Blokk nélkül is lehet garanciát érvényesíteni csak a jótállási jeggyel?
Figyelt kérdés
Vettem egy laptopot használtan, a garanciajegye szerint még van rajta garancia, meg az eladó szerint is (dátum meg bélyegző van benne), de a blokkja elveszett az előző tulajnál. Sajna csak blokk volt róla nem számla, ennek hiányában is lehet érvényesíteni a garit, ha esetleg valami baja lenne?2009. nov. 30. 08:30
1/4 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy lehet. Egyszer olvastam erről valamit, hogy voltaképp a számlát nem kérhetik a jótállási jegy mellé, sok eladó még is kiköti ezt. Persze jogtalanul.
2/4 anonim válasza:
Általában számlát is kérik eltenni a jótállási jegyhez. Sok helyen bele is tűzik a garanciafüzetbe.
3/4 anonim válasza:
A legtöbb notebook garanciája érvényesíthető garjegy nélkül is, sőt olyan gyártó is van amelyik azt sem kéri, és a gyári szám alapján ellenőrzi. EU-s ajánlás szerint nem kérhetik a garjegy mellé a számlát avagy blokkot, mégis van amikor szükséges. A termék több eladón megy keresztül, és rendszerint nem egy nap alatt. Lehet h a nagykerben állt egy hétig vagy akár tovább, és így a garanciajegy kibocsájtása lehet korábbi a tényleges eladásnál. A garanciát viszont az eladónak kell nyújtania, így elképzelhető olyan szituáció, hogy a tényleges eladás alapján még garanciális viszont a garjegy kibocsájtásának dátuma alapján nem. No ilyen esetben kell a vásárlás dátumát igazoló számla vagy blokk, avagy másolatuk.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a részletes válaszokat! Megnyugodtam kissé, hogy nincs minden veszve.
2009. nov. 30. 21:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!