Ez hibára utalhat?
Vettem használtan egy 18"-os mélynyomót.
Új a membrán szél de kifelé többet mozdul mint befelé, tehát ha megnyomom kézzel befelé hamar felütközik.
Ez valamilyen javítási hibára utalhat?
Ha belegondolsz logikus. Mivel a cséve mögött van anyag, amire fel tud ütközni, a lengő rendszer előtt pedig semmi, ezért hallod.
Ha nagyon meghajtasz egy olcsóbb fajta nyomót, először a cséve alját veri szét a pólusvasat tartó vas korong.
Nem feltétlen rossz tehát, de az abszolút nem normális, hogy kézzel odáig be bírod nyomni. Vagy nagyon laza a felfüggesztés, vagy javítva volt, és a sza_r szerelés miatt, meg van ülve a lengő rendszer.
Még azt is hozzá teszem, hogy ne keverd össze azzal, mikor megnyomva a membrán egyik oldalát, a cséve súrlódik a pólus vassal. Nyilván ha nem egyenletesen kapja a terhelést minden oldalról, libeg jobbra balra az egész. Az normális, főleg egy sokat járatott, használt hangszórónál.
Igazából semmi rendelleneset nem hallok működés közben.
Szerintem biztos javítva volt és elba...ták
Volt egy autós, 15 colos, épített hangszóróm. Baromi laza felfüggesztéssel, de akkor sem tudtam kézzel ütközésig nyomva a lengőt. 5 centi magasan tekert, 10 centi átmérőjű lengő volt rajta, amint erősítőre kapcsoltam, meg nem bírtam mozdítani a membránt, mert megfogta. Viszont 1,5 kilowatt fölött hajtva, volt akkora ereje a tekercsnek, hogy néha odacsapja a csévét a pólusvast tartó korongnak.
Egy nagyon olcsó 15 colos DLD (kék membrános) hangszóró viselkedett még így amivel találkoztam, hogy már névleges terhelhetősége felénél lekoppant (~300 watt). Na az egy kifejezetten ratyi hangszóró volt.
Igazatok van.
Van itthol több hangfalam, Reflex R150, egy gumi peremes hifi hangfal de eggyiken sem tudom benyomni a membrán ütközésig.
Rákötöttem egy pioneer sztereó erősítőre ami 90Wattot ad 8 ohmon és kb fél hangerőn kopogott a mélynyomó.
Azt hiszem elviszem egy szervízbe
Va
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!