Asztali hangszóró dobozt miből tudnék készíteni egyszerűen?

Figyelt kérdés

Vannak nekem ilyen mindenféle hosszúkás ovális hangszóróim (CRT TV-kből bontva):

[link]

[link]

[link]

Ez csak néhány példa, ennél többféle méretben is vannak nekem.

A lényeg, hogy ilyenekből szeretnék asztali aktív hangszórókat készíteni, D osztályú erősítővel.

A probléma ott kezdődik, hogy nem tudom, hogy miből csinálhatnám meg magát a hangdobozt. Sajnos az asztalos munkákhoz nem értek, szerszámaim sincsenek, így ez kizárva. 3D nyomtatóm sincs, a modellező szoftverekhez se értek. Kartondobozból meg inkább nem is próbálkoznék, gyenge, nem tartós, de még a rezonanciája is borzalmas...

Lehet esetleg kapni készen ilyen kis hosszúkás fa vagy vastagabb műanyag dobozokat? Vagy valami olyan anyagot, amit simán lapokra tudok vágni és doboz formába összeragasztani?

Annyi a lényeg, hogy olcsó legyen, ne rezonáljon, zárt legyen (passzív membránt is tennék rá), illetve le lehessen festeni, hogy azért nézzen is ki valahogy.

ma 16:21
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!