Milyen tető antennát vegyek?
Szeretném lecserélni a több mint húsz éves tető antennámat! Jelenleg MindigTv szolgáltatóm van. A szolgáltatást Set Top Box-al használom (Antenna vége a boxba,boxból HDMI kábelen megy a jel a tv-be,mivel a tv-sem mai darab,de teljesen jól teszi a dolgát!
Viszont sosem vettem még tető antennát! Nem tudom,hogy mit kell ezeknél figyelni! A legtöbb antennánál azt írja,hogy digitális.. Az gondolom jó nekem? :D
A szolgáltató annyit ír,hogy nálam a lefedettség miatt tető antenna/talajszint felett x méterrel!
Azért írtam így mert a MindigTv is más értéket ír,meg az újdonsült szolgáltató a One is mást ír!
Szóval van bármi amit érdemes ezeknél figyelni?
Gondolom a digitális az mindenképp,illetve a hatótávra gondoltam!?
Köszönöm.

Amire ügyelni kell:
- milyen frekvenciatartományban működik (neked az UHF sáv 21-69. csatornájáig, vagyis 470-862 MHz-es frekvenciatartományban - [link] - érdemes tudni fogni)
- milyen a nyereség - minél nagyobb, annál távolabb lát el, annál nagyobb a vett jel erőssége, annál biztosabb a vétel
Érdemes lenne tudni, hogy melyik településen laksz, mert akkor az alábbi
lista, illetve az alábbi
alkalmazás alapján ki lehetne deríteni, hogy melyik adótorony van hozzád legközelebb, és az alapján lehetne antennát
javasolni.
Mostanában akadozik a vétel! Ha mozgatom az antennát lent (ahol csatlakozik a boxba) vagy ha fent magát az antennát akkor változik a vétel,hol jobb hol rosszabb!
Az igazság az,hogy ez az antenna több mint 20 éves! Fent ahol a levegőben (szabadtéren) van rendesen megette az idő!
Dégen lakom.

"Dégen lakom."
A MindigTV alkalmazása:
a budapesti Széchenyi hegyet, Kab-hegyet és Úzd-ot javasolja - mindezekből ez utóbbi
32,25 km-re van (az ábrát az alábbi: [link] eszközzel rajzoltam):
de kb. ilyen közel van Tamási:
és Tab:
is.
Így a #2-es hozzászólásban említett áruház ajánlatai közül a 10 és 30 km-es hatótávú darabok kiesnek:
például egy ilyen passzív (nincs benne erősítő, nem igényel táplálást):
adatlapja a gyártó oldalán:
Nagyon köszönöm a mindenre kiterjedő segítőkész választ!
Megmondom őszintén,hogy mielőtt beszéltünk én ezzel a termékkel szemeztem :
Nem tudom,hogy ez jó lehet-e!?
Illetve a leírásban az "elemek nélkül" rész nem tudom mire vonatkozhat.. Milyen elemek.. :/
Igazából azért tetszik ez,mert szakít a megszokott antenna hagyományokkal.. Talán kevésbé van kitéve a szélnek,stb..

"Nem tudom,hogy ez jó lehet-e!?"
Nekem nem nyerte el a tetszésem.
Sehol nem írják, hogy milyen a nyeresége - az egy antennánál eléggé lényeges információ - illetve hogy a beépített erősítő mennyire erősít.
"Illetve a leírásban az "elemek nélkül" rész nem tudom mire vonatkozhat.. Milyen elemek.. :/"
Mivel aktív antenna, ezért külön tápellátást igényel, de azt nem "elemből" adja.

Igazából nincs is új antennára
szükséged hanem csak a már meglévő karbantartására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!