Ez a lézertoll mennyire veszélyes? Engedélyezett Magyarországon? Véletlen szembevilágítással szemkárosodást okozhat?
"Ez a lézertoll mennyire veszélyes?"
Eléggé.
" Engedélyezett Magyarországon?"
Gyanítom nem rendelkezik magyar műbizonylattal.
" Véletlen szembevilágítással szemkárosodást okozhat?"
Simán.
Keresek másikat.
A 0.5MW az 5 mW?
MW az megawattot jelent, örülne az amerikai hadsereg, ha ilyen filléres tétel lenne:) Azaz, ha "MW"-ot olvasol laser pointerrel kapcsolatban, az elírás.
Én rendeltem már DX-ről lézert, gond nélkül megérkezett. Mivel a látást könnyen károsíthatja, emiatt ne vegyél 5mW-nál nagyobb teljesítményűt. 5mW sem ártalmatlan, de ne úgy képzeld el, hogy fél másodperces belevillanás után kiolvad az illető szeme - ettől függetlenül mindenképp körültekintéssel használd, gyerekeknek ne add oda, mert valamiért ellenállhatatlan késztetést éreznek a szembevilágításra.
"de ne úgy képzeld el, hogy fél másodperces belevillanás után kiolvad az illető szeme "
Nekem motorozás közben villogtak a szemembe. A jobb szememmel azóta (3 éve) foltokat látok.
Köszönöm a válaszokat.
Találtam 1 mW-s lézert. Inkább ezt rendelem mert a sok ... osztálytárs megszerezheti.
Az 5 mW-os - ha közelről nézel bele - okozhat maradandó látáskárosodást. Messzebbről belenézve átmeneti látáskárosodást okozhat. Ami azért lehet kellemetlen, ha valami hülyegyerek a repülőgép pilóták, autóvezetők szemébe világít vele.
Az 1 mW-os teljesen veszélytelen (gyerekkoromban közvetlenül belenéztem egybe és nem lett bajom, átmeneti sem). Azért persze ezzel sem kell ész nélkül szórakozni...
Az 5 MW-osnak pedig valószínűleg nagyon örülne a NASA, mert eddig a legnagyobb az 100 kW-os (0.1 MW). A nagy M betű tehát elírás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!