz...
miért sztárolja mindenki a plzmát?
nem riaszt el senkit a 4-5 éves átlag életkor?
Pl. azért, mert jó, és hülyeségeket beszélsz.
4-5 év? Semmivel sem rosszabb az átlag életkoruk, mint egy LCD-nek, LED-nek.
A képét meg nem igazán veri semmi sem.
Mindenki tudja, hogy csak a háttérvilágítás LED, szóval nem fogjuk kiírni folyton, mindenki tudja miről van szó.
OLED meg még k.rva drága, 3D projektor szintúgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!