Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Milyen tető antennát vegyek?

Milyen tető antennát vegyek?

Figyelt kérdés

Szeretném lecserélni a több mint húsz éves tető antennámat! Jelenleg MindigTv szolgáltatóm van. A szolgáltatást Set Top Box-al használom (Antenna vége a boxba,boxból HDMI kábelen megy a jel a tv-be,mivel a tv-sem mai darab,de teljesen jól teszi a dolgát!

Viszont sosem vettem még tető antennát! Nem tudom,hogy mit kell ezeknél figyelni! A legtöbb antennánál azt írja,hogy digitális.. Az gondolom jó nekem? :D

A szolgáltató annyit ír,hogy nálam a lefedettség miatt tető antenna/talajszint felett x méterrel!

Azért írtam így mert a MindigTv is más értéket ír,meg az újdonsült szolgáltató a One is mást ír!

Szóval van bármi amit érdemes ezeknél figyelni?

Gondolom a digitális az mindenképp,illetve a hatótávra gondoltam!?

Köszönöm.

#antenna #One #Mindig TV #TV #antenna beállítás
tegnap 18:52
 1/7 anonim ***** válasza:
Miért szeretnél új antennát? Ha megfelelő a vétel a jelenlegivel, akkor nem látom értelmét. Antennák terén nem történt tudtommal nagy áttörés. Egy szélessávú UHF antenna most is tökéletesen működik. Ha az analóg adásokhoz jó volt, akkor valószínű, hogy jobb is a szükségesnél. A "digitális" jelző érzelmezhetetlen antennák terén, puszta szemfényvesztés.
tegnap 19:04
 2/7 anonim ***** válasza:

Amire ügyelni kell:

- milyen frekvenciatartományban működik (neked az UHF sáv 21-69. csatornájáig, vagyis 470-862 MHz-es frekvenciatartományban - [link] - érdemes tudni fogni)

- milyen a nyereség - minél nagyobb, annál távolabb lát el, annál nagyobb a vett jel erőssége, annál biztosabb a vétel

Érdemes lenne tudni, hogy melyik településen laksz, mert akkor az alábbi

[link]

lista, illetve az alábbi

[link]

alkalmazás alapján ki lehetne deríteni, hogy melyik adótorony van hozzád legközelebb, és az alapján lehetne antennát

[link]

javasolni.

tegnap 19:08
 3/7 A kérdező kommentje:

Mostanában akadozik a vétel! Ha mozgatom az antennát lent (ahol csatlakozik a boxba) vagy ha fent magát az antennát akkor változik a vétel,hol jobb hol rosszabb!

Az igazság az,hogy ez az antenna több mint 20 éves! Fent ahol a levegőben (szabadtéren) van rendesen megette az idő!

Dégen lakom.

tegnap 19:13
 4/7 anonim ***** válasza:

"Dégen lakom."

A MindigTV alkalmazása:

[link]

a budapesti Széchenyi hegyet, Kab-hegyet és Úzd-ot javasolja - mindezekből ez utóbbi

[link]

32,25 km-re van (az ábrát az alábbi: [link] eszközzel rajzoltam):

[link]

de kb. ilyen közel van Tamási:

[link]

és Tab:

[link]

is.

Így a #2-es hozzászólásban említett áruház ajánlatai közül a 10 és 30 km-es hatótávú darabok kiesnek:

[link]

például egy ilyen passzív (nincs benne erősítő, nem igényel táplálást):

[link]

adatlapja a gyártó oldalán:

[link]

tegnap 20:06
 5/7 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a mindenre kiterjedő segítőkész választ!

Megmondom őszintén,hogy mielőtt beszéltünk én ezzel a termékkel szemeztem :

[link]

Nem tudom,hogy ez jó lehet-e!?

Illetve a leírásban az "elemek nélkül" rész nem tudom mire vonatkozhat.. Milyen elemek.. :/

Igazából azért tetszik ez,mert szakít a megszokott antenna hagyományokkal.. Talán kevésbé van kitéve a szélnek,stb..

tegnap 21:25
 6/7 anonim ***** válasza:

"Nem tudom,hogy ez jó lehet-e!?"

Nekem nem nyerte el a tetszésem.

Sehol nem írják, hogy milyen a nyeresége - az egy antennánál eléggé lényeges információ - illetve hogy a beépített erősítő mennyire erősít.

"Illetve a leírásban az "elemek nélkül" rész nem tudom mire vonatkozhat.. Milyen elemek.. :/"

Mivel aktív antenna, ezért külön tápellátást igényel, de azt nem "elemből" adja.

tegnap 21:39
 7/7 anonim ***** válasza:

Igazából nincs is új antennára

szükséged hanem csak a már meglévő karbantartására.

ma 00:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!