Adott egy LG flatron monitor. Szeretném tvnek használni szgép nélkül! Arra gondoltam veszek egy tv tunert és ebbe szeretném belekötni a t-home dobozt. Lehetséges ez? Vagy cska olyan tv box-ot tudok venni amiről műholról jönnek a csatornák?
hát nemtudom lehet én tudom rosszul, de én ugy tudom az ilyen set top boxokkal cska műholdas csatornákat lehet fogni nem? [link]
én ilyenen gondolkodtma és ebbe bele a t-homot nemtudom lehtséges e
Erre 3 féle lehetőség adott:
1. Műholdas TV (DVB-S) - erről bővebb infót az alábbi oldalakon olvashatsz:
[link] (az alapfogalmakkal rendben van, csak kicsit régi az oldal).
Mi kell hozzá - röviden:
parabola antenna, antenna forgató (ajánlott), koax kábel, beltéri egység (STB), monitor/hangfal kábel.
Vannak erre különféle szolgáltatók, itt van egy kis lista:
Előnye: szabadabb választás, vagyis rengeteg szolgáltatás elérhető.
Hátránya: időjárás függő, vagyis számíts arra, ha kint nagy viharok vannak, akkor az adás akadozhat, vagy egy ideig meg is szűnhet.
2. Földi antenna (DVB-T).
Kell hozzá egy nagy, kültéri antenna, koax kábel, beltéri egység (STB), monitor/hangfal kábel.
Hazánkban csak egy szolgáltató létezik erre:
MindigTV
Előnye: elérhető ingyenes TV adások is (alap), a beltéri egységek közül kiválaszthatod a neked tetszőt (erre is rengeteg van).
Hátránya: csak egy szolgáltató létezik (az ingyenességnél még oké, de fizetősnél jó kérdés, hogy miért csak egy van, mikor a technika lehetővé tenné a konkurenciát).
Ha az árakkal is tisztában akarsz lenni, akkor a következő oldalt ajánlom neked (igaz, sok másik weboldalon is nézegethetsz, de kiindulásnak ez sem rossz):
(itt még a műhold vevő berendezéseket is megnézheted).
3. KábelTV (DVB-C).
Ez az adott helytől függ, hogy hol laksz. Van ahol az UPC elérhető, van ahol a T-Home, van ahol a digiKábel, van ahol meg a helyi adott. Ezt sajnos nem könnyű megmondani, ajánlott körbeérdeklődni a szomszédságnál, illetve a szolgáltatóknál - ezen az oldalon megnézheted a szolgáltatók listáját: [link] - az oldalukon érdemes felhívni a telószámot és megérdeklődni, hogy a te lakásodon melyik elérhető.
Szolgáltatótól függ, hogy milyen STB-t bocsájt a számodra, van-e monitor kábel kimenet hozzá.
HDMI - VGA átalakítót itt találsz:
Innen elnézve, nem túl olcsó mulatság ez az egész (+ kábelek is kellenek hozzá).
Előny: nem időjárásfüggő, mivel kábelen jön az egész.
Hátránya: nem igazán tudsz szolgáltatót választani.
+1: Media Player.
Rengeteg média lejátszó létezik, de itt, elsősorban a BitTorrentes-t (Ethernet-es) ajánlom a figyelmedbe. [link]
Van amiben létezik belső merevlemez, van ami külső USB adatárólóra tus rögzíteni. A leírásokat pásztázd végig, mert mindegyiknél meg van adva a csatlakozási lehetőségek (nem mindegyiknél adott a VGA kimenet, de hát, már mindenre létezik átalakító).
Azért itt kell egy széles sávú internet előfizetés és nem árt még befektetni egy routerbe (ajánlott draft-N-est választani a gyorsaságát illetően, de ez, a média lejátszótól is függ, hogy van-e ilyenre lehetőség, vagy kábelezzél ott is).
Előnye: sokkal több a választási lehetőség, mivel itt nem TV csatornákat tudsz nézni, hanem eleve torrenten keresztül tudod leszedni a
Van ami még Youtube elérést is kínál neked.
Hátránya: ha nem tudsz előfizetni széles sávú internetre, akkor buktad.
Röviden ennyit róla, én csak a jéghegy csúcsát említettem.
Ha van HDMI kimenet a T-HOME-s dobozon, akkor ezt érdemes megvenni (HDMI - VGA átalakító): [link]
HDMI kábel is kell hozzá:
A monitorodhoz van VGA kábel, azt nem kell venni, csak egy hangfalkábelt:
és egy hangfalat is:
TV tuner nem kell hozzá, mivel nem a PC-re szeretnéd kötni a dobozt - ugye?
HDMI kimenet nincsen rajta?
Akkor gondolom SCART csatlakozó csak létezik, mert arra van egy átalakító:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!