Digitális átállás, Rtl, Tv2 semmi, mi lehet?
Google nem csak nekem a barátom....
A lakóhelytől sok függ, nem mindenhol ugyanazok a műszaki adatok.
"ha a közszolgálati adók befogásával nincsen gond, de a TV2-t, RTL Klub-ot nem sikerül befogni, az azt jelenti, hogy az antennánknak a 610MHz-es frekvencia (A MUX) befogásával nincsen problémája (bár valószínűleg itt is határon van a vétel), a konkrét budapesti példánál maradva azonban a 770MHz-en (C MUX) már nem képes erre. Ezt alapvetően két dolog okozza. Az egyik, hogy a magasabb frekvenciák kevésbé jól terjednek a levegőben, tehát ha ugyanakkora teljesítménnyel sugároz egy adó a 610, és a 770MHz-en, akkor szinte biztos, hogy a 610MHz-es csatornát eredményesebben, akár távolabbról is be lehet fogni, mint a 770MHz-es csatornát. Emellett az antennák vevőképessége sem ugyanolyan minden frekvencián. Leginkább a lepke antennák működnek rosszabbul a magasabb frekvenciákon, illetve a szobaantennáknál lehet teljesen esetleges, hogy a sok zavaró jel mellett melyik frekvenciát képesek jól befogni. (Általában az A MUX van alacsonyabb frekvencián, a C magasabban, ezért van az, hogy az esetek többségében az említett két kereskedelmi adót nehezebb befogni az ingyenes csatornák közül. De néhány helyen pont fordítva van.)"
Egy probléma megoldáshoz nem kell feltétlenül műszaki zseninek lenni, csak logikusan gondolkozni, bizonyos műveletek elvégzésével néhány hiba, mint lehetőség kizárható.
PL: elosztott kábelvégek maradnak ahol vannak, osztás, kábelhossz, minden változatlan, felcserélem a két vevőt, azaz a TV-t és a SETTOP boxos egységet.
Tudsz tippelni, hogy mi várható? Legalább 2 variáció van, és mindegyikből más hiba lehetősége vonható le. Szükül a hibalehetőség köre!
Aztán immár ennek ismeretében lehet továbbgondolni, lépni!
Én itt legfeljebb hosszan taglalom, koptathatom a billentyűt, de kevés az információm!
A kép kockák annyit jelentenek, hogy a vételi határ alatt vagy, néha el-el kap egy jobb pillanatot és megjelenít valamit.
Teljesen egyértelmű, hogy kicsi a TV-be érkező antennajel.
Rossz felé áll az antenna, hosszú a lejövő vezeték, nem megfelelő az antenna, régi, csatlakozásai már korrodáltak, rossz az átvezetés, öreg a levezető kábel, hadd ne soroljam.
Tessék mindent átnézni, előtte esetelg mondjuk 20 fokot jobbra, megnéz, 20 fokot balra megnéz....
Köszönöm, ebből a válaszból legalább értettem :) én is ezekre gondoltam. az antenna zsír új, úgyhogy azzal gond nem lehet sztem. erre már én is gondoltam hogy a kábel túl hosszú és régi is (kb 15-18 éves). na ezeket átnézem, meg az antennát fordítgatom akkor.
köszönöm a válaszokat. remélem jó lesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!